11 Ocak 2009 Pazar

Barselona Barselona




Filmin adında bu blogda pek sevilen Barselona geçince, "Barselona Barselona"'ya gidip bahsetmemek olmadı açıkçası.

Orijinal adı "Vicky, Cristina, Barcelona" olan ve Barizzio kardeşimin festivalde izleyip benim denk düşüremediğim filmi dün Astoria'nın localarında izleme fırsatı buldum. 4 kişiyseniz kesinlikle tavsiye ederim evinizde bile bu kadar rahat film izleyemezsiniz diyeyim biraz da iddialı olsun.

Konu çok da enteresan değil aslında. Birbirini dengeleyen 2 en yakın arkadaş İspanya'ya gider. Vicky olan aklı başında, planlı vs bir tipken Cristina ise sürekli macera ve sonsuz aşk arayışında kızlardır. "İhtiyarlara Yer Yok"un psikopat katili Javier Bardem ise hayatının aşkından, kadının kendisini kıskanıp bıçaklamaya kalkmasıyla ayrılmış ama hala unutamamış hatta sanatını bile hayatının kadınına borçlu olan İspanyol bir ressam. Bu arada Javier Bardem'in karısını gerçek hayattaki sevgilisi Penelope Cruz'un oynadığını, hem de çok güzel oynadığını söylemek gerek. Bu ressam iki kadının da aklını başından alıp hayatlarını sorgulamalarına yol açıyor. Filmde kim ne yaparsa, ya da yaşarsa yaşasın kendi doğal döngüsünde ilerliyor. (ağır spoiler olmadı inşallah)

Benim gibi "finans dünyası"nda koşturan arkadaşlar, Vicky'nin filmde pekçe yerilen başarılı iş adamı kocasından öte gidemeyeceğini bilerek yine de kadere isyanla ateşli ressam Javier Bardem'in yerinde olmayı hayal etmişlerdir. Ama babası şiirlerini bastırmayan bir şair, kendisi fena sayılmayan bir ressamken bu servet, bu hayat nasıl kazanılıyor anlayamadım. Zaten bu filmi izlerken bile bunları düşünüyorsam,pek bir acıyla, hayatta oynadığım karakter üstüme az çok oturmuş diyebilirim.

Barselona, bu filmden sonra görmeyi en çok istediğim şehirler sıralamasında birkaç basamak daha yükseldi. Bu yaza bir İspanya planı şart oldu. Hazır bizim Neco da Madrid'deyken denk düşürüp gitmek lazım bir şekilde. Barizzio da gitarını getirir belki biz de "İspanyol gitarist ve yancısı" modunda gezeriz Katalan sokakları.
ne dersin Bariz kardeşim, Wasted sen de dahilsin tabi ama gitarın yok senin :)bi de neden ben değil??

6 yorum:

Adsız dedi ki...

yine senç e yaptığım 35000 inci aynı tepki...

senç peki beni nie çağırmıosunn???

burkay

Adsız dedi ki...

gitarım yokmuş..yatağımın altındaki fender stratocaster'ı gösterirsem korkarsın :) barizzio daha ekmeğe "pepe" derken biz satriani dinler serdar öztop'tan ders alırdık :))

w.t

Adsız dedi ki...

fotoğraflar yazıyı güzel bütünlemiş tebrikler...

Adsız dedi ki...

bi bok yok lan orda.

şaka şaka, hakkaten insan evladını şaşkına çeviren bir güzelliğe sahip bu şehir.

scarlettle iyi eğlendik biz de.

perek

Barizzio dedi ki...

@burkay
Kabullen artik

@perek
allah cezani versin
allah ceza yayini versin

@wasted
harcanmis adam. gel kapisalim gitarda basta vokalde.. silecem seni..

Sinan Kolat dedi ki...

madride gitmekle barselonaya gitmek arasında dağlar kadar fark var, bence müze meraklısı diilsen boşver madridi direk barselonaya git :)