6 Nisan 2009 Pazartesi

Geniş alan sprinteri


Çok kullandığımız bir tabirdir futbolda. Savunmanın arkasında gördüğü boşluğa iyi sarkan, topla buluştuğunda 40 metre depar atıp kimseleri kendisine yetiştirmeyen adamdır. Kapalı savunmalara ve markaja karşı görece etkisizdir, açık savunmalara karşı gol kralı olur. üstüne de arkadaşlarına tonla asist yapar.

Tam olarak tanımını yaptığımız adamın Daniel Guiza olduğunu bu hafta kendisini seyrettiğimiz 2 maçta görebildik. Türkiye karşılaşmasında son dakikada savunmanın gafletinden yararlanıp, Hakan'ın da kendisine yetişmesine müsade etmeyip yaptığı güzel servis vardı. Dün de ben beğendim Guiza'yı. Son vuruşlardaki inadına beceriksizliğine rağmen, bir o kanatta bir bu kanatta sürekli top aldı, sürekli top dağıttı. Golünü de atmış oldu sonlara doğru (Lugano'yu yakalayacak neredeyse!), moralini de katladı böylece. İspanya'da nasıl bir ortamda şampiyon olabildiğine dair daha net bir resim oluştu gözümde, eski takımında çok da seyredememiştim kendisini.

Kendisinin aksine çok iyi savunma açan, golü iyi koklayan bir forvet olduğunu düşündüğüm Semih Şentürkle bence çok iyi bir forvet ikilisi oluşturuyorlar, ki bence Semih, hemen her forvetin birlikte oynamak isteyeceği bir partner. İnatla beraber oynatılmadılar yeterince. Dünkü maçta var olmayan bir orta sahaya rağmen yeterince pozisyon üretti Fenerbahçe. Deivid ya da Alex'i feda etmek pahasına beraber oynatılmalıdırlar kanımca. Yok yerimiz iyi diyorlarsa o ayrı konu.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bu tarz oyuncular ya küçük takımlarda ya da büyük takımların deplasmanda oynattıkları oyuncu tipidir,bu oyunculara 14milyon euro verilmez:)ayrıca dün görüldüki güiza semih ikilisi gol atacak,güiza kaleciyi karşısına alıp gol atacak diye alexten vazgeçilmemeli
-dün alex yok diye küçük takım gibi oynayıp büyük takım gibi kazandık...
- alex yok diye kornerlerin bile anlamı kalmadı
-alex yok diye orta saha daha az koştu sanki
-alex yok diye r.carlos bile yıldız oldugunu unuttu,ikinci yarı kendine geldi
-alex ya alex alex

trapano

Arkhe dedi ki...

Anlamadığım bir şey var. Evet açık alan oyuncusu olduğu görüntüsünü veriyor doğru ama bu adamın pozisyon bulamama gibi bir sorunu olmadı ki.. Sadece açık alanda iyi olup Fenerbahçe'nin oynadığı kapanan rakiplere karşı iş yapamamış olsa pozisyona giremezdi, her maç yokları oynardu ama öyle de değil.. Ya da şöyle diyeyim geçen sezon Mallorca'da bu sezon Fenerbahçe'de girdiğinden 3-5 kat fazla mı pozisyona girdi? Sanmıyorum..

Sezonun ilk devresinde o kapalı defanslara karşı bu adam bolca net gol kaçırdı, muhtemelen geçen sezon attığı golleri bu sezon kaçırdı. O pozisyonları gole çevirebilseydi en azından 17-18 golü olmuştu.

Kafamı kurcalayan bu, çok önceden de kurcalamıştı ama yanıt bulamamıştım. :)

http://stereocipolla.blogspot.com/2008/12/daniel-gonzlez-giza.html