15 Ekim 2008 Çarşamba

Uzun vadeli hedefler


David Moyes..

Benim en sevdiğim teknik direktörlerden biridir şu dünyada. Futbol zekası ve maç içindeki oyun hakimiyetiyle hep hayranlık duymuşumdur kendisine.
2002'den bu yana Everton takımının başında. 2003-2004 sezonunda tam bir fiyasko haline getirdi takımı, tabiri caizse kümeye oynadılar. Ama takımın Moyes'le uzun vadeli planları vardı. Gitmesi gündeme de geldi, gitmedi. Sonraki sezon ise aynı teknik direktörle takım 4. lüğü elde etti, İngiltere Premier Ligi'nde!

Sonraki sezonlarda 11. de oldular, 6. da oldular, 5. de... Bu süreçte Moyes 2 kez çok prestijli bir ödül olan LMA (Lig Menejerleri Birliği) yılın menejeri ödülüne sahip oldu.

Bu sezona da fırtına gibi giremeyince Everton, yine çatlak sesler yükselmeye başladı. Ama Moyes Everton'la olan sözleşmesini 5 yıl uzattı dün, çünkü takımın uzun vadeli planları vardı..
ghvghj

8 yorum:

Bhut_Jolokia dedi ki...

everton doğru yolda ilerliyor.klüp zenginlere satılırsa daha yukarı çıkabilirler moyes yönetiminde

Barizzio dedi ki...

İşte tam olarak da bu yüzden istemiyorum dostum everton'ın satılmasını.
Şu anda zengin sahibi olmayan tek büyük kulüp olma yolunda ilerlemesi benim takımdan istediğim :)

cankalender dedi ki...

Zengin bir kişiye satılırsa klüp istikrar gelmesi çok düşük bir olasılık. Arap-Rus gibi sonradan görmeler(Fransız alsa çok değişecek ya sanki..) takımdan başarı bekleyecektir ilk etapta. Parayı verdik, düdük nerede? diyeceklerdir. O yüzden Everton'ın satılmaması daha doğru olur bence de.

Yazıyı okurken içim gitti yalnız, bizde ne zaman böyle bir teknik direktör olacak diye. Moyes, Ahmet, Mehmet isim önemli değil. Ne zaman bir teknik direktörün arkasında 2-3 sezondan fazla durulacak?

Barizzio dedi ki...

Tam da bu yüzden değil midir sağlam gitti diye üzülmemiz..
Yoksa dev futbol oynattığı için.
Bırakmadık bir taşı da yerinde ağır dursun.

Adsız dedi ki...

futbol subemizin eski sorumlusu sadettin saran loranti goreve getirirken bu adam 9senedir 1860munihte istikrar aradigimiz icin en uygun teknik adami getirdik demisti: iyiki varsin hulya avsar ahah
trapano

ugur dedi ki...

bu sene sansıma kpmg de staj yaptım ve bu guzel sıtenızı okumaya basladım. bılmıyorum benı tanıdınız mı ama tekrar teskkur ederım.

wasted times dedi ki...

seni tanımaz mıyız uğurcum ya :) kayakta olimpiyat şampiyonu ol da, seninle ilgili de post girelim :)

Adsız dedi ki...

Çok güzel bi konuya deginmişssin...bundan tam 12 sene önce de 96 yılında GS'nin hocası terim'e 12 puan arkadayken şans verilmiş o da bunu iyi kullanıp nerelere geldi...Ne yazık ki aynı şans saglam'a verilmedi...üzücü bir durum gerçekten...