3 Nisan 2009 Cuma

Ferguson & Mcgregor olayı ve Türkiye

Takiminin yenildigi maçlar sonrasi Istanbul gece alemlerinde futbolcularla karsilasan olmustur aranizda. Ben sahsen görmedim ama Galatasaray'in maglubiyetlerinde efkar dagitmak (!) için Etiler ya da Kuruçesme gecelerinde Ümit Karan'i gören pek çok arkadasim olmustur. Milli Takimlarda her düzeyde forma giymis halen de çagirilan ama ismini vermemem gereken bir arkadasimdan ögrendigime göre Ümit Milli Takim kamplarina kadin çagirildigi bile olmustur bu memlekette. Bu memleketin en pahalı topçusu Guiza'nin Ispanya Milli Takim kamplarinda yaptigi iddia edilen alemler de çokça yer bulmustu medyada. Bu bilgiler isiginda Glasgow Rangers Kaptani Ferguson ve Kalecisi Allan Mcgregor'un Hollanda maçindan sonra içki içmeleri sonucu Milli Takim'dan uzaklastirilmalariyla baslayan daha sonrasinda kendi kulüplerinden de ceza almalariyla sonuçlanan olaylar silsilesini biraz bizim Milil Takim'a uyarlayim dedim. Aşağıda geçen isimlerden Volkan-Emre-Aragones yerine Arda-Emre-Bülent Korkmaz yazabilirsiniz, bunları kullanmamın sebebi Ferguson'un kaptan Mcgregor'un kaleci olmasıdır. Yazıda Fenerbahçe Spor Kulübü ya da hiçbir futbolcusu hakkında aşağılama yoktur, yazi ağır geyik içerir, okumadan uyarayim dedim..


Simdi söyle düsünelim, Milli Takim kaptani Emre, Ispanya'daki maçtan sonra kaleci Volkan'la Madrid sokaklarinda dolasip hava alalim derler. Giderlerken yolda güzel bir pub bulurlar ve 2 tek atip kafa dagitmaya karar verirler. O sirada Kalli'nin ispiyoncu kankasi Ahmet Akçan Kalli'nin tavsiyesi üzerine Real Oviedo ile görüsmek üzere Madrid'de inen uçagindan çikip su sokaklari biraz gezeyim derken pubda ne görsün, Emre ve Volkan hafiften demlenmektedirler. Bu konu beni ne ilgilendirir demez, içindeki "Amansiz" çikar ortaya ve Fatih Hoca'ya durumu çitlatir ardindan da Milli Takim'daki iletisim problemlerinden dem vurarak hem ispiyonaj hem de tercümanlik hizmetlerini Milli Takim'a sunabilecegini söyler. Fatih Hoca ise öfkeden Ahmet Akçan'in teklifini duymaz bile böylece Milli Takim kurtulur. Kurtulamayanlar ise Emre ve Volkan olmustur. Bir sonraki maçta yedek kulübesini göreceklerdir, çünkü Fatih Hoca'nin fatura kesmeye ihtiyaci vardir, içme eyleminin maçtan sonra yapildigini bile bile.


Ali Sami Yen Sponsor Cenneti'ndeki milli maçta ise Volkan ve Emre maçi tribünden izlerlerken kendilerine yapilan haksizligi düsünmektedirler. Kendilerini görüntülemekte olan basin mensuplari ve Ahmet Akçan ile gözgöze gelmeden ama onlarin orada oldugunu farkederek parmaklarini "V" harfi seklinde agizlarina dogru götürürler. Milli Takim'i yine yenilen Fatih Terim, kendisine basin toplantisinda futbolcularin yaptigi hareketleri anlatan Osman Tanburaci'ya "senin biyigini ..." diyip "gerekirse 6 futbolcumu kollarindan tutar atarim Milli Takim'dan daha da gelemezler" diye ekler.


Peki bu durumda Fenerbahçe ne yapar? Antu.com hemen arsivlerden el hareketi yapmis ya da içki içmis Galatasarayli futbolcular listesi hazirlarken, Aragones ise futbolcusunun içki içmesini kabul edebilecegini ama Ulusal Takim Teknik Direktörü'ne hareket çekmesini kabul edemeyecegini ilan ederek bu iki futbolcuyu süresiz kadro disi birakir. Bu arada Genç Fenerbahçeliler Sefa Reis liderliginde daha önce kaptan-kaleci tekmelemis olmanin verdigi CV'lerinin etkisiyle, hem Milli Takim kaptani hem de kalecisini tekmelemek üzere federasyon yetkilisi Davut Disli tarafindan tutulmustur bile. Gerçi daha sonraki federasyon seçimlerinde Sefa Reis çikip bu dayak için para aldigini itiraf ederek, kendisine para veren Davut Disli'yi suçlayacak ve alakasiz bir sekilde geçen gece Aziz Yildirim'i bir kadinla gördügünü iddia ederek istifaya çagiracaktir. Nereden çikti bu bileklikler diye de haykiracaktir sonunda.


Herseyin sonunda ise Volkan'la Emre solugu aldiklari Iskoçya Daglarinda, bir ellerinde bira ayaklarini asagi dogru sallarken, daglardan esen rüzgarin, Iskoç eteklerinin altindan püfür püfür esmesiyle bunlari hatirlayip sersem sersem gülümsemektedirler..
Yasasin Tam Bagimsiz Iskoçya

1 yorum:

Adsız dedi ki...

:)) volkan yeterki moda olsun etek giyer, emre ise "çocukken iskoçtum" diyerek durumu kurtarır

trapano