9 Ocak 2009 Cuma

beşiktaş ve yusuf

beşiktaş'ın problemi, yusuf gibi bi futbolcunun takımın hücum bölgesine katacaklarıyla çözülecek türden bir problem değil..ilk cümlemiz bu olsun..ortada ya yanlış bi algılama var ya da teknik direktör basiretsizliğiyle soslanmış bir yönetim karmaşası..beşiktaş'ta oyuncu tercihlerinden önce çözülmesi gereken yapısal sorunlar var, bunları anlayamamak çözümleri buna göre şekillendirememek anlaşılır gibi değil..denizli'nin takımının birincil sorunu kompaklaşamamak, dağınık oynamak..disiplinli bir oyun dizilişine sahip olamamak..savunma direncinin çok esnek olması..sistemsel problemler bunlar..demek istediğim, transferden önce sistemsel problemlerin çözülmesi gerekiyor ya da transferlerin bu problemleri çözmeye yönelik olması gerekiyor..
***
33 yaşında son transferini yapan veteran bir futbolcuyu transfer etmek ve karşılığında gelecek vadeden genç bi oyuncuyu bonservisiyle vermek de transferin üzerinde düşünülmesi gereken bir diğer boyutu..iyi bi kanat oyuncusu fundemantaline sahip olduğunu düşündüğüm genç aydın'ın böylesi bi takasla elden çıkarılması sağlıklı değil..nerden baksanız günü kurtarmaya yönelik bi hamle bu..mevzu kazanılacak acil bi şampiyonluktan ibaret olmamalı..beşiktaşın kazanması gereken başka şeyler var..malesef bu farkındalık da yok..
***
yusuf'un sıradışı bir hücum yeteneği olduğunu herkes biliyor zaten..ama ortada somut başarılarla bi türlü taçlandırılamamış, heba edilmiş bir kariyer öyküsü var..ve bu kariyer öyküsünün final bölümünün, beşiktaş'ın şu oyun yapısında güzelliklerle gelişeceği de oldukça belirsiz..bu transferi, en doğru şekilde, mustafa denizli'nin hücuma dönük ortasaha oyuncularına olan aşkının bir sonucu olarak değerlendirebiliriz..delgado ve yusuf ile kuracağı ortasaha kurgusu ile direnç kelimesini aynı cümlede nasıl kullanacağını doğrusu merak ediyorum..
***
yazının başında dediğim gibi; beşiktaşın çözülmesi gereken daha mühim meseleleri var..o meseleler de taktik tahtasında yazılı, transfer masasında değil..
holosko

5 yorum:

Adsız dedi ki...

ben tamamıyla delgado gaza gelsin oynasın die alındığını düşünüyorum.. ama yusuf için beklemeli derim..kendisi zamanında yaptığı kariyer hatasıyla kalbimde yara açsa da, türkiye nin sergen ve arda ile beraber en iyi hücuma dönük ortasaha oyuncusu olduğunu söyleyebilirim. hızlı 2 forvetle neler yapacağını görmek isterim tabi şans bulup oynarsa..
ancak mustafa hocanın 33 yaşında birini alarak aydın göndererek nereye varmak istediğini anlamadım..sanırım mustafa hoca çok değişmişşş...

burkay

Barizzio dedi ki...

Ben ise beşiktaşın probleminin taktik tahtasında değil, yönetim kurulu odasında olduğunu düşünüyorum..
Oyuncular, teknik adamlar.. Kimler geldi, kimler geçti. Elimizde Kerciyes karşısında alınmış bir kupa var, harika!!

Adsız dedi ki...

güzel konuşuyorsun

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
I do not know if he is the adequate player for Besiktas...we will see.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

Adsız dedi ki...

sorunun yönetimde olduğunu körde biliyor sagırda....


fufinho