23 Ağustos 2009 Pazar

Son 5 yılın en kötü başlangıcı (!?)


Beşiktaş, lige son 5 senenin en kötü başlangıcını yaptı, diyor NTV SPOR. Türk spor basınının yüz akı dediğimiz, bağrımıza bastığımız, çok sevdiğimiz spor kuruluşu. 3 hafta, alınan puan sayısı 5, mağlubiyet falan yok ortada, 1 gol görmüş takım kalesinde, vesaire..

Beşiktaş'ın güzel top oynadığını, bu sene şampiyonluğun en güçlü adaylarından olduğunu söylemek fazlaca iyimser olur, doğru. Ancak, bir takımın 3 haftadaki performansını, hele ki ortada sadece kalede görülmüş bir gol varken ve takım mağlubiyet görmemişken, geçmiş senelerle (ki bu senelerde iyi başlamış olmasının buna yol açmış olabileceği ihtimali düşünülmemiş bile!) kıyaslayıp ortaya böyle bir istatistik çıkarmak bana çok anlamlı gelmiyor.

Ne anlama geliyor mesela bu istatistik? Buna dair bir çıkarımınız var mı? Ham datanın altı zorlama ve ezbere doldurulmaya çalışılmış bir haber daha sadece.

İnanın duygusal bir yazı değil bu. Derdim sporla ilgili fikirlerini görmeyi beklediğim medya kuruluşlarının da zaten sayıca fazla olan kalitesiz meslektaşlarına uymaya başlayıp, spor takibini artık tamamen futbol bloglarından yapmaya başlamak. Haber kaynağı olarak kullanılabilecek kalitede ulusal medya aygıtının kalmamaya başlaması bir diğer deyişle!

13 yorum:

ramram dedi ki...

herkes ayrı bir ayar. transfer sezonunun devam yorumları bunlar. Beşiktaş alsaydı herkesin gönlüne göre bir yıldız, böyle konuşmazlardı belki. Gerçi yine konuşurlardı. Gençlerbirliğinin oynadığı oyunu övenler var. Hem de yayıncı kuruluşta bile. Ben dün maçı izlerken en çok ligtv ye verdiğim paraya üzüldüm. Beşiktaş iyi gününde değildi. Kadro da bana göre çok iyi kurulmamıştı. Sanki Mustafa Denizli, haftaiçi Holosko yorumu yapanlara alın size Holosko, bir bildiğimiz var heralde dedi.Bu kadar düz ve yavaş top oynayan bir takım, 30 metrede 9 kişi savunma yapan bir takımı açamaz tabi. Önce o beğendikleri Gençlerbirliğine futbolu katlettiği için teşekkür edelim. Teknik direktörleri de Almanya'nın en sevilen teknik direktörüymüş geçen sene. Şimdiden benim en sevmediğim adam oldu bile. Zaten Bild röportajında ilk 10 a girmemiz yeter demiş. Nasıl gireceği belli oldu. Bu senenin beraberlik takımı. Ha umudum Galatasaray açıkçası, öyle böyle açar bu takımı, atar 5 tane. Biz açamaz mıydık? Açardık. Eğer geçen haftaki gibi Tello, Nihat dışarıdan adam gibi şut çekmeyi deneselerdi... Bu kadar yavaş ve yan pas yapmak yerine, geçen haftaki gibi içeri verkaçla girmeyi deneselerdi... Bir de Erhan'ın açtığı ortalar mı çok saçmaydı, yoksa içerideki adamların dizilişi mi? Yok yok bence böyle bir oyunda Nobre'nin kenarda oturması biraz saçmaydı.

10 numara hikayesine inanmıyorum. Gerek de yok bence. Her maç 10 numarayla alınmaz. Alınacak maç olursa Yusuf yarın iyileşir. Delgado bugüne kadar ne yapmış da iyileşince ne bekleyeyim. Varsa Sergen Yalçın getirsinler keyifle izleyelim.

Mustafa Denizli de, oyuncular da, medya da canımı sıktı dünden beri. Çok da değil açıkçası. Ligin ilk haftaları, Fenerbahçeye gaz verip Beşiktaşa böyle yapmaları bir bakıma hoşuma da gidiyor.

Kimse oynatılan genç oyunculardan bahsetmiyor. Bu kadar taraflı, netice odaklı medyadan çok birşey beklenmez. Ondan zaten blogları seviyoruz.

Adsız dedi ki...

ramram dan süper yorum yine..:):)

ramram dedi ki...

ramramdan süper yorum da, bu kimden. Adınızı bişeyinizi yazın güzel oluyo bak. Sonra adsızlar karışıyo, kavga çıkıyo. Örnek aşşaadaki postlardan biri:)

Adsız dedi ki...

bu tur haberler icin basinin bilgisayarlarinda bir program vardir heralde. verileri giriyorsun sonra haber cikiyor. son 5yilin en golcu guclu berbat kotu takimi oyuncusu gibi haber matbaaya ulasiyor.

@ramram
mutevazi ramram


trapano

ramram dedi ki...

trap muhtemelen öyledir. tevazudan değil lafın gelişi öyle olduğundan, teessüfle. Şimdi siz spor yazarı ben de spor yorumcusu mu oluyorum :)

Şairler Parkı dedi ki...

Söz konusu Beşiktaş ise konunun üslubu değişir. Bu her zaman böyle olmuştur. Alen güzel demişti vaktiyle: Biz alınca Sırp, Fener alınca Yugoslav, Boşnak..

Ntvspor'un yaptığı da tam böyle işte. Topuz transferinde de Ntvspor'un tavrını gördük.

Ege

Adsız dedi ki...

bilgim yok size soruyorum, alınan puan son 5 yılın en kötü 3 hafta performansına tekabül edebilir mi acep? bu arada yavaşlık konusunda katılıyorum ram ve nihatın beşiktaşı yavaşlattığını düşünüyorum nedense.. sistem oturana kadar sanki bi sıkıntı çekilecek gibi..dün de sabriden bi kez daha nefret ettim.. bilmem nedendir...

Burkay

ramram dedi ki...

Nihat nereye koyarsan koy oynayacak bir adam değil. Nitekim bunu formda olduğu zamanlar Milli takımda da gördük. Açıkçası bugüne kadar Nihat'ı hiçbir zaman forvet olarak göremedim.

Adsız dedi ki...

denizli gençler'in 7 kişilik ortasaha kalabalığına 4 tane adamını koyup oyunu orda kitlemese, ya da tam tersi orta 4lünün 2sini maç içinde kanatlara göndermeyi düşünse, bjk gençleri yenerdi..gençlerin kalabalık defans-ortasahasına holosko ve nihat gibi iki geniş alan forvetiyle hucüm etmek de cabası oldu..gençler oyunu sağlam kitledi..kontralarda son pasları adam gibi yapsalar maçı da alırlardı..kesinlikle teknik adam hatasıyla kaybedilen 2 puan oldu bjk açısından..yoksa bence beşiktaş gayet kaliteli oyuncuları olan (özellikle ön tarafta) bi takım..hocanın bi an önce motive olup bunu oyuncularına da aktarması lazım..3 haftada beşiktaş kötü demek elbette yanlış..toparlayabilirler..toparlarlar demiyorum :)

bi de bu aralar formsuz ama nihat bence devamlılığı dışında (sık sakatlanması) çok iyi oyuncu..formsuz sadece..o da çok normal..

benim adamım tello..türkiye liginde onun dışında istediği yere topu atabilen kaç tane adam var ki??

w.t

birkan dedi ki...

Bjkli Ratko Vardanın hemde Türkiyede yaptığı çetniği görmeyenler Kezman gelmeden idam etmişlerdi.Alen'inize bunu hatırlatın.

Adsız dedi ki...

normal bi günde gazeteyi aç bakayım kaç tane basketbol kaç tane futbol haberi var.varda'yı yazmamış peh...

birkan dedi ki...

Adsız bu neyi değiştirir?
Çetnik bu kadar biliniyorduysa basketçi olması onu gizlermi?
Hem Alen ve çarşı pazarcılar basket maçlarına gitmiyormu üstelik?

Adsız dedi ki...

@birkan
hoşgeldin lazımdın

trapano