20 Eylül 2009 Pazar

1/3 loading...


okurlarımızdan aynı zamanda konuk yazarlarımızdan burkay'ın isteği üzerine sezon başında 3büyükleri değerlendirmiştim. henüz sezon başında olmamıza rağmen söyledikleri ufaktan ufaktan kendini göstermeye başladı. okumayanlar için yazının linkini koydum.

13 yorum:

ramram dedi ki...

İyi gidiyor valla. Fenerbahçe konusundaki yorumlarına katılamıyorum hala ama göreceğiz. Ligde iyi gidebilir FB ama avrupada çok bir şey beklememek lazım. Ligde de bir dönem ciddi sıkıntı çekeceğini düşünüyorum.

Beşiktaş konusunda çilemiz bitmiyo ama tek tesellimiz yönetimin gitmek zorunda kalması olacak. Geçen seneye göre lig farklı olduğu için bu durumda olduğumuza inanmıyorum. Henüz Galatasaray dışında doğru düzgün kimseyle oynamadık. Manchester ve GS maçlarını da düşününce ikisi de bizden bir derece daha kötüydü. Biz mi savunmamızla oynatmadık onlar mı oynamadı bilmiyorum ama GS normalde oynadığı gibi oynayabilse 3ten fazla yerdik. United bugünki City maçında oynadığı gibi oynasa Liverpool maçını güzel bir anı olarak saklardık. İzleyen varsa United-City maçı da bir yazıyı hakeder sanırım.

Sıkıntının ne Mustafa Denizli'den ne de oyunculardan direk olarak kaynaklandığını düşünüyorum. Temel sorun yönetim, yöneticilerin tavırları ve transfer politikası. 5 maçta dizilim ne kadar saçma olursa olsun, taktik ne kadar yetersiz olursa olsun (ki hepsinde kötü değildi) bir iki gol atabilecek yetenekli adamlarımız var. Fenerbahçe Bursa maçında hiç oynamayıp attıysa, GS bizim maçta hiçbirşey yapmayıp 3 gol attıysa bu takımın son 5 maçta en azından 1 gol atabilmesi lazımdı. Ernst hariç hiç kimse geçen seneki gibi değil. Herkes sorumluluk almaktan kaçıyor.

Taraftar da epey saçmalamaya başladı. Serdar Özkan ve Tabata tepkileri çok gereksiz. Yönetime şampiyon olduğumuzda bile gitsin dedik, kapalı orta daha dün söyleyebildi bunu.

Ne diyelim Allah sonumuzu hayır etsin. Her zaman olduğu gibi Moskova maçını yine umutla izliycez.

Barizzio dedi ki...

Ramramdan her zamanki gibi, tribun disindan, gorece objektif bir besiktas analizi. Cogu zamanki gibi tam olarak katiliyorum.

ramram dedi ki...

Thax bro. Ne kadar istesem de konu Beşiktaş olunca bir yere kadar objektif olabiliyoruz. Bu takımdan hçibirşey olmaz, böyle giderse kongreye kadar ligin dibini görürüz, şampiyonlar liginde de 0 çeker geliriz demek de, diyenler de uyuz ediyor beni.

Bu hafta 3 büyüğün de maçını izledim. Galatasaray bu ligi de Avrupa ligini de götürür gibi görünüyor. 90 puanı bulur tahminleri iyimser görünüyor. Biraz akıllı bir teknik adam Galatasaraydan puan alabilir. Dünki maçı çevirdiler. Güçleri de burdan geliyor zaten. Nonda-Keita girdi iş bitti. Ondan önce İBB bir gol daha atabilseydi maç kopabilirdi. 3-1 e aldanmamak lazım. İBB de Beşiktaş gibi golü yiyince dağıldı. Biz sahaya 3 yeni adam sürüyoruz, çıkanları aratıyorlar. Yukarıda dediğim gibi yetenekli adamlarımız var ama GSdekiler gibi formda değil. O yüzden biz iyi bile oynasak maç alamıyoruz, GS kötü oynasa da maçı alıyor. FB için de benzer şeyler geçerli. Ama yedek kulübesi GS kadar kuvvetli değil. Alex ve ölü toplar dışında GS'nin altındalar. O yüzden ligde sıkıntı yaşamaları çok doğal. Tabi taraftar farkı da var. Fenerbahçe'den beklediğimiz ve sezon başında konuştuğumuz gibi oyuncu-oyuncu, taraftar-oyuncu ve taraftar-takım arası sorunlar başladı bile. Dün Galatasaray'da bir süre çok ışık vermedi ama taraftar destek verdi. Gerçi Ali Güneş'in muhteşem kurtarışını hakem atlamasa bu maç ikili hanelere de giderdi gibi ama sonuçta GS bir süre sonra maçtan epey düştü.

