21 Eylül 2008 Pazar

İlk ok


"Fenerbahçe zorlanmadan kazandı"

"Fenerbahçe Kadıköy'de çok farklı"

Asparagas! Hepsi, istisnasız...

Alex'in gerçekten çok klas bitirişiyle öne geçti Fenerbahçe. Maçın hakimi falan değillerdi. Güiza da çok çalıştı, zaten çok sevdiğim bir oyuncu, günden güne takdirimi daha fazla kazanıyor. (Maç ikinci yarıda koptuktan sonra da, artık kırması gereken şeytan bacağını kırdı, adına yakışır bir bitirişle cezalandırdı rakibin hatasını, ödüllendirdi Carlos'un asistini.)

İkinci yarıda maç dengeye geldi. Hatta gol atmaya gerçekten yeltenmeye başlamıştı gençler. Tam o sırada geldi hatalı kırmızı kart. Ortada sarı kartlık bir hareket vardı, ama hareketi yapan El Saka değildi. İkinci sarısı oldu. Neyse, o değil konu.

Fenerbahçeli bir arkadaşımın süper gözlemi: Fener bu sene ligde 4 maç yaptı, 2sini kaybetti, 2sini kazandı. Kazandığı iki maçı rakip eksik kapattı.

Bu bir "kutsal ittifak" paranoyası değildir. Bu, bu sezonki Fenerbahçe'nin, maçları geçen sezonlardaki gibi, bir şekilde koparan bir takım değil, belli değişkenler iyiye gittiğinde, rakibin hataları müsade ettiğince maç kazanabilen bir takım haline geldiğine dair bir gözlemdir. Bugünkü 3-0 da, maçın çok kritik dönüm noktalarındaki şansların yansımasıdır.

Kolay olmayacak Fener'in işi bu sene..


asdf

4 yorum:

Bhut_Jolokia dedi ki...

umarım şampiyonlar liginde de toparlarlar durumu

Adsız dedi ki...

Türkiye'de iyi kötü gider de avrupa düşündürüyor insanı.

Adsız dedi ki...

iyisi kötüsü bilmem ama alex in topla rahat buluştuğu maçlarda yeteneğini konuşturarak 5 dk ya da 10 dakika da olsa gerek guiza gerekse düzelip forma şansı bulduğunda semih in topla buluşacak ve tehlike yaratacak noktalara yaptıkları koşularla türkiye liginde istekli çıktıkları maçlarda sonuca ulaşırlar. bilmiyorum katılır mısınız ama appiah mumla aranıyor şu an.
avrupa da alex tek başına yetmez ancak istikrarsız kanat performansları galip gelmelerini sağlayabilir.
defans konusuna girmeyelim kale de dahil olmak üzere bolu tünelinin karanlığı görünüyor uzun maratonda
özet olarak kazanırlar, liderliğe oynarlar, şansları yaver giderse gruptan da çıkarlar ama istek ve arzularını sahaya yansıtıp mücadele ederlerse
şu an çokta mücadeleci değiller

Okechukwu dedi ki...

4. hafta sonunda yazdığım posta "4 büyük takım kendi sahalarında 2'şer maç oynadı ve rakip takımlardan toplam 9 futbolcu eksildi" diye başlamıştım.Dolayısıyla Fenerbahçeli arkadaşının süper gözlemi bence biraz eksik kalmış.

BEŞİKTAŞ
Beşiktaş-Konyaspor: 2-0
Kırmızı kart: Cihan (Konyaspor)
Beşiktaş - Gaziantepspor: 3-0
Kırmızı kart: Eduardo Pacheco (Gaziantep)
FENERBAHÇE
Fenerbahçe - İstanbul B.B.: 2-0
Kırmızı kartlar: Metin ve Serhat (İst. B.B.)
Fenerbahçe - Gençlerbirliği: 3-0
Kırmızı kart: El Saka (Gençlerbirliği)
GALATASARAY
Galatasaray - Denizlispor: 4-1
Kırmızı kart: Murat (Denizlispor)
Galatasaray - Antalyaspor: 1-1
Kırmızı kartlar: Yalçın ve Ömer (Antalyaspor)
TRABZONSPOR
Trabzonspor - Ankaraspor: 2-0
Kırmızı kart: Weeks (Ankaraspor)