3 Mart 2009 Salı

Kopenhag, Zuma vs..


2003 yili Temmuz ayi'nda Galatasaray, 2. Fatih Terim döneminin 2. senesinde Tamas'iyla Frank de Boer'uyla Kopenhag'a karsi oynuyordu. Yeni bir Kopenhag zaferi ile ugur yapmaya çalistigini düsündügüm Fatih Hoca'nin Galatasaray'i penaltilarla Kopenhag'i yenerken benim o zamanki adiyla CM olan menajerlik oyununa saygim top yapiyordu. Zira oyunda forvetin her yerinde oynayabilen Güney Afrikali futbolcu Sibusiso Zuma, gerçekten de çok güzel bir futbol ortaya koyuyor hatta Galatasaray'a gol atiyordu. Gerçi o sene Galatasaray'a gol atmayan zaten dayak yiyecekti.
Ama kulüp kariyerinde benim CM kariyerimde oldugu kadar basarili olamayan Zuma the Puma (Güney Afrikali taraftarlar öyle diyor) 1 sene sonra 1M Euro karsiliginda Arminia Bielfeld'e transfer oluyor ayni yil karistigi bir olay edeniyle Güney Afrika'yi terk etmesi bir süreligine yasaklaniyordu.
Bundesliga'da oynadigi 3 sene içerisinde göz kamastiran bir futbol ortaya koyamasa da 2006 African Cup of Nations'da Bafana Bafana'nin (Güney Afrika Milli takimi'nin lakabidir "oglanlar"(the boys) amlamina gelir) kaptani olarak yer aliyordu.
2008 sonunda Mameladi Sundowns'a transfer olan 33 yasindaki Zuma ülkesinde büyük yildiz ve en çok kazanan futbolcu olsa da Avrupa'da istedigi basariyi yakalayamamasinin temel sebebi geçirdigi sik sakatliklardi bence.Su anda Güney Afrika'da ne kadar kazaniyor bilmiyorum, ama Transfermarkt.de sitesini referans alirsak Güney Afrika'da oynamasina ve 33 yasinda olmasina ragmen hala 1.3M Euro'luk bir piyasaya sahip kendisi.
Kopenhag'a transfer olmadan önce 3 yil en büyük rakibi Orlando Pirates'ta oynamis olmasina, yani bir nevi orada ekmek yemesine ragmen, Türk Milli Takim kaptaniyla ayni vefa duygularini tasidigini gösteriyor ve Fotomaç tarzi bir baslikla Orlando Pirates'i atacagim gollerle yikacagim diyor.

Kopenhag dedik sakatlık dedik de, bugün Uğur antrenman maçına katılmış, Serkan yarın Almanya'dan dönüyor ama Tobi hala yok..
Fakyel konuşmuş yine asabımı bozdu, şen büfe şakrak büfe

3 yorum:

selaminko dedi ki...

Afrikada potansiyeli en yüksek ülkelerden birisinin bu halde olması can sıkıcı.zuma, mcCarthy,pienaar gibi isimlerle birşeyler yaparlar diye bekliyordum ama maalesef. Adebayordan başka adamı olmayan Togo hatta nerdeyse hiç adamı olmayan Angola'yı bile Dünya Kupası'nda gördük ama gözlerim hep bir South Africa yazısı aradı.

Adsız dedi ki...

kendisini 2002 dünya kupası öncesi türkiye-g.afrika hazırlık maçıyla tanımıştık.

trapano dedi ki...

@selaminko
afrika kupası maçlarını izlersen omaçlarda drogbanınmış etoonunmuş yok işte adebayorunmuş bunların bir etkisi olmadıgını görürsün...kaleyi gören şut çekiyor,sahada 22barusso düşün,gol atan şampiyon:))