30 Ocak 2009 Cuma

Gergin!


“Cristiano Ronaldo will never be Spanish! As they will never take Olivença* again. They already did the same with Christopher Columbus**, and it now seems they want to naturalise Cristiano Ronaldo. Have they already forgotten what we did to them in the past? We will never lose our patience.”

Carlos Queiroz, Alex Ferguson'un asistanı iken. Şimdilerde Portekiz'in başında.. İspanyolların yağmacılığından sıkılmış olsa gerek, fena patlatmış, 500 senelik defterlere bile girmiş. İki ülke arası savaşlar, halen çözülememiş sınır problemi vs.. Herhalde bu açıklamalarıyla Portekiz Futbol Federasyonu'na da göz kırpmış oluyordu.

*Olivença, ya da İspanyolca Olivenza: İspanya ve Portekiz arasındaki sınırda bulunan, aslen Portekizlilerin yaşadığı, ama İspanyol yönetiminde olan (ama bu, Portekizler tarafından tanınan bir yönetim değil) ufak bir kasaba.
**O günlerde Kolomb, keşfine sponsor sponsor olarak İspanya'yı buldu, haliyle keşif İspanyolların oldu. Ama Portekizliler bu keşiften kendilerine her zaman pay çıkardılar (vespuçi?)
roll on f...ing fridaaayyyy!!!

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Hocam bağlantıyı kurmak adına biraz kasmışın gibi ya :)
Sahi Vespucci vardı de mi, o mu keşfetmişti yoksa?

Barizzio dedi ki...

Yani haklısın da, kanırtan ben değilim, Carlos Queiroz, elçiye zeval olmaz (ya da al lee tabiriyle eltiye zeval olmaz).
Tarihsel araştırma derin yapamadım, bilen varsa lütfen bize de öğrete..

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
Queiroz is a "funny" man....I never heard that we want the spanish nationality of Cristiano Ronaldo....Real Madrid is not the same to Spain....shut up Carlos and try to win some games with the Portuguese national team
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

Barizzio dedi ki...

@ Juan y Fer
Yes, you seem to be right. He is still only with the "assistant manager" identity, yet not having any managerial success. However i have great respect for him, despite his silly comments like this on media.