12 Ocak 2009 Pazartesi

MAN U 3:0 Chelsea



Bir Şansal Büyüka klişesiyle başlayalım: Son yılların en ilginç karşılaşmasıydı..

Tabi durum farklı. Bu karşılaşmayı ilginç kılan verilen / verilmeyen penaltılar, hakeme tükürenler, küfürler ve sahaya atılan cisimler değildi.. Karşılaşmanın başından sonuna dinmek bilmeyen bir metronom; akıllara durgunluk veren yükseklikte mücadele düzeyi; görülmemiş sayıda ve kalitede 2li 3lü hücum organizasyonları; United'ın muhteşem ölü top taktikleri. Gerçekten 90 dakika boyunca Al Lee ve François'yla (afedersiniz) tuvalete bile gidemedik.

Notlarıma öncelikle bizi en çok etkileyen oyuncudan başlamak istiyorum: Vidic! Bu adam Spartak Moskova'dayken çok beğenirdim kendisini, ama mental özelliklerinin bu kadar üst düzeyde olduğunu anlamak için kendisini bu düzeyde seyretmemiz gerekiyormuş.. Vidic başka bir post konusu olsun, özetle dün geceki 3. golü anlatmak isterim. Sol kanattan Ronaldo içeriye çok güzel bir orta yolluyor. Öldürücü forvet Berbatov, tüm maç boyunca Berbat oynamasına rağmen klasını konuşturuyor, klinik bir bitirişle Chelsea'nin kalan umutlarını söndürüyor. Bu sırada Vidic ne mi yapıyor? Chelsea savunmasını savunuyor! Çünkü engellediği, oyaladığı adam, Berbatov'un gol atmasına engel olacak olan adam. Savunmacı budur! Hatt-ı savunma yoktur, sath-ı savunma vardır...



Diğer notum Ronaldo: Kaza fazla etkilememiş anlaşılan serseri kardeşimi. Adam günden güne vücudunu da kalınlaştırıp, savunma müdahalelerinde devrilmemeye başlıyor. Bu düzeyde teknikle birleştiğinde korkutucu yerlere gidecek gibi görünüyor.. Onu da özetle 85. dakikadan bir enstantaneyle anlatmak istiyorum. Ronaldo yine sol kanadında almış topunu, türlü şebeklikler yapmayı planlamakta. Beletti'nin gelişinden, bakışından belli yapacakları. Önce bir tekme savuruyor kopil'e. Adam devrilmiyor, devam. Sonra kovalamaca başlıyor, Ronaldo tur bindirmeye hazırlanırken bizim Haus daha fazla onuruna yediremeyip Mustafa tekmesi'ni (bkz. Cadillacs and Dinosaurs, bu da başka bi post konusu olsun) basıyor arkadan.. Bu adam bu sene çok adam attırır, rakip teknik direktörlere kolay gelsin.

Hasılı bu dev maç 3-0 United üstünlüğüyle bitti. Bence Chelsea, eleştirilerde aforoz edildiği kadar kötü değildi; ama maçın tamamında daha iyi oynayan taraf olan United, haklı bir galibiyet aldı.

Şansal klişesiyle açtık, daha da kamusal bir klişeyle kapatalım: Türkiye Ligi'nde futbol oynanmıyor arhadaş....
yılın bu zamanında Birecik o kadar güzeldir ki, hele baraj etrafı....

1 yorum:

Adsız dedi ki...

şehir dışında da deildim...:S
kınıyorum...
aceto nun(okay karacanın) fener yazısını tavsiye ederim..

burkay