Halamın bıyıkları olsa amca derdim gibi bir şey tabi bunlar. Ama neticelere aldanıp her şey güzel zannetmesin kimse. Ne Beşiktaş için her şey kötü, ne diğer iki takım için her şey güzel.

Adsız dedi ki...

trapanonun atıfta bulunduğu yazısında galatasaray patlar,şişer, biter, ölür tandansında bi fikir var..lakin 6 hafta itibariyle ne ligde ne de avrupa da galatasaray ucundan kıyısından patlamamış..fenerbahçe manisa-bursa-ibb maçlarını biraz acı çekerek kazanırken (özellikle manisa) galatasaray'ın canını ligde birazcık kasımpaşa sıktı sadece..onda da hakem maçın 8.dakkada bitmesine izin vermedi skandal kararıyla..avrupa'da galatasaray grubundaki en güçlü rakibini deplasmanda 3 golle yenerken, fenerbahçe kendi sahasında twenteye yenilerek başladı..fenerbahçe taraftarı son iki üç maçtır bi iki oyuncusunu ıslıklayarak soyunma odasına yollarken, galatasaray taraftarı bu sene nerdeyse malzemeciyi tribüne çağırıp yumruk şov yaptıracak..bence iki takımın arasında ilk 6 hafta+avrupa değerlendirmesi yapacaksak önemli farklar var..ben bu sene galatasaray'ın özellikle tsl'de öne geçtiği hiç bir maçı kaybetmeyeceğini düşünüyorum, büyük sakatlık vs olmazsa o maçların çoğu da fark olur..kim ne derse dersin fenerbahçe yine her seferki gibi çoğunlukla alex'in ayağına bakıyor..bugün alınan 18 puanın yarısını alex'e yazın. onun gününde olmadığı ya da sakat olup oynamadığı her maçta fenerbahçe bir sıkıntı çekiyor ve görünüşe bakılırsa çekmeye devam edecek..daum alternatifleri olan bir td değildi, hiç de olmadı..fenerbahçe avrupa dönüşü gençlerbirliği ya da eskişehir gibi bi deplasmandan sonra iki üç haftalık bir serbest düşüş yaşarsa kimse şaşırmasın..bunun yanında fenerbahçenin çok çok büyük avantajı derbilerde rakiplerine oranla sağlam bir psikolojik avantajla çıkıyor olması..bunu yıllardır da çok doğru kullanıyorlar, bu sene de yapabilirler...

beşiktaş hakkında söylediklerin de doğru zaten...yönetimin + teknik direktörün iki kupadan sonraki 5 ayda bir tane doğrusu yok. yazık ediyorlar...

w.t

ramram dedi ki...

Aşağı yukarı aynı şeyleri söylüyoruz. Fark olarak ben GS hakkında da daha temkinliyim. Hakem hatalarını yorumlara çok katmamak lazım. Zira Beşiktaş-GS maçında ya da Bursa-FB maçındaki hatalar olmasa bugün her şey çok farklı olurdu. 3 büyüklerin arasındaki en net farkı şöyle anlatıyım. PES'teki gibi her takım kendisiyle oynayabilse Beşiktaş-Beşiktaş maçı orta sahada top kayıplarıyla geçer, 0-0 biter. Fenerbahçe'de Alex varsa belki 1-1, olmadı duran toplardan 1-1 yoksa 0-0 biter. 5-6 kırmızı kart, tribünle kavga falan filan... GS-GS eşleşmesinde 10-10 gibi bir skor çıkar. Gollerin de büyük kısmı son dakikalarda gelir.

trapano dedi ki...

fenerbahçeni durumunu ayrıntılı ele alırsak

-evet twente maçı kaybedildi ama twenteyi canlı izleyen biri olarak şunu söyleyebilirim: mclaren taş gibi takım yaratmış, bu sezonun metalisti diyebilirim, hollanda takımlarına performansımız da malum...
-kazıma gelince biraz ahmet çakar tabiri olacak ama kazım fizik itibariyle kıl bir rapçi...
-kötü futbolumuza gelince 2 sebebi var, nedeni bilinmeyen yorgunluk ve güiza. güiza ilerde top tutamayarak rakip yarıalana yaslanmamızı engelliyor. tabi bunlar geçici şeyler ilerisi için korkutmuyor. kazanmasını biliyoruz.

w.t abinin dediği sanki alexten şikayet etmemiz gereken bi durum varmış gibi. alex bu takımın kaptanı ve de iyi para alıyor. aldığımız puanlarda tabiki payı olacak. fenerbahçe alexe bağlı futbol oynuyor. oynasın kardeşim oynasın 2000li yıllar güzelse alexle güzel. keşke benjamin button gibi olsa alexim.

Adsız dedi ki...

Ram kardeşinho,

hakemlerin hataları maçın içine defakasyon yapmaksa ben eleştiririm arkadaş..sonuçta trapano nunda dediği gibi olası GS ve FB tartışmaları bu hafta gereksiz yere başlayabilirdi...

GS ile ilgili şunu sölemek isterim, takımın kapanan iyi top çeviren takımlara karşı, kötü oynuyor gibi gözüktüğü zamanlarda gol bulması size bişi ifade ediyor mu bilmiyorum ama bana ediyor..Karşı takımın bir nebze üstüne gelmesini bekliyor GS, Bruce Lee abimizin de dediği gibi rakibin en zayıf anı hücumda olduğu andır. Bence takımdan FR ın tam olarak istediği bu "bazı zamanlarda". Ayrıca böle anlarda daha az eforla daha kolay gol bulunduğu da bir gerçektir. Zira süper sprinter oyuncularınız varsa bazen oyunu böle kabul etmeniz çok kötü olmasa gerek.

KinG

ramram dedi ki...

GS ve FB tartışması Bursa ve Beşiktaş maçlarında yapılan hatalar yüzünden başlamadı. İki taraf da sonuca direk etki edecek hatalarla kazandılar. Bundan bir sorun yok yani. Yukarıyı zorlayabilecek Bursaspor kaybetti. Fenerbahçe sonraki hafta 2-3 kırmızı kart cezasından kurtuldu. Beşiktaş'la GS arasındaki fark 3 puan azalacağına 3 puan arttı. Beşiktaş için dönüş maçı olacaktı belki.

Halamın bıyıkları olsa amca derdim, lafını bu yüzden ettim. Hakem olaylarına girersek neler çıkar neler.

Adsız dedi ki...

BJK GS maçında lehinize yapılan ilk yarıdaki Tabata pozisyonunun BJK yi 10 kişi bırakıp daha hırslı mücadeleci oynatacağını düşünüp mü yaptın bu yorumu?? leo'nun eli pozisyonu net içerde olan bi pozisyon, barizzio ve al lee ile hemfikir olduğumuz bir pozisyondur. ki bunları bırakalım, hadi dielimki Tabata atılması gerekiodu atılmadı, leo atılması gerekiodu atılmadı. GS nin 3 puan kaybedeceğini nerden biliosun...:)) bu anlayışla düşünüosan ram kardeşim, hakkaten kendi klübüne hem kendine zarar verirsin,benden demesi...:D

KinG

ramram dedi ki...

Hocam bu yazılanlardan bunu anlıyorsan ve karşılığında bunları yazıyorsan sana yazık olmuş zaten.

Erman Toroğlu, Ahmet Çakar gibi adamlardan farkımız olsun.

Adsız dedi ki...

1. Besiktas gecen sene FB ve GSin yoklugunda sampiyonlugu (o da zorla) kazanmistir. Bu iki takimin anlayisina erismedikce bu tarz sans seneleri gelirse (ki 10 senede bir gelir o da) ancak sampiyon olabilir.

2. Fenerbahce bu sene son dakika galibiyetleriyle Turkiyede yoluna devam ediyor. Avrupada erken havlu atacaklardir. Cunku Daum istiyor bunu.. Avrupayi birakir Turkiyede isime bakarim diyor. Galatasarayi bu senezorlayacak en onemli etken budur bence.. Gecmise bakarsaniz Galatasarayin avrupada ilerlemeye calisip yorulurken fenerin dikkatini lige verip kazandigi sampiyonluk sayisi vardir birkac tane... Bunun benzeri de 2 sene once ilk defa tam tersten yasansi ve fener ceyrek final gordugu sirada sampiyonlugu kaybetti..

3. Galatasaray iyi oynuyor. Ama son 4-5 mactir gs.lilarin istedigi kadar iyi degil acikcasi.. Takim biraz yorulmaya basladi.. Yine de bir ruhu oldugu icin kazaniyor ve her zaman goze hos gorunen futbolu oynamayi basariyor. Fakat Turkiyede bir puan kaybi, ustune avrupada maglubiyet ve Kadikoyde alinacak muhtemel maglubiyet 2 sene once yine ligin 10.-11. haftasindan sonra yasanan dususe benzer bir dusus yasatabilir. O sene toparlayip Alisamiyende feneri yenip sampiyon olabilmisti.. Fakat bu sene yasanacak dusus Fener karsisinda biraz zor tamir edilir gibi.. Bugunki Es-Es maci onemli.. Benim tahminim GS puan kaybedebilir bu macta fakat GS.li olarak temennim kaybetmemesi.. Cok onemli bir mac ve guzel de olacaktir.. Mutlaka izleyin derim..

thePLAYER

Adsız dedi ki...

RAM yazdıklarını bi kere daha oku derim ben. Evlilik stresi midir nedir artıkk...:D

KinG

Barizzio dedi ki...

@king
bel altı vurma :)