6 Kasım 2008 Perşembe

benfica:0 galatasaray:2

bu takım avrupa'da iki maç üstüste kazanmayalı kaç yıl oldu? taraftar bunun ezikliğiyle izliyor avrupa maçlarını..takım bu ezikliği yıkıyor yavaş yavaş..estadio da luz'da bu kadar doğru oynamak, futbolunu bu derece kabul ettirmek kolay değil..olimpiakos maçından sonra sezonun en iyi futbolunu oynadı galatasaray..90+2'de 2-0 öndeyken bile ayağa oynamak, pas yapmak, sakin olabilmek çok önemli..isim yazmak istemiyorum çünkü olağanüstü oynayan oyuncu sayısı iki-üç değil beş-altı..bütün maç için galatasaray adına olumsuzluk ararsanız bulamazsanız..tablo böyleyken, özellikle ikinci yarıda, "ah bu maç şampiyonlar ligi maçı olacaktı" diye iç geçirmeyen galatasaraylı var mıdır acaba? varsa da çok azdır zaten..bu takımın potansiyeli daha fazlasını hakediyor, bu kesin..

maçtan sonra skibbe'ye fenerbahçe maçını soruyorlar, o da "göğsümüzü gere gere gideceğiz" diyor..gerets olsa "kırmızı şarabımı açıp bu galibiyetin keyfini çıkarmak istiyorum önce" derdi..ne alaka derseniz; alakasız bi anektod, aklıma gelmişken yazıyım dedim..

bu arada maçtan sonra ntv'yi açıp, rıdvan dilmen'in "güntekin, galatasaray'ı durdurmak istiyorsanız"la başlayan konferanslarından birini izleyeyim dedim, göremedim..yine de güzel adamsın rıdvan..gözlerinden öperim..

emre gol atınca çok şaşırdı :) arda turan oley..

4 yorum:

Al lee dedi ki...

rıdvan bugünkü yazısında Fenerbahçe için Alex-Semih-Guiza'nın birarada oynamaması şans demişti, bu kadar forvetle istanbulda bile maç kazanamazsın demişti. Galatasaray Serie A'nın flaş takımı Napoli'yi elemiş, liginde namağlup Benfica'yı deplasmanda Ümit-Baros-Lincoln-Arda ile yendi. Skibbe maçtan sonra takımı 2 forvetle çıkartarak onlara korkmadığımı göstermek istedim dedi, işe yaramış ama daha önemlisi Galatasaray'a yakışmış

Adsız dedi ki...

wasted bro,
öncelikle süper futbolumuzu seninle kırmızı şarap içerek kutlamak isterdim ama bana bahşedilen muhteşem primimin hakkını vermek için yollardaım..:p
onun dışında yaklaşık 2 ay önce ayhan hakkında konuşurken yanındaki adamların daha fazla pres yapmaları konusunda bişiler yazmıştım hatırlarsan...arda-lincoln ikilisinin defansif ve ofansif olarak etkili futbolu bize bu kadar güzel geldi bence..ayhanı kaç senedir severim ve tutarım,bilenler bilir,arda lincoln ve olunca kewell kardeşim bu takımı ayhanla beraber götürecek..
aklımda bi soru oluşuo..mehmet topal iyileşince meira yı hoca dışarda bırakırmı sence??

burkay

Adsız dedi ki...

futbol tam şaraplıktı, evet haklı olan gerets ve sen :) prim mevzusunda ne desen- kayıtsız şartsız- haklısın :)

topal konusunda; kısa vadede (en azından pazar günü) hoca meira'yı çıkarıp topal'ı koymaz takıma, sanmam..zaten aklı başında adam yapmaz bunu. ("fatih terim olmak lazım bunu yapmak için" deyip de not düşüp, laf sokayım bu arada :)
zamanla orada meira'nın yerine topal oynayacaktır..emre güngör de iyileşiği zaman emre a.-meira-servet-emre g. rotasyona sokulabilir..misal, emre g.-meira doğru bi ikili olabilir..servet'i zaman zaman dinlendirmek mantıklı olabilir..bu takımın defansında, emre g. ya da servet'ten biri mutlaka olmalı, yanlarında ister meira ister aşık'ı oynatırsın..

ayhan geçen senenin son haftalarındaki gibi oynuyor. ayhan'ın diğer defansif ortasahlara göre en büyük artısı, arkaya gömülmemesi, presini sürekli önde yapması..bu da takımı öne itiyor otomatikmen..arda ve lincoln'ün takım savunmasına katılamaları da bu olayı tamamlıyor, takım kompak halinde oynuyor..bi de teknik ve yaratıcı adamlar oldukları için top kendilerindeyken fazlasıyla tehlikeli oluyorlar..bence durum bu..

sen dön turnenden de açalım bi kırmızı :)

bu arada aragones'in yerinde olsam r.carlos'u sol içte, vederson'un önünde, uğur boral'ın yerinde denerim..bunu da aklıma gelmişken söyliyim :)

w.t

Adsız dedi ki...

saol kardeşimm acil cwbın için...
kırmızı gelecek haftaya söz olsun o zaman..
barizzio,al lee ve wolfadam la beraber yapalımm..
ayrıca ben roberto carlosu ileri uçta denerdim..guiza kardeşimin cenabetliği artıkkk fizana erdi...:p

burkay