17 Ağustos 2009 Pazartesi

süper lig

sporda haftanın olayı bir post aşağıda..uzaydan uçan atlet ithal edilmeyecekse ikibinli yılların atletizmdeki alamet i farikası bu genç adamdır..
***
mevzuyu fazla uzatmadan futbola dönelim…süper ligde geçen iki haftanın özeti önemli yatırımlarından sonra fenerbahçe ve galatasaray’ın ligi ciddi şekilde domine edeceğidir…fenerbahçe ligin ikinci haftasının en etkileyici maçını kadıköyde sivasla oynadı..sivas deyince son iki yılda yaptığımız gibi bi durup düşünmeye gerek yok..yanlış transfer nedir, takım yenilemek nasıl ele avuca bulaştırılır onun güzel bi örneğini sergilediler transfer döneminde..oturmuş takımdan bilica, tum, sylla, diallo ve balili'yi gönderip yerlerine yasin, ersen, mbemba, agbetu'yu almak radikal bi karar ve bu radikal kararın cezasını ilk iki haftada iki yenilgiyle çektiler..bütün bunlara mehmet yıldız'ın sakatlığını da eklemek gerekiyor..fenerbahçenin dün gece gösterdiklerini elbette sadece sivas'ın edilgenliğiyle açıklayamayız..özellikle ikinci yarıda sivas'a oyun içinde hiç hareket alanı bırakmayışları, hücumdaki agresiflikleri ve herşeyden ötesi oyun arzuları takdir edilmeli..bütün bunları bu sene alternatifli geniş bir kadro ile destekleyecek olmaları onları süper lig için oldukça ürkütücü kılıyor..artık alex'in yerine giren oyuncu ali bilgin değil deivid oluyor..emre hiç olmadığı kadar verimli..christian maldonado yada hosico'dan daha öte bi adam..gökhan gönül çok formda, guiza iyi başladı ve bütün bunlara süper ligin ruhunu bilen daum'u da ekleyince fenerbahçe ışık saçan bi takım oluyor..şimdilik en önemli eksiklikleri futbollarını hücumda aksiyon yaratabilen iyi bir rakiple test edemeyişleri..
***
galatasaray, skibbe ile geçen sene oynadığı statik pas oyununu bu sene daha hareketli bir şekilde daha dar alanda oynamak istiyor ve bunu kısmen başarabildiğini de söyleyebiliriz..kağıt üstündeki 4-3-3 oyun içinde ya 4-2-4'e ya da 4-2-3-1'e evriliyor..hücum oyuncularının yeteneklerini ya da yapabileceklerini tartışmak saçma olur, galatasaray'ın görünen en ciddi sorunu defansın önündeki ikilinin oyuna katılımları..o bölgedeki her alternatif şu anda benim için soru işareti...elbette ayhan'ı ya da topal'ı tartışmıyorum, onların rijkaard'ın bu oyununa nasıl katılabilecekleri soru işareti..üzülerek söylüyorum ama galatasaray'ın o bölgede -en azından- bi emre belözoğlu'na ihtiyacı var..galatasaray demişken rotasyon konusunda da bi kaç şey söylemeden geçmeyelim..volkan yaman, mehmet güven ve yaser dışında 25 kişilik kadrodaki her oyuncu süper ligde rahatlıkla 11'de başlayabilir ve bu galatasaray için büyük bir sorun teşkil etmez..hal böyleyken güngör-aşık-uğur'u denizli maçında oynatıp sıcak tutmak nerden baksanız mantıklıdır..
***
beşiktaş süper kupa maçında ikinci yarıda ciddi kondisyon problemi yaşamasaydı kupayı fenerbahçe'ye kolay kolay bırakmazdı..geçen haftaki ibb maçını 90 dakika izlemedim ama onlar da tıpkı fenerbahçe ve galatasaray gibi ciddi bir hücum gücüne sahip..diğer iki camiadaki şampiyonluk arzusunu ve geçen sene kazanılan iki kupayı hesaba katınca beşiktaş'ın bu seneki rotasını duygusal faktörlerin çizeceğini düşünüyorum..umarım yanılırım..
***
şimdilik nacizane iki üç paragraf karaladım, daha ciddi değerlendirmelerimiz elbette olacak ama şunu söylemeliyim; geçen iki aydan sonra futbol izlemeyi de, post yapmayı da gerçekten özlemişim..
***

3 yorum:

Barizzio dedi ki...

Absoludamente!
Çok katılıyorum.. Günlerdir söylediğim şu: bu sene fener cimbom ikilisi itişe kakışa finiş çizgisine arka gruptan koparak varacak, hangiainin burun farkıyla kazanacağını sene ilerledikçe yaşanan sakatlık, krizler, form düşüşleri vs gösterecektir bence.
Beşiktaşın ise bu arka grubun biraz önünde rahat bir 3.lük yaşayacağını savunuyorum. Dün akşamki ikinci yarı performansıyla oynasınlar 32 hafta daha, 3.lük mevzu değil, canımı yesinler..

kiki (kazım kazım) dedi ki...

Aslanın tarafında olan kardeşlerimiz bu sezon emrenin kanatlanışını izlesinler ama üzülmesinler ne de olsa ebedi dostları için savaşak bu kanarya ....

ramram dedi ki...

Galatasaray konusunda yönetimden yana bir arıza çıkmazsa şampiyonluğun en büyük adayı görüyorum.

Fenerbahçe'nin dağılmak için bir sebep bulacağını düşünüyorum açıkçası. O yüzden size katılamıyorum.

Beşiktaş'ın durumunda sakat olan bi yer var. 2 haftaya bakarak değerlendirmek doğru olmaz kanaatindeyim ama açık bir şey var. Savunmanın göbeğinde 3 oyuncumuz var sadece. Bunlardan biri İbrahim Toraman da sakat. Onun dışında 10 numaraya falan ihtiyaç olacağını sanmıyorum. Beşiktaş'ın da stoper sorununu çözmesi ve yönetimden yana sıkıntı yaşamaması şartıyla Galatasaray'la kapışacağını düşünüyorum.

Daha çok şey değişir ilerleyen zamanda. Sivas çok umut vermese de, Sivas, Bursa, Trabzon, GS, FB, BJK altılı gitseler sezon sonuna kadar tadından yenmez.