25 Nisan 2009 Cumartesi

lazio 2- a.madrid 0


Cuma öğleden sonra muhteşem bir maç oynandı stadio olimpico'da...ev sahibi lazio ispanyolların ünlü takımı a.madrid'i ağırladı...2takım arasında rekabet çok büyük olmasa da takım direktörleri arasındaki çekişme karşılaşmayı haftanın maçı mertebesine yükseltmeye yeter de artar da, bir yanda yıldızı yeni parlayan trapano , diger yanda rakiplerini gole boğarak onları küçük düşüren kif...

bir yanda modern futbolun tüm gereklerini yerine getiren kif... diger yanda bize 90lar futbolunun yıldızlar oyunu oldugunu adeta bir nostalji tadında sergileyen trapano...2li arasındaki çekişmeden biraz bahsetmek gerekirse; rekabetin ilk yıllarında kif'in trapanoya "interciyes" yakıştırmaları akıllara gelirken, trapanonun hırslı karakterine paralel bir şekilde futbolunda sürekli gelişme gözlerden kaçmıyordu...yıllar geçtikçe farklı takımlarla karşı karşıya gelen 2direktörde trapanoda umut, kifte korku duyguları yeşeriyordu...bol gollü zaferler kif için geride kalırken, trapano geçen her fırsatta kaçan galibiyetlere üzülürken içinden "bi dahaki sefer olacak bu iş" diyordu...saha içinde bunlar olurken sahadışında dostluklarından hiçbirşey kaybetmeyen ikili derslerinde çok başarılı, 2 mühendis adaylarıdır ayrıca:))

maça gelirsek maç C'nin murat kosovayla yarışır anlatımıyla renklenirken, beşiktaş tribünlerinin aşina isimlerinden, eski pes yıldızlarından sahtejaponun* yorumlarıyla gerçeklikte zirve yapıyordu... maç herkesin beklediği gibi çok hızlı başladı, aşırı hırslanmış trapano bunu takımın ileri 3lüsüne aşıladığı gözlenirken, kifte the winner rahatlığıyla oynatıyordu ekibini...top sürebilen yıldızları herzaman iyi kullanan trapano zarateyle 55m top sürüp şık bir golle öne geçmişti,kif hala rahattı, böyle kazalar olur diyordu yanındaki sahtejapona...geçen dklarda oyunun önemini anlayan kif agüero ve forlanla ardarda ataklarla carizzonun korudugu kaleye denemeler yapmaya başlamışken, trapanonun ırkçı kişiliğiyle çelişen alışkanlıklarından 11de zenci oyuncu bulundurması dikkatleri çekiyordu...sırf zenci oldugu için zorlansın diye sağ kanatta oynattığı solak manfredini ile 2.golü bulan trapano artık şova başlamıştı...kif şoktaydı...C şaşkındı...sahtejapon 3. ve 4. gollerin gelmesi için dua ediyordu çünkü laziodan 4yemenin tadını en iyi o bilirdi...ancak maçta başka gol olmadı...trapano için stadta arapça klasiklerden "meryem meryem ti" çalarken, eski şampiyon kif için japonya bayrağı yarıya indirilmişti...devrim niteliğindeki zaferle dengeler altüst olmuştu...önümüzdeki günlerde rövanş yazıları olacağı kesindir:)
ulaaannnn herkesle muhabbet ediyordur böyle

5 yorum:

Adsız dedi ki...

ama sayın trapano böyle derseniz kif,sahtejapon ve manfredini'ye de cevap hakkı doğuyor.

nameless dedi ki...

yazıyı keyifle okudum, eline sağlık trapano..

Adsız dedi ki...

@c
kif ve sahtejaponun cevap haklarını kullanma özgürlügüne karışamam ama manfredini için aynı şeye izin veremem:)

@adsız
eyv abi öyle geyiğine yazdık işte:)

trapano

Adsız dedi ki...

"...bol gollü zaferler kif için geride kalırken, trapano geçen her fırsatta kaçan galibiyetlere üzülürken..."

burdan sonrasını okumadım bile.. bir önceki karşılaşmamızda 6 mağlubiyet 1 beraberlik almış olmandan ya da "atletico çok güçlü yeaa" serzenişlerinden bahsetmek istemiyorum. blog senin. burada senin sözün geçer, sahada benim..

kif

Adsız dedi ki...

"Konuşursam.." ile başlayan cümleleri kurmadım ama konuşarak değiştireyim dengeleri...
Hatta soru sorayım:
- bu yazıyı yazan trapano'nun lazio'sunun minik taraftarları, Valencia galibiyeti göremeden toprak olmadı mı?

c