19 Şubat 2009 Perşembe

bordeaux-galatasaray

3'lü defansı kim icat ettiyse etti ama ideal futbol dünyasında akıl karı diziliş değil..11 kişinin oynadığı oyunda bütün bi kulvarı tek bi kişiye bırakmak haksızlık..bu ayrı bi konu şimdi, dün geceye dönelim..skibbe'nin dün geceki dizilişi, bu sene bi kaç defa denenmiş bi senaryonun ufaktan rütüşlu haliydi..bunun mantıklı olup olmadığı tartışılabilir..balta'nın yokluğunda volkan'a olan güvensizlik, skibbe'nin taktiğini biraz anlaşılır kılıyor, evet..sahanın her yerine yardım götürebilecek agresif üç ortasaha oyuncusuna (topal, barış, ayhan) sahip olmanın verdiği güven de bu dizilişin rasyonelliği açısından ayrı bi parametre olarak kabul edilebilir..
***
bordeaux'nun maçın ilk 15 dakikasındaki baskısının skorborda yansımaması galatasaray'a turu getirebilecek kadar önemli..bunun üzerinde durmalı..ilerde hiç rahat durmayan, sürekli dolaşan baros gibi bi futbolcun varsa yarısahanda baskı yediğin süre de az oluyor..baros'un skorerliğini her zaman tartışabiliriz ama oyunun her anında yerinde durmadan sürekli dolaşmasının oynadığı takım için mühim bi sıradışılık yarattığını kabul etmeliyiz..nerden baksanız özel bi adam işte..ve ancak sakatlanmış olması skibbe'nin devre arasındaki nonda-baros değişikliğini anlaşılır kılabilir..ikinci yarıda oyunda olması, galatasaray'ın ikinci yarıdaki nispi mahkumiyetini daha kabul edilebilir boyutlara indirgeyebilirdi..öte yandan mehmet topal ve kewell için ayrı ayrı parantezler açıp, parantezlerin içini "üst düzey performans" ve "önemli bi sakatlık sürecinden sonra tatminkar bi geri dönüş" şeklinde doldurabiliriz..kuşkusuz bunlar gelecek hafta ki rövanş öncesinde galatasaray açısından sevindirici durumlar..
***
maç analizini bi tarafa bırakıp gelecek haftaki rövanşa gelecek olursak; bu tür maçlarda deplasmanda gol atmanın önemini buraya yazmama gerek yok zaten, herkes biliyor..ali sami yen'de bir gol yendiği takdirde tur için 2 gol gerekecek, bu önemli..ali sami yen'de hiç gol yemeyecekmiş gibi savunmaya, hep gol atacakmış gibi hucüma odaklanmak lazım..çok kolay olmayacaktır..

kofi annan benim için doğurmuş:)

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Maçın 2. yarısında, Galatasaray kalesinin arkasında kalan tribünde Bask bayrağının açılması hoşuma gitti.

Jorge Campos

Barizzio dedi ki...

@jorge campos
Ismin klasik bir hispanik ismi. Neden basklilari seviyosun?

Adsız dedi ki...

Ahmet Türk?

Adsız dedi ki...

Öncelikle "Adsız" çok güzel yazmış. Teşekkürler.

Jorge Campos, Meksikalı kalecidir. Ona sempati duymamın nedeni giydiği formalardır. Daha fazla bilgi için bkz: google.com ya da en.wikipedia.com

Son olarak, Bilbao'ya gittim. Orada yaşayanlarla sohbet ettim. Bağımsızlık isteyen, bunun için mücadele eden herkesi seviyorum ve destekliyorum.

Jorge Campos

Adsız dedi ki...

o zaman beni de seveceksin :)

yazıya gelince son iki cümle olmamış be wasted.

Adsız dedi ki...

@ram

ne demek istediğimi anlamışsan boşver gitsin sevgili ram :)

w.t

fufinho dedi ki...

@jorge campos

Son olarak, Bilbao'ya gittim. Orada yaşayanlarla sohbet ettim. Bağımsızlık isteyen, bunun için mücadele eden herkesi seviyorum ve destekliyorum

harikasın campos...

@ram

camposu bilemem ama ben sevdim seni valla

@adsız
harika bir tanım olmuş



Yaşasın bağımsızlık mücadelesi...

selaminko dedi ki...

bagımsızlıktan kastınız nedir bilmem ama bunların arasında PKK falan giriyorsa bu blogtakileri kınıyorum. yorum yazanları da.

fufinho dedi ki...

@selaminko

Kurum,parti vs. değil.İra,eta,vs değil.Kastımız bagımsızlık isteyen herkes

Adsız dedi ki...

kimin bağımsızlığına kim laf etmişse ona yazsak da yerini bulan bişi olsa..sanki böle susanlar bağımsızlığa karşı, konuşanlar da bağımsızlıkçı gibi durmasa..veya konunun nerelere gideceğini herkes bilirken üstü kapalı mesajlarla biz ayrılmasak...top koştursak ram mesela, uzun zaman oldu..az önce haybeden gerçeküstü aşkı izledim, baya yılmaz kokmuşuz beee...

burkay

fufinho dedi ki...

Bu blog en guzel günlerini gecirse,kimse kimseye napıcagını solemese,kimse ahlak kuramını açıklamaya calısmasa,herkes kendi yorumunu yapsa,cevaba cevap yazsa,keske kimse felsefik yazıp birilerini etkilemeye calısmasa,kimse her yorumu duzeltmeye calısmasa,keşke kimse rant peşinde koşamasa....top koştursak adsız mesala,uzun zaman oldu..az önce ''raul''un attığı en güzel 100 golü izledim,baya iyi goller varmış beee...

Adsız dedi ki...

Terör bölgesinde 4 sene yaşayınca,babam tugaydan dönebilecek mi die her gün bekleyince,arkadaşlarını kaybedince bu konuların başkaları tarafından nasıl algılanabileceğini bildiğim için konuyla ilgili yorumumu yapmak istedim.. rahatsız ettiyse dokunduysa "bağımsız"(bağımsızlıktan bahsediodun dimi) tarafını, üstünde durmazsın geçersin..pardon bunu zaten sen sölemiştin..

burkay