10 Eylül 2008 Çarşamba

ingiltere-hırvatistan

wembley'de ingiltere’yi 3-2 yenerek Euro 2008’e katılmalarını engellerken büyük sürpriz yapıyordu Biliç’in Hırvatistan’ı. Bu galibiyet Hırvatları, Eduardo’nun trajik sakatlığına rağmen turnuvanın favorileri arasına sokmaya yetmişti. Capello, “herşey değişti, teknik direktör bile değişti, önceki maçın bir önemi yok” dese de Terry, “geçen sefer burada olanların hatırası bile mücadele etmemiz için yeterli sebep olacak” diyor.

Her ne kadar kadro kalitelerine baktığımızda İngiltere daha ağır bassa da, Hırvatların son dönemlerdeki performansı alışılmadık demeçler vermeye itmiş İngilizleri.
Capello takımının deplasmanda oynamasını tercih ettiğini, çünkü takımının kendine güveninin deplasmanda daha çok olduğunu söylerken, takımın kaptanı Terry ve forveti Defoe da beraberlik iyi sonuç, Hırvatistan favori diyerek, teknik direktörün güven problemini doğruluyor. bu açıklamalar ya vaktiyle Kalli ve Osieck’in yapmayı çok sevdiği rakibi favori gösterme çakallığıdır, ya da tarihin en ukala milletinin futbol karakterinin ezikleşmesidir..

PS: al lee'nin blogspotla yaşadığı geçici problemlerden dolayı post'u ben gönderiyorum..

allee yazdı ben yazmadım..

Hiç yorum yok: