30 Kasım 2008 Pazar

saçmalık..

ne zamandır kafamı kurcalıyordu, bu akşam hacettepe'li oyuncu oyundan atılınca yazmak istedim..futbolda bu yılın modası; eliyle kart işareti yapan oyuncuya sarı kart vermek..yan tarafında hakeme itirazın dibine vuran, yırtınan, kendini yerden yere vuran adama kart yok, ama gülümseyerek o el hareketini yapan masum futbolcuya çat; sarı kart..nerden baksanız aciz bir kural..hiç bi rasyonelliği yok..o el hareketinin kime ne zararı var, anlamıyorum..hakem camiasında "olum topsun sen, ibnesin" mi demek oluyor bu hareket? ne özelliği var ki? neymiş, "hakeme ne yapması gerektiğini el hareketiyle göstermemek gerekir"miş..ee kardeşim bütün maç hakemle konuşan, başında dır dır yapan, bağıran çağıran oyuncular var, onlar ne olacak..mesele ufak bi el hareketinde midir şimdi? inanılır gibi değil..hakeme bir dudak darbesi mesafede, kaşını gözünü açmış bağıran ümit karan'a kart vermiyosun, gülümseyerek bi kart işareti yapan tozo'ya anında patlatıyosun kartı..hakemlere de kızmaya hakkımız yok tabi..kural işte, uygulamak zorundalar..ama malesef bu kural futbolu çirkinleştiriyor..buyrun işte; ali sami yen'de 1-0 öne geçmiş, takır takır top oynayan hacettepe bu saçma kural yüzünden 10 kişi kalıyor, maç da lincoln'ün koşarak top sektirdiği mahalle maçına dönüyor..futbol bu kardeşim..dünya üzerindeki bir çok insanın hafakanlar basınca sarıldığı ilk antideprasan..buradan yetkililere sesleniyorum; bu oyunu böyle saçmalıklarla çirkinleştirmeyin..fifa, uefa, tff; sözüm size..alooo...
bariz, bizim için nananaynaynay..bariz nay..bariz naaaayyy..

5 yorum:

Adsız dedi ki...

gerizekalıca bir kural harbiden.ama bazen es geçilebiliniyor.mesela lugano'ya bjk maçından önce vermediler, cezalı duruma düşmedi. hoş, lugano olmasa da yenerdik biz bjk'ı ya neyse. kötü kural, yaşasın kuralsızlık.

salas!

Adsız dedi ki...

kural saçma olabilir ama bir yerden başlamak gerekirdi zamanla karanında kart görmesini sağlayacak bir kural getiririz

top döndüğü sürece ezilen kurallar yeniden biçimlenip sahalara dönecektir

Adsız dedi ki...

sene başından beri(belki bütün takımlara oluyordur bilmiyorum)GS nin bu kural yüzünden gördüğü kart sayısı 85 milyona ulaştı...bu maçta rakibin başına gelince bi gürültü patırtı koptu...tamam ezilenin yanında olalım olayı da güzel ama penaltımız verilmiyor, kurallar da maşallah harfiyen uygulanıyor...bu konuları sallayın da ligin italya liginin kötü bir kopyası olmaya doğru gitmesi hayır mıdır şer midir??

burkay

Adsız dedi ki...

3buyukler korunuyor kardesim okadar! bu yuzden somalinyitsporu tutmuyoruz:
trapano

Adsız dedi ki...

mactan sonra spor programlarında hakem hocaları(?) bir agizdan bu kurali acikladi:Kart isaretini masumca yapmak degil hakemin otoritesini sarsacak onda baski kuracak sekilde kart istemek sari karttir dediler. Peki arkadasim bunu bu hakemler bilmiyor mu ya da sezonun basindan beri hic mi sadece elini salladi diye kart goren adam olmadi? Kural mantikli ama vur diyince olduren hakemlerimiz bunun da suyunu cikardi. Bu macta ikinci kirmiziyi goren adam da zaten haybeden ilk sari karti gordu o konuya girmeye zaten hic gerek yok.

cyrex