11 Eylül 2009 Cuma

Friday, I'm in love..

Kasvetli bir gün bu seferki Cuma...Popüler metropol insanı deyimi “TGI Friday”in aksine..Hele ki başımızdan geçen kimin sorumlu olduğu bir türlü bulunamayan sel felaketinin üstüne herkesin içinde burukluğun en kötü hallerinden biri varken..

GS-Beşiktaş maçının da bu kıyametin, bu felaketin etkisinde olacağını biliyorum ama bu sabah kalkarken heyecanın güzeli kapladı içimi..Futbolla Bosna maçı üstüne barışma maçı gibi birşey bu..Takımların dizilişleri, oyun yapıları, kadroları bu sefer diğer senelerin aksine bambaşka..Son 9 senedir kadrolar bu kadar iyi olamamıştı her iki takım için..5 maçtır Beşiktaş Mecidiyeköy’de galibiyete hasretken güzel ve hırslı bir oyun beklemek Kartal sevdalılarının hakkı diye düşünüyorum..Oyun düzenini total futbola semah dönen:) futbolcuların oluşturduğu GS, rakibini puan farkı göz önünde bulundurulursa rahat karşılayacağa benzer..Yalnız önceki zorlandığı maçlarda karşısında bulduğu sert orta saha dizilişini bu sefer Panzerlerle oluşmuş gördüğünde ne yapacağı merak konusu...FR ın rotasyonu sürpriz her zamanki gibi ancak Ayhan’ın muhtemel olmaması takımı ileri taşıma açısından olumsuz bir etki yaratacaktır..Beşiktaş’ın hücumdaki eksikleri zaten bu sene eksik oldukları için Denizli’nin çok değişik bir alternatif çıkarmasını bekliyorum..

Beşiktaş’ın kader maçı olduğunu söyleyebilirim, zira alınan puan kayıpları üstüne GS’den alınacak bir mağlubiyet bütün hesapları değiştirebilir..Kafadan maçı bitirip kanepede ayak uzatan Denizli için koltuk sallantıları, medya için Beşiktaş’ı uykusunda boğmak için bir fırsat, GS tercümanı için yine değişik dillerden öz dile farklı esintiler...Timsahların da kanaryayla kendi evinde maçının olması haftayı daha da güzelleştiriyor..Haftasonu totalleşme, güzelleşme, yaşadığımız sıkıntıları da unutmadan, unutturmadan yaşamasını bilme ümidiyle..

bu yazı da yorumlarıyla bloga renk katan, konuk yazarımız Burkay tarafında yazılmıştır.

8 yorum:

ramram dedi ki...

Efendim geçen gün son 9 senenin maçlarını veriyorlardı. 2004'ten itibaren olan kısmını izleyebildim. Şöyle ilginç birşey var. Maçların sonuçlarını genelde penaltılar belirlemiş. Özellikle Galatasaray'ın kazandığı maçlarda aradaki sayı farkı penaltı sayısına denk. Penaltılar haklıdır haksızdır ayrı konu. Mücadelenin daha güzel olacağını varsayarsak yarınki maçta, sonucu yine penaltıların belirleyeceğini düşünüyorum. Ve bu sefer de Baki gibi bir bomba olan Sivok var. Çok şükür Gs'de de sakatlardan dolayı Emre Aşık var. İyi hücum yapabilen ama geriye dönmede sıkıntısı olan bir GS, iyi savunma yapan ancak gol atmakta sıkıntısı olan bir BJK. İlginç maç olacak. Nereye çeksen gider.

Adsız dedi ki...

Tahminim Galatasaray maçı çok rahat alacaktır... Ve Mustafa Denizli ligin ikinci yarısını muhtemelen spor programlarının birinde konuk yorumcu olarak geçirir...

(Hep Mustafa Denizli mi öngörülerde bulunacak.. Biraz da biz yapalım :))

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
trapano dedi ki...

gs bu maç o kadar rahat olmayacaktır hatta farklı skorlardan dolayı görülmeyen dağınık oyunları bu maçta başlarına bela olabilir

@burkay
yazı güzel ama yazılarında smiley kullanma(bunu bana bir büyüğüm tavsiye etmişti).
daha çok yazını görmek isteriz

Adsız dedi ki...

@trapano

dağınık oyun derken biraz açarmısın?

smiley kullanmamın sebebi vardı ama aklımda buluncak dediğin...;)

KinG

Adsız dedi ki...

galatasarayda oyuncular kendilerine aşırı güvenlerinden çok laubali oynuyorlar, yalandan ataklarla göz boyuyorlar, kenardan gelen uyarılarla kendilerine geliyor. bu yılki görüntü bu bence

trapano

Adsız dedi ki...

Laubali oynadiklari icin mi okadar gol atip son bilmem kac maci kazaniyorlar??
Biraz daha savunmada yardimlasma ve caba artsa bence gayet iyi durumda GS..

Adsız dedi ki...

hocam total futbolda semah dönenler cümlesini ben kullanacaktım ya, golü atmışın :)) çok komik ya..bu susamışlık var ya frank bu susamışlık..total futbolun arayüzü teee sokrat'a aristo'ya dayanıyor filan diyecek yakında amcam :)) ah melih şabanoğlu ah, allah seni tavuk etsin..

w.t