3 Nisan 2009 Cuma

Gölgede ve güneşte Robinho

Guardian yine süper bi analiz yapmış, Robinho'nun deplasman ve içerideki performanlarını analiz etmiş. Yukarıda, Robinho'nun Stoke city ile oynanan iki karşılaşmada attığı şutlar var. Gördüğünüz gibi, içeride iken isabet yüzdesi, isabet edenlerin de gol olma olasılığı çok daha yüksek. Sadece şutlara bakıldığında "Robinho deplasmanda kayıp" başlığı atılabiliyor, Fotomaç style! Ancak bir de şuna bakalım.

Liverpool ile yapılan iki maçta verdiği paslar Robinho'nun. İçeride 10/16, dışarıda 27/31 pas! Bir de verdiği pasların coğrafyasına bakarsak, sürekli orta saha ve kanatlara destek atmaya gittiğini görüyoruz. Takımın pas trafiğine bu kadar çok katılarak kanatların atağa katılmasını kolaylaştırıyor, rakip beklerin atağa çıkmasını güçleştiriyor. Ve Robinho deplasmanda kenara alındığında, ki bu sık oluyor, City yakın zamanda gol yiyor. Severim kendisini..
nasıl geçti çocuklar halısaha??

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Güzel incelem olmuş. Robinho Real'de de kanatta oynamıştı forvetin arkasındaki 3lüde zaten. Çok hareketli bir oyuncu, önüne konacak bir santrforla her zaman daha verimli oluyor.

Adsız dedi ki...

aldıgı paradan dolayı araplar bunların hepsini bekliyor robinhodan;frikik de atacak,kendi ortasına kafa da vuracak...siirt jetpadaki oktay gibi:)

trapano