17 Şubat 2010 Çarşamba

Uğur Önver'den inciler


Bir yanda keyifli bir tempoyla süren Porto Arsenal maçı, diğer yanda ise keyifsiz olmasına rağmen sunucusuyla rengarenk bir moda bürünen Bayern Fiorentina maçı. Allahtan kanallar arası switch tuşu var. Ben şimdilik size Uğur'un incilerinden bir kaçını aktarayım. Kalanını ve maçlarla ilgili yorumlarımı bu yazıya edit olarak veririm.

-Maça öyle büyük bir ilgi var ki, flaş ve deklanşör sesleri size kadar geliyordur. Her 10 saniyede bi fotoğraf çekiliyor. (E tabi, Allianz arena bi daha Fiorentina gibi büyük takımı nerede görecek?) (deklanşörün ses çıkarmadığını, ses çıkaranın diyafram olduğunu da buradan hatırlatmış olalım)

-Robben kimse yardıma gelmedi diye takım arkadaşlarına isyan ediyor (Montolivo'dan yediği tekmeleri görmezden gelen hakeme bağırırken