8 Eylül 2009 Salı

aferin nuurii...

jasikevicius, macijauskas, siskauskas gibi yıldızların yokluğunda litvanya karşısında iyi konsantre olmuş türkiye elbette favoriydi. faullerdeki yüksek yüzde ile beraber ikinci yarıdaki agresif potaaltı savunması maçı bize getirdi. semih, oğuz ve ömer aşık'ın ikinci yarıda yaptıkları önemli. hidayet ve ersan kendi standartlarında oynadılar, daha fazlasını da istemeye hakkımız var. sinan güler'e de galibiyet için ayrı bir takdir parantezi açmak lazım. yarın bulgaristan'ı da yenersek fevkalede bir başlangıç yapmış olacağız. bu arada ntv'de maçı murat murathanoğlu sundu, ihsan bayülken yorumladı. murat abimize saygımız sonsuz ama kaan kural polonya'da değil mi acaba? hastası olduğumuz ses murat kosova'nın çocuğu doğacak diye şampiyona akreditasyonu yapılmamış. çocuğu da şampiyona başlamadan doğmuş...allah analı babalı büyütsün diyelim...annesi şebnem kosova, babası murat kosova olan çocuk nerden baksanız şanslı çocuktur...
***

6 yorum:

kiki (kazım kazım) dedi ki...

Türkiye kuponumu yaktı buda bana güzel bir ders oldu neymiş tarih tekerrürden ibaret değilmiş kardeşim ...

not: kuponum bire beş veriyordu sağlık olsun bir liranın bir önemi yok :))

Adsız dedi ki...

Sırbistan dışındaki her türlü eşleşmede bir üst turu görürüz..

Not: Bu Litvanya 1 hafta önce İspanya'yı 20 küsür sayıyla yenmişti..Düşene bi tekme de Sırbistan attı bugün..İspanya'yı böyle yakalamışken karambolden bi tekme de biz sallasak çok leziz olur..

levent

Adsız dedi ki...

Nasıl favori olduğumuzu anlayamadım..rezalet bi efes cup sonunda, özellikle litvanya ya karşı şansımızın olduğunu söleyebilirim sadece..bunu dünkü maçta gösterdi açıkça. Kritik anlarda bulduğumuz şanslı sayılarla maçı kopardık,özellikle de tek atış çizgisindeki efsane yüzde ile..savunma yaparken box ın içinde daha dikkatli olmamız gerekiyor..semih erden ve ömer aşık hala bana güven vermiyor.. sırbistan gibi kemik bi takıma gelirsek halimiz yaş olur..

Burkay

Adsız dedi ki...

Türk Basketbol tarihinin en görkemli serbest atış yüzdesini bir daha görür müyüz bilemem, ama kazandıkça gelişen takım ruhu, ömer onan'ın iyileşmesi, tüm maç bençte oturacak semih, görece rahat bulgaristan maçı (ki bu maçta diğer oyuncuların turnuvaya dahil olması sağlanabilir) bizi favori yapar diye düşünüyorum...

Bir de Litvanya galibiyetleri bize yarıyor be..

Adsız dedi ki...

Litvanya'ya karşı favori değildik elbette. Ama benim beklediğimden kat kat üstün oynadık. Hemen hemen tüm istatistiklerde üstünlük sağladık ve disiplini maç sonuna kadar sürdürdük. Fakat bu kadar üstün göründüğümüz maçı bile son saniyelerde ancak galibiyetle noktalayabildik. Bizim karşımızda Litvanya benzer oyun sergilese 30 sayı fark olurdu. Ama yavaş yavaş olacak herşey. Grupta 3'te 3 yapmak çok önemli, çünkü çapraz grup tam ölüm grubu.

thePLAYER

Adsız dedi ki...

thePLAYER kardeşimin yolladığı istatistiklere göz gezdirdim. dünya sıralamasında Litvanya'nın yarısı kadarızz, ancak dünkü istatistikler tam tersini gösteriyordu. Maçı 4 ayrı yerde durmak bilmeden izlemek de sanırım benle thePLAYER'in basket aşkı olsa gerek..:)

KinG