24 Eylül 2009 Perşembe

Fethiye Spor Kulübü


Kapsamı dâhilinde Fethiye de olan muhteşem eğlenceli, dinlenceli, öğrenceli bir tatilin dönüşündeki zor intibak sürecini yaşarken, paylaşmadan edemeyeceğim bir haber geçeceğim yüksek müsaadelerinizle.

Fethiye’de dikkat çeken özelliklerden birisi, tüm şehri donattıkları Fethiyespor ve takımın taraftar derneğinin bayraklarıydı. Biz maymun gibi tarih ve doğaya koştururken yerli halk da takımlarını bağırlarına basmaktaydı. “Support your local team” şiarının benimsenememesinin Türk spor yaşantısındaki en büyük eksiklik olduğunu düşünmemden ötürü mest olmuştum.

Girişimci gevşek şahsiyet olarak, her yörede olduğu üzere Fethiye’de de yöre esnafıyla muhabbete koyulduk. Kimle konuşsam bu Fethiyespor mevzuunu açıp ruhumu şenlendiriyordum. Derken bir garson arkadaşın “Abi, Göztepelileri şehirden çıkarmadık, parçaladık” şeklindeki ifadesiyle (aslında çoğunun yaklaşımı böyleymiş ) gerçeğe döndüm. Tabi dönüş esnasında kafamdan gigabaytlarca veri akıyor. Ancak ilk aklıma gelen takım logosundaki kalpti. 1933 yılında belli ki aşkla kurulmuş bir kulübün -kaldı ki cennet bir beldenin kulübünün- taraftarları için kanımca biraz “hardcore” kaçan ifadelerdi. Hemen olayı araştırdım ve sebebi ne olursa olsun olmayasıcayı* öğrendim.

Sanırım karakterlerini oluşturamamış, birey olamamış, immatür yaratıklar, kimliklerini fanatizm, hatta holiganizm çatısı altında yaratmaya çalışıyor. Yani kişilik özellikleriyle tanınamayan John Doe** “çok pis cimbomludur” diye tanınıyor. Meslek icabı edindiğim naçizane sezgiye göre gelecekte bu kişilik defektlerinin daha sık ve yoğun yaşanacağından da haberdar etmek isterim sizleri.

Önce John Doe olunmalı, sonra bilmem neci.

N’olur kendinize mukayyet olun. Abi tavsiyesi…

İyi bayramlar…
Lazinyo

Konuk Yazar Furyamız devam ediyor. Lazinyo biraderime çokça teşekkür ediyorum..
* Yazar Fethiyesporluların Göztepe vukuatını detaylı olarak vermemiş. Detaylar için.
**John Doe: "Herhangi bir insan" anlamında kullanılabiliyor. Ahmet, Mehmet gibi, daha havalısı..
Lazinyo & Barizzio @ Marmaris

Hiç yorum yok: