28 Ocak 2009 Çarşamba

en uzun süre gol yemeyen
























Petr Cech, Premier Lig'in en uzun süre gol yemeyen kalecisi ünvanini kazandiginda henüz 22 yasindaydi. Mourinho'nun Chelsea'sinin kalecisi iken tam 1,025 dk gol yemeyerek kirmisti rekoru. O sene 1970 dogumlu Edwin Van der Sar ise, basarisiz Juventus macerasindan sonra Fulham ile güzel maçlar çikararak, sene sonunda Manchester United'in Schmeichel'dan sonra merhem bulunamayan kalesine dogru yol aliyordu. Macnhester'da geçirdigi sürede kariyerinin Ajax sonrasi en güzel zamanlarini yasayan Van der Sar dün geceki West Bromwich Albion maçinda da gol yemedi ve 1030 dakikayi bularak Cech'in rekorunu kirdi. Dünyada en uzun süre gol yememe rekoru ise 1,142 dk ile Dino Zoff'a ait ama bu rakam 2 sene boyunca oynanan milli maçlarla elde edilmisti.

Baska bir bakisla sadece kalecilere baglanmamasi gereken bir basari oldugu da açik. Zira Dino Zoff önünde catenaccio üstadi Italyan savunmasi, Cech'in önünde Terry-Carvalho-Makelele üçlüsü ve simdi Van der Sar'in önünde de Ferdinand-Vidic ikilisi yerine Yasin-Can Arat ikilisini koysak böyle rekorlari hayal bile edemeyezlerdi.
Şenol Gölge ve Güneş (en uzun süre gol yemeyen Türk kaleci)

4 yorum:

Barizzio dedi ki...

Vay be!
Edwin'e bak sen, ama dediğin gibi. Alkışlar Vidic'e (daha önce övdüm ya, tutarlıyım).

Adsız dedi ki...

türkiye liginde böyle birşey olsa medya herhafta kaleciye aynı soruyu sorar: gol yememek sende bir baskı yaratmıyor mu? ya arkadaşım niye yaratsın yani ben olsam şu cevabı verirdim: arkadasım niye baskı olsun 10maç yemedim kredim var bu maç 8yesem yine başarılıyım:)
trapano

Svetlin dedi ki...

yalnız bu süre boyunca sürekli ferdinand-vidic ikilisi olmadı vds'nin önünde. ferdinand ciddi sakatlıklar geçirdi, bu yüzden zaman zaman vidic-evans zaman zaman vidic-neville ikilileri de oldu yani. ama tek değişmeyen vidic ve vds ikilisiydi.

fufinho dedi ki...

ilginçtirki evans ta harika bir performans gösterdi.