11 Eylül 2009 Cuma

Baba beni Manchester'a gönder yazın, babanız menajeriniz olsun


Bu memlekette ne olursa babalardan oluyor zaten. Yıllarca siyaset arenasında Ispartalı bir baba herkesin anasını ağlattı, memleketin mafya babaları İstanbul'u boka çevirdi ve futbolcu babaları pek çok genç futbolcunun gelişimini kötü etkiledi.

Futbolcu babalarının en bilindik örneklerinin başında, 14 yaşındaki oğlu için taraftarı olduğu Fenerbahçe ve Galatasaray ile pazarlık yapıp 500 bin ABD$'ını cebine koyan Mehmet Belözoğlu ile her transfer döneminde oğlunu Fenerbahçe'ye pazarlamaya çalışan kendini menajer zanneden Sermet Şükür geliyor. Şimdilerde ise en popüler iki baba Matias Delgado'nun babası-menajeri Eduardo Delgado ve Sercan Yıldırım'ın babası Kenan Yıldırım.

Özellikle geçtiğimiz hafta milli maç arefesinde, futbolcu baba-menajerlerinin nelere yol açabileceklerini bir kez daha gördük. Öncelikle oğlu Milli Takım kampında olan baba Kenan çıkıyor ve "Fenerbahçe bizim için bitmiştir. Ben Galatasaraylıyım. O'nun da gönlünde Galatasaray vardı, ama devre arasında Manchester United'a gideceğiz" gibi bir açıklama yapıyor. 19 yaşında hakkında 8-10 milyon Euro'ların konuşulduğu, Manchester'lardan bahsedilen bir futbolcu, Milli Takımı'nın önemli bir maçında ilk golünü atıyor ama ertesinde bunun keyfini yaşamak yerine babasının açıklamasını yalanlamak zorunda kalıyor. Takiben futbolcunun menajeri olan ve Mehmet Topuz olayıyla menajerlik konusunda ne halt olduğunu ortaya koyan şahıs çıkıyor Kenan Yıldırım'ı yalanlıyor ve Sercan Yıldırım'ın Fenerbahçe'ye gitmeyi çok istediğini söylüyor. Tabi bunu söylerken özellikle Topuz olayında kırdığı(!) Fenerbahçe kulübünü bir güzel yağlıyor. Biz de henüz 19 yaşında olan, onun yaşındakilerin platonik bir aşktan bile hayata küsebileceği bir yaşta olan Sercan Yıldırım, Bosna-Hersek maçının 2. yarısında kurtarıcı olarak oyuna giriyor.

Herşeyi geçtim be Kenancığım, hayatın boyunca büyük ihtimalle yaptığın tek güzel şey bu çocuk olmuş, onun da pipisini koparacan. Açıklamalarındaki saçmalıklara gelirsek, hem "Galatasaraylıyız Fenerbahçe'ye gitmeyeceğiz" diyorsun bunun sebebi olarak da Fenerbahçe'nin sözlerinde durmamasını söylüyorsun. E hani Galatasaraylıydın niye masaya oturdun demezler mi adama? Ayrıca bir de Manchester United'a gönderecekmiş oğlunu. Gitse hepimiz her hafta Spormax izleriz de, Alex'in haberi var mı bundan be Kenan?
Ramazan bitti, tek gün oruç tutmadım, utanıyorum yaw :(

3 yorum:

ramram dedi ki...

babamla gurur duyuyorum

Adsız dedi ki...

ne güzel eleştirmişsin..ilyas salman'ın oynadığı ya ya ya şa şa şa diye bi film vardı, çoğu kişi izlemiştir..münir özkul oynamıştı babayı..toprak sahada top oynayan çoçuğu sopayla kovalayan baba, çocuk fenere transfer yapınca ayağını sıcak suda ovuyordu..sercan'ın babası da o misal sanki..

sevgili allee, oruç tut, sıhhat bul :)

w.t

trapano dedi ki...

yav bu sercan kötü oyuncu degil de büyük takım oyuncusu mu sizce? geniş alan bulacak da öyle oynayacak, fbde manuda gsda nerde bulacak o alanları?

sercandan çok çok iyi bir sertan eser olur bence, türkiyede manuyu ağzına alacak bir hücum oyuncusu var o da batuhan, onun da kafasını biyere çarpması gerekiyor...