26 Şubat 2009 Perşembe

Mordor vs Gondor 1. bölüm sonu


Allahın cezası Star, artık şu 2. maçları özet mi göstersin, ne yapsın bilmiyorum ama, gözlerim uykusuzluktan kızarmış durumda! Maçlar da inadına güzel gidiyor, sıkılıp uyuma şansımız da olmuyor pek.

Dün gece her zamanki gibi Avrupa takımı olduğunu gösterdi Liverpool. Koca Madrid'i, koca Barnabeu'da çok fena kitlediler. Al Lee'nin babasıyla (hürmetler) girdiğimiz iddaa'yı allahtan bedelsiz yapmışız, pahalıya patlayacaktı bana Madrid'in yenilgisi.

Gerrard yerine Benayoun, şaka mı bu? Hiç sevmediğim topçu, her zaman da inadıma kritik maçlarda çok iyi oynuyor. Dün de çok iyi oynadı açıkçası, çok isabetli paslar verdi, hücumun olduğu her yerdeydi.

Madrid'in en iyi oynayanları ise Casillas ve Pepe idi. Pepe bir savunmacı için çok çevik, çok zamanlı ve isabetli müdahaleler yapıyor, çok başarılı bir oyuncu. Henüz 26 yaşında, uzun seneler oynama şansı da olacak takımda.

Chelsea-Juventus maçı tam beklediğim gibiydi. Hiddink etkisinde Chelsea, 5-6 kişiyle rakip yarı sahadaydı sürekli. Golü düşündüler, bunun için sürekli hamle yaptılar. Juve ise geriden hızlı çıkma denemelerinde bulundu, Chelsea genelde çok başarılı durdurdu bu atakları. Drogba çok pozisyona girdi, kimini çok müsaitken kaçırdı, golü ise bence zor bir pozisyondan çıkardı. Durdurulması mümkün olmayan bir forvet! Gökhan Zan-Servet ikilisi bile 89 dakika durdurabildi onu ancak!

Diğer maçları seyretmedim, ama bir an önce Bayern maçına bakmak lazım, adamlar çok fena hırpaladı Lisbon'u, bu düzeyde böyle sopa yemek koyar vallaha (Beşiktaş bu düzeyde yemedi 8'i, Galatasaray da 5'i). Diğer eşleşme zaten serinin kebap eşleşmesi. Kim çıkarsa bir üst turda rakiplerin ellerini ovuşturarak beklediği kura olacaktır.
Edit: Burkay için skorlar
Real Madrid 0-1 Liverpool
Chelsea 1-0 Juventus
Bayern 5-0 Sporting
Panathinaikos 1-1 Villareal

Şampiyonlar Ligi'ne 2 hafta mola. Kameralarımız Sami Yen'de, UEFA kupası heyecanı başlasın.
gurküf'süz bordo gerrard'sız liverpool'a benzer, aman diyim..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

barizzz kardeşinho,
yine ben kimin kimi yenip yenmediğini annamadım...:)
kastın bana mı?
:)

burkay

Adsız dedi ki...

26 Şubat 2009 Galatasaray-Bordeaux karşılaşması:

Bütün gün maçı nerde, kimle izlesem diye düşündüm durdum. Aklımda hep maç vardı. Kesinlikle kaçırmamalıydım çünkü çok heyecanlı bir maç olacağıma emindim.
Arkadaşları aradım ama herkesi meşgul edecek başka işleri vardı ve yalnız başıma dışarda izlemek istemediğime karar verdim. Nasıl olsa eve gelip internetten izleyebilecektim.
Yani en azından öyle düşünüyordum.

Ama tahmin edeceğiniz üzere de ilk yarıyı sporx.com'dan okuyarak takip etmek zorunda kaldım :(( çünkü evde internet yayını sürekli kesiliyordu ve ben sadece arada bir birkaç saniyelik görüntülerle karşılşıyordum.. Bu yüzden ikisini bizim attığımız ilk üç golü de izleyemedim canlı canlı.. (Birazdan özetlerden izleyeceğim..)

Ama sabrın sonu selamettir demişler. Nasıl olduğunu anlayamasam da ikinci yarıda hiç kesintisiz, süper zevkle izledim maçı bilgisayarımın ekranından.

50. dakikada Fernandez'in üstten auta attığı top izleyebildiğim ilk pozisyonlardandı. Sonrasında da De Sanctis'in yerden gelen topu kurtarışı..
Lincoln'ün sol kanattan verdiği pasla Arda'nın Rame'nin tam kolunun altından ağlara gönderdiği topla sevincim doruklara ulaştı.

Bordeaux'dan 2 dakika arayla gelen iki gole de kanaatimce De Sanctis'in kaleden gereksiz yere uzaklaşması neden oldu. Hele sonuncusunda.. Orada o kadar oyuncu varken, gidip Emre'nin kurtarabileceği topa girmesinin ne alemi vardı?

Sabri'nin inanılmaz golü ise maçın anlatıcısını bile şaşırtmaya yetti. "Absolutely incredible!! How many times is this game twisting back and forth?! Sabri Sarioglu is going to be toasted in İstanbul this evening!!" cümleleriyle ifade etti heyecanını, mutluluğumuzu..
Çok güzel bir maç olduğunu, Kewell'ın golünün klasik bir UEFA golü olduğunu ama Galatasaray'ın bir sonraki tura adını yazdıran adamın Sabri olduğunu ve bu akşamki kutlamalarda hep ondan bahsedileceğini tekrarladı durdu..

Bence gerçekten de olağanüstü bir maçtı..

Teşekkürler en azından maçın ikinci yarısını zevkle izleyebilmemi sağlamış Türk Telekom..
Teşekkürler muhteşem gollerin sahipleri Arda, Kewell ve Sabri..
Teşekkürler sevgili Galatasaray..
Ve teşekkürler bana Galatasaray sevgisini aşılayan insan..

Yüreğimizde senin sevginden başka sevgiye yer yok!!

Turkuvaz