21 Ekim 2008 Salı

inanmalı..

"gallas, toure ve sagna'nın olmayışı avantajdır, silvestre iki yıldır doğru dürüst top oynamıyor, arsenal deplasmanda kontrollü oynamaya çalışırken bunu çoğu kez eline yüzüne bulaştırıyor, guiza-semih arsenal defansının dengesini bozabilir, alex son maçlara nazaran hücumda daha fazla insiyatif alırsa maçı çevirebilir, aragones iyi oynarlarken, çırpınırlarken kazım ve uğur'u kenara almamalı, fenerbahçe arsenal'in hızlı pas trafiğini bi şekilde engelleyebilirse bi umut var" diyecem ama camianın üzerine serpilmiş ölü toprağını gördükçe susuyorum, konuşamıyorum..
***
3 fenerbahçeliden 2 si bu gece saraçoğlunda tarihi fark olur, hezimet olur diyor..özgüven yerlerde..tamam kocaeliyi bile dili dışarda yenen takım arsenal karşısında favori demiyorum ama biraz da olumsuzluklardan beslenemez miyiz? güç varkını aşırı motivasyonla, gazla, mücadeleyle dengeleyemez miyiz? türk futbolunun bütün önemli başarılarının altında "aşırı hırsın, topyekün teyakkuzun, birilerine bi şeyi ispatlama mecburiyetinin" olduğunu kim inkar edebilir? ne zaman tekniğimizle, taktiğimizle, becerimizle fark yarattık ki? milli takımın başarısında fatih terim'in 4-4-2si, 4-2-3-1'i mi daha etkiliydi yoksa devre aralarındaki "şerefiniz, gururunuz için oynayın" söylemleri mi?
***
demek istediğim, olumsuzluklardan da güzel şeyler çıkarabileceğimizdir..futbol tarihimizde bir dolu örneği var..2 yıl önce ligde yerlerde sürünen, "tecavüze uğrayacak" denilen galatasaray'ın anfield'da yaptıklarıdır..16 yıl önce old trafford'da 2-0dan sonra olanlardır..bunları fenerbahçe de yapar..yapabilir..inanmalı..
ışıl alben!!

Hiç yorum yok: