26 Eylül 2008 Cuma

Kafası karışık Abbiati


Bir kaç web sitesinde gördüm, yüzde yüz gerçek midir bilmiyorum, ama doğruysa Abbiati'nin epey kafası karışık demektir.
"Faşistim. Faşistlerin, ülkenin güçlü olması ve Katolik inancına sahip olması gerektiği yönündeki fikirlerini paylaşıyorum. Ancak Yahudi düşmanlığı, Hitlerle hem fikir olma ve savaşa girme konularında ise aynı görüşte değilim"??
Paolo di Canio'nun faşistliği görece daha karakterlidir. Adamın görüşleri vardır, onları savunur. Bu herif necidir allah aşkına? Milan taraftarının halen belli bölümü faşist gruplardır. Muhtemelen tribünlere oynama hamlesi oluyor bu politik skalada yerini şaşırmış açıklama. Ya da Zlatan korkusu delirtti adamı.

Böyle giderse bunlar İnter'i tutucam arkadaş..

Abbiati akıllı ol!

4 yorum:

Adsız dedi ki...

gerçekten sabah sabah gülümsetti. "saf mısın salak mısın abbiati kardeş, bi gez gel oksijen fln." demek geliyor insanın içinden.

perek

Adem dedi ki...

sizce sizde bir gariplik olamaz mı? bir insan kendi ırkını sevince diğerlerinden nefret etmek zorunda mı? Adam italyan olmaktan gurur duyuyor, ama başkaları yahudi ya da her neyse aşağılamıyorum diyor. Ne demeli? Abbiati ve özelinde "Irkını sevenleri" direkt ırkını sevdiği için suçlayamıyacağınza göre, yani bu yetersiz olduğuna göre bu adam ekstra şeyler düşünüyor olmalı(???) Irkını seven herkes diğerlerinden nefret ediyordur(????)adamın belki de asla düşünmediği şeyleri otomatik olarak düşünüyor saymak Abbiati'nin içinde olduğunu iddia ettiğiniz ikilemden daha garip geliyor bana.

Ne mutlu italyanım diyene.

Barizzio dedi ki...

Dostum noktayı kaçırıyorsun.
Biz burada anti faşizm propagandası da yaparız, o kolay.
Ama bu yazıda o yok, üzgünüm.
Faşistsen yahudi sevmezsin, hitler seversin, bunun pazarlığı yok!

Adem dedi ki...

kim koyuyor bu kuralları? ben antifaşistleri bu kadar peşin hükümlü insanlar bilmezdim, benim bildiğim peşin hükümlüler antifaşist olmayan, yani faşist olanlardı.