13 Kasım 2008 Perşembe

kim kimi daha çok seviyor


Juventus'un pek konuşkan başkanı Cobolli Gigli Inter maçından önce, "Milan'ı da Inter'i de yenmek istiyoruz ancak bizim Milan'la Inter'le olandan çok daha iyi ilişkilerimiz var" demiş. Aklıma 3 sene önce Yıldırım Demirören'in yaptığı, "İnşallah kupayı biz, şampiyonluğu Galatasaray alır, Fenerbahçe hiçbirşey alamaz" açıklaması ve 2002 yılında Ali Sami Yen'de Galatasaray ve Trabzonspor taraftarlarının beraberce o an o kıtada bile olmayan Fenerbahçe'ye küfretmesi geldi. Bu tarz durumlar kulağa hiç hoş gelmese de bence gözden kaçan nokta bunun Yıldırım Demirören'in Galatasaray aşkından öte Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım nefretinden kaynaklanmasıydı. Ben bu durumları saygıyla karşılıyorum, keza bu memlekette pek çok insan nefret ettikleri bu takımlara karşı Avrupa takımlarını destekler, rakip takımı desteklemeyenler ise Benfica maçında atkıyı açan densize söver ve o saatten sonra Benfica diye bağırmaya başlar haklı olarak. Asıl mevzu bu olmamalı zaten bence. İsteyen istediğini sever de nefret eder de, bunu şikeye müsait bir duruma dönüştürmedikçe bir problem yok bence.

Nasıl ki geçen sene şampiyonluk adaylarından Bülent Uygun "inşallah Fenerbahçe şampiyon olur" deyip Galatasaray'a zorlu bir deplasman yaşatırken bu sene aynı Uygun Fenerbahçe'yi mağlubiyetle uğurlamayı bilmekte ve Fenerbahçe'ye olan sevgisinin ekmek yediği yere bulaşmadığını göstermekteydi. Keza asbaşkanı ve takım kaptanı Trabzonspor şampiyon olsun diyip, sezonun en güzel topunu Trabzonspor'a karşı oynayıp 4 atanı da gördük biz bu liglerde.. Bunun adı ise birine olan sevgiden öte diğerine olan nefret ama herşeyden önce ekmeğine saygı olarak adlandırılabilir ancak.

Bir de öteki yanı var tabi, hatır şikesi yapmış olabiliriz diyen kepçe solak ama o da "ne istiyor teksas, çarşıdan" isimli bir yazıya konu olsun ileride..
bence Beşiktaş şike yapmamıştır o sezon ne hatırla ne başka birşeyle

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bursa-beşiktaş derbisi ne olur? bi yazı yazın da ona göre iddaa oynayacam kardeşim :)

rafael benitez