3 Mart 2009 Salı

Yalnız değilsin "Sarbi"



Tarih 3 Mart 2004. Bundan tam 5 sene öncesi. Villareal Galatasaray maçı. Galatasaray'da bir malzemecilik faciası yaşanıyor, Sabri Sarıoğlu'nun formasında "SARBİ" yazıyordu kocaman harflerle.


Pek gülmüş, çok dalga geçmiştik. Velakin bu konuda hata yapmak meğer bayağı yaygınmış. En azından dünyanın en büyük 3-5 kulübünden biri olan Manchester United'ın yaptığı iki gafı göstermiş olalım bu manalı yıldönümünde. Resimde Kuszczak var, ismi epeyce zor, farkındayız, ama ilk harfi K'den Z'ye çevirmek de büyük başarı doğrusu!



Yukarıda ise benim için efsanevi bir golcü olan Solksaer'in isminin son harfi Z'ye çevrilmiş. Z harfine karşı bir zaafı var bu isimleri yazan arkadaşın, belli. Bir de zor isimli olan arkadaşlara garezi var.
gaf kelimesi fransızca gaffe kelimesinden geliyor, allee sanj sağolsun öğrendik

3 yorum:

Adsız dedi ki...

hehe, çok komik :) ismin yanlış yazılmasının ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Zira insanlar benim adımı da yanlış yazma eğilimi göstermişlerdir hep. (Nüfus cüzdanım dahil) Allah'tan ailem çabuk farkedip düzelttirmişler zamanında ama yanlış yazılabilecek bir isim olduğu en başından belliymiş :) Her şeye rağmen ismimi seviyorum..

Turkuvaz

alessandro del piero dedi ki...

yalnız daha komik olanı solskjaer'in adında iki kez yanlışlık yapılmış, k ve s yer değiştirmeliydi. tabi senin bu kadar sevdiğin bir adamın adını hem de böyle yanlış isimlerle dalga geçtiğin bir postta bilmiyor olman ayrı bi güzellik katmış olaya :)

Barizzio dedi ki...

Fena united fan'ine çattık :)
Haklısın aslında, ama yazıda bi yerlerde "ismi zor okunan adamlar" diye hakkını teslim etmişim. Halen nasıl okunduğunu bile sadece germen-norman ırkı bilir herhalde.
Haaa, ayrıca, ben o "isimleri yazan adam" değilim ki :)