15 Mart 2009 Pazar

Birleşik Krallık usulü Premier Lig keyfi

Dün Liverpool'u Fenerbahçesi kadar seven Lazinyo'nun İstanbul'da oluşunu değerlendirelim, Manu-Liverpool maçını, Türkiye'deki bir derbi maç ortamında izleyelim diye, Taksim'deki Irish publardan birinde aldık soluğu. İngilizlerin arasında bir İngiliz maçı seyretmenin tadını anlatamam, gidin görün; tavsiye ederim efendim.

Maça dönersek Manu'nun kağıt üzerinde Tevez-Rooney-Ronaldo-Anderson 4'lü forvetiyle başlarken Liverpool ise Kuyt'u sağ kanada çekip Gerrard'ı ise 2. forvet gibi Torres'e yaklaştırmayı seçmişti. Dizilişlere bakıldığında Manu'nun kendi sahasında sağlı sollu saldırması, Liverpool'un ise kontraya çıkması bekleniyordu. Ama maç hiç de öyle başlamadı. Göbekte Mascherano ve Lucas, Manchester'a top yapma şansı tanımadı pek. Açıklar Kuyt ve Riera'nın etkili olamaması üzerine oyunu iyice göbeğe yığan Liverpool, Torres'in son zamanlardaki inanılmaz formuna güveniyordu. Manchester ise hızlı forvetleri Ronaldo, Rooney ve Park'ın hızlarına güvenerek kurmuştu oyunu. Bu arada 2 takım için de hayal kırıklığı yaratan 1er topçu vardı sahada. Porto'nun süper yeteneği Anderson ve Deportivo'nun Milli Takıma kadar yükselen sol kanadı Riera resmen yokları oynadılar bütün sezon yaptıkları gibi. İnter serisinin yıldızlarından 35'lik Giggs'i dinlendirmeyi tercih etmişti Sir.

Manu hakem katkısıyla beleş penaltısını alırken, herhalde Real Madrid taraftarları içlerinden oh olsun demişlerdir. Ama Liverpool bu golden sonra oyunu iyice yığdı Manu sahasına. O ana kadar Lazinyo'ya dönüp, şu sıralar dünyanın en iyi savunmacısı dediğim Vidic çıktı sahneye bu sefer. Yine nazar değdirerek kariyerini yok ediyorum bir topçunun farkındayım. Torres'in kaptığı topta Vidic'in hatası kadar Fernando'nun ustalığı da vardı ama. Gerrard penaltıyı attıktan sonra Sir büyük teknik adamlara özgü bir hata yaptı (6-0'lık maçta Fatih Terim). Takımın ortasını iyice boşaltarak elindeki hücumcuları sürdü sahaya. Bunlar Vidic'in 2. büyük hatasıyla birleşince fark kaçınılmaz oldu. Manu en son ne zaman Old Trafford'da 4 gol yemişti hatırlamıyorum. Bardakilerden birinin hatırında kaldığı üzere 1992'de Queens Park Rangers maçında yemiş. 1993'te Galatasaray 3 atabilmişti. Manu için hezimet oldu ama Liverpool için şampiyonluk olamayacak bu maç, kanaatimce. Zira fark hala 4 ve Manu'nun 1 maç eksiği var.
Bu arada futbolculara nazar değdirmek derken, Liverpool'un 3. golünden hemen önce de Van der Sar yemez oradan frikik dediğimi de kayıtlara eklemek isterim.
Old Trabzort

2 yorum:

Barizzio dedi ki...

Eline sağlık, süper olmuş yazı, ama ortamda bi ezik üçüncü olan barizzio'nun adı hiç geçmemiş :)
Senelerdir yapmak istiyorduk bu seyri, abim lazinyo'ya nasipmiş.
Bu arada ben de edvin'le ilgili aynı şeyi düşünüyordum, ama cümleyi senden duyduktan sonra "hiç belli olmaz" demekle yetindim dikkat ettiysen :)
bobooooo bobooooooo

Al lee dedi ki...

kardeşim, yazıyı yazarken, hatta tekrar okurken senden bahsetmiş olduğuma o kadar emindim ki :)
bobo,silva,zambrotta,vidic,vandersar ve daha kimler kimleerrr :)