27 Eylül 2008 Cumartesi

UEFA'dan inciler


UEFA bugün hem UEFA kupası hem de Şampiyonlar Ligi'yle ilgili kararlar aldı.

Öncelikle artık UEFA kupası yok, UEFA Europa League (Avrupa Ligi) var. 48 takım 4'erliden 12 gruba ayrılacak. Gruplardan çıkanlar ŞL'den gelenler birleşip eleme usulüne devam edecek. Başka bir güzel karara göre ise 2010 Şampiyonlar Ligi finalinin de cumartesi oynanmasına karar verildi. Bu sayede geçen sene olduğu gibi müdürden izin istemek hatta şakayla karışık küfür yemek durumunda kalmayacağım!

Bu kararların yanına Türk takımlarını sevindirecek 2 haber ekleyebiliriz. Öncelikle Türk Futbolu, bir ayıptan kurtuldu. 2008-2009 yılında TFL'yi şampiyon olarak bitiren takım, 2009-2010 yılındaki Şampiyonlar Ligi'ne ön eleme oynamadan katılabilecek. Bu sayede, bu sene olduğu gibi şampiyon olan takımımız ŞL'de yok iken, TFL 5.siyle eşdeğerde olan BATE gibi takımları hasetle izlemek durumunda kalmayacağız. Diğer güzel habere göre ise aynı yıl UEFA Avrupa Ligi'ne 3 takımla katılabileceğiz.

Şimdi bu haberlere sevinenlerin bir kısmı, büyük ihtimalle Avrupa Kupası maçlarında rakipleri yenilsin diye dua edenlerle aynı kişilerdir. Ama açıkça görüyoruz ki bu basit bir taraftarcılık oyununun getirisinden öte, Türk futboluna gerçek anlamda katkı sağlayan, ligimizin kalitesinin yükselmesine ve hepimizin bu oyundan zevk almasına yardımcı olacak önemli bir gelişmedir. Sahip çıkalım, destek olalım, daim kılalım.


süleyman hep başbakan

6 yorum:

Bhut_Jolokia dedi ki...

uefa kupasında üst turlarda daha sert takımlar karşımıza çıkacak tabi o turlara kalırsak.

rakip takımın yenilmesine veya elenmesine sevinenlere kızdığımda hep aynı cevabı aldım bugüne kadar.ingilterede ispanyada adamlar dalga geçiyo ama!

geçer tabi.adamların ülke puanı derdi yok.nasılsa her sene sürüyle avrupaya takım gönderiyorlar ve orta halli takım olsa dahi üst turlara çıkıp puanları götürüyor ülkesine.

neyse çok uzattım dolmuşum ben...

Barizzio dedi ki...

Değişikliğin tam da Avrupa kupasının 24 takımla yapılması kararının akabinde çıkması hasebiyle ben bu değişikliklere mesafeli yaklaşma taraftarıyım.
Bizim daha çok takımımız katılacaktır, doğrudur. Velakin, malumunuz, ne kadar çok takım yığarsak turnuvalara, o kadar garabetleşiyor..
NBA değil ki bu canım..

wasted times dedi ki...

şampiyonlar ligi var oldukça uefa'yı ne yaparlarsa yapsınlar cazibe yakalamaları zor..maç sayısı deplasmanlı grup olacağı için 6ya çıkıyor..bu üzerinde düşünülmesi gereken bir konu..

avrupa şampiyonasında 24 takım olayı ise bence hoş değil..eleme maçları bi çok takım için anlamsız olacak..iyi futbolcular turnuvadan turnuvaya gitmeye başlayacaklar milli takımlara..

gelecek sene şampiyonumuzun cl'ne direk girmesinde de, geçen sene çeyrek final oynayan fenerbahçenin direk katkısı vardır..Avrupa Kupası maçlarında rakipleri yenilsin diye dua edenlerle ilgili bi şey söyleyemeyeceğim..herkes istediğini destekler..it is football sometimes :)

Adsız dedi ki...

bu taraftarcılık lafını ortaya atan kişi olarak takımlarımızın avrupa maçları öncesi bu yazı beni derin düşüncelere itti ve ben de taraftarcılık oynamaya başlıyorum.

hayır dinamo kiev kolay da bellizona formasını nereden bulucaz ulan?

Al lee dedi ki...

hocam, wasted kardeşim yarın İsviçre'ye gidiyor. Sipariş vermeyi dene derim :)

Adsız dedi ki...

wasted kardeşin döndüğünde bellizona elenmiş olacak. ne yapayım o vakitten sonra formayı?