7 Nisan 2009 Salı

kupalara alışkın Trabzon taraftarı..!


Hakan Şükür'ü Milli Takım'a almamak kabul edilebilir bir tercihti ama yerine Ersen Martin'i çağırmanın herhangi bir izahatı yoktu. Zaten bu yüzden, "sen bu takımı ancak CM'de yönetirsin" diye pankart açmıştı Ultraslan.

Ama şimdi durum farklı, sezon başında 25 oyuncu transfer etmiş olmasına rağmen, sezon boyunca maçlarını en keyifle izlediğim takımı yarattı Ersun Yanal. Daha sene başında bu sene şampiyonluk hedeflemediklerini söylerken başına neler geleceğini biliyordu herhalde. İsteyen sevsin istemeyen sevmesin ama ben son maçta 3'ü 100% olmak üzere 12 gol kaçıran Trabzonspor'u, toplam 4 pozisyona girip Bursaspor,Konyaspor ve Gaziantepspor'u yenen Galatasaray'a tercih ederim. Bu sebeptendir ki Galatasaray'ı tarihinin en kötü kadrolarından biriyle Avrupa'da dimdik ayakta tutan, Türkiye'de şampiyon yapan Lucescu yerine görece daha başarısız sayılabilecek Erik Gerets'i tercih ederim.

Trabzonspor taraftarları en sonunda yüzlerini ellerine alıp istifaya çağırdılar Ersun Yanal'ı. 61. dakikada uçurdukları balonların yanına ekleyip gönderecekler ellerinde olsa. Hem de Umut Bulut ve Gökhan Ünal'ı da beraber yollayacaklar fezaya. Umut ve Gökhan'ı beğenirsiniz beğenmezsiniz, ama Trabzonspor bu kadar baskı kurup bu kadar pozisyon bulabiliyorsa bunun yegane sebebi Umut ve Gökhan'ın rakip yarı sahada sürekli gezgin halde olmasıdır. Keza Zapo da Tam Saha dergisine verdiği röpotajda en çok zorlandığı forvetin Trabzonspor forveti olduğunu vurgulamıştır. Trabzonspor'un eksiği golse, mevcut sistemde bu bütün takıma ait bir sorumluluktur aynen savunma gibi. Şöyle açıklayım, mevcut Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş kadroları Amerikan futbol takımı düzeninde top oynuyorlar. Defans ve ofans resmen 2 ayrı takım halinde ilerliyor ve takım bütünlük gösteremiyor. Ancak Trabzonspor'da sürekli hareket halinde forvetler ve onların açtığı boşluklara giren orta saha hatta defans oyuncuları, takımın hepsini sürekli oyunun içinde kılıyor. Burada ise oyuncu kalitesi, kadro derinliği gibi faktörlerin yanına taraftarın bilinçsizliği ve anlamsız baskısı eklenince herşey gerçek ersun yalan oluyor.
rooney rooney rooney rooney (kaiser chiefs-ruby melodisiyle)

Hiç yorum yok: