26 Ocak 2009 Pazartesi

black..

şarkıların da cinsiyetleri var..bundan black gibi şarkılar sayesinde bahsedebiliyoruz.. üstelik durun bitmedi, dünyanın en erkek şarkısı bu.. izninizle açıklıyacam, biz erkekler iyi olup yeterince çabalarsak herşeyin yolunda gideceğine inandırılarak yetiştiriliriz.. kadınlar da böyle yetiştirilse de hayat onlara herşeyin daha iyi olacağı yönünde sürekli yeni tekliflerle gelir.. bu yüzden yetinme duyguları daha körelmiştir.. mutlu olmuş olmamış farketmez, yetinmez.. ejderha olsan farketmez.. dünyanın düzeni böyle kurulmuş genel anlamda; biz erkekler tekliflerle gelen, çabalayan, yarışan, kadın kısmı da karar verip fikrinden cayanı oynar.. erkeğin sahiplenme duygusunun, bu diken üstündeliğin, kadının kolayca yoldan çıkabilmesinin üstünde yükseldiğini düşünüyorum.. konudan sapmayacak olsam örneklerle açıklardım..
***
neyse black işte böyle bir ruh halinde başlıyor.. inandığı ne varsa ona güveni, inancı sarsılmış bi insanı anlatıyor.. hani herşeyi yaparsam herşey güzel giderdi, bu saçma ayrılık neyin nesi diyor kendi kendine.. bilmiyor ki o kadın onu bırakıyorsa amacı yalnız kalmak değil.. ya başka birini bulmuştur ya da bulacaktır.. o kadından degil eddie vedder'a, seattle'daki hiç bir erkeğe fayda gelmez.. ama işte gururuna da yediremiyor, anlamaya calışıyor ama tek bir sorunu var; gerçekleri anlamamazlıktan geliyor... yaşayanlar bilir, sözler yetersiz kalır bu durumlarda.. öyle olunca da içtekilerin dışarı dökülmesi için devreye bir bas, bir elektro gitar, bir davul, bir de çıldırmasına ramak kalmış insancığın vokali giriyor..sözlerin anlattıklarıyla üstümüze kurulu setler, eşikler anca böyle kırılıyor, aşılıyor.. sahiplenme, kaybedememe, bir türlü kabullenememe bundan güzel hiç anlatılmamıştı sanırım.. ama adam olmak insanlara gökten zembille inen bir haslet değil.. eşikleri aşmadan eşiklerin ardında güvende durmayı öğrenmek mümkün değil ne yazık ki...
***
şimdi söyleyeceğim şey şu; bu şarkıyı hiçbir zaman anlayamayacak 3 milyar kadın hala dışarılarda bi yerlerde geziyor.. aşılacak eşikleriniz ve kırılacak setleriniz varsa acele etmeniz lehinize olacaktır..
şarkıyı futbolla ilişkilendirmeye çalıştım, olmadı..ben de kadınlarla ilişkilendirdim..

2 yorum:

Barizzio dedi ki...

Bro eline sağlık.
Kadınlar konusunda böylesi dertli olduğunu bilmezdim vallahi, bilsem viski gecelerinde bi açardım muhabbeti :)

Adsız dedi ki...

@ w.t.

Bu yazıda bahsedilen erkek ve kadının gerçek hayatta tam tersi karşılığının da var olduğunu, erkeğinin her haline razı olmuş, ondan sevgi ve sadakatten başka hiçbir şey beklememiş, erkek tarafından sürekli her şeyin iyi gideceğine inandırılmış, ve zamanla buna tüm benliğiyle inanmış, erkeğini dünyasının merkezi haline getirmiş, sahiplenmiş, kaybetmeyi kabullenememiş, kolayca yoldan çıkabilen ve fikirlerinden ve verdiği tüm sözlerden cayabilen bir erkeği delicesine sevmiş kadınların varlığından haberdarsındır sanırım. umarım..

çünkü emin ol ki böyle bir kadın nefes almaya çalışıyor bu günlerde.. istemese de almak zorunda.. zorunda çünkü çevresindeki insanlara, çalıştığı kuruma ve yaşadığı hiçbir şeyden haberi olmayan ailesine karşı yerine getirmek zorunda olduğu sorumlulukları var.. istemiyor çünkü elinde "black" ve benzeri şarkılardan başka hiçbir şeyi kalmamış.. elinden tutacak, güvenecek hiçbir dalı yok..

dünyaya olan güven douygusuyla birlikte çekip gitmiş adam onun hayatından.. hem de bu durumun onun için çok daha iyi olacağı gibi aptalca ve gerçekçilikten tümüyle uzak bir bahaneyle..

bu durumda da eşik aşması gerekenin kadın olduğunu söylemek ne kadar doğrudur wasted?

o kadın ancak umudu ayakta durduğu sürece yaşayabilecektir.. ve yaşadığı şeyleri, çektiği acıları sadece tek bir kişi ile paylaşabilecektir.. onları tanıştıran insan..

Son olarak:

"All the love gone bad
Turned my world to black
Tattooed all I see
All that I am
All I'll be..."

ve:

"I know someday you'll have a beautiful life
I know you'll be a sun
In somebody else's sky
But why
Why
Why can't it be
Why can't it be mine"

ve de:

we-
we belong
we belong together

işte böyle bir hayatı yaşamaya çalışacak boynu bükük bir çiçek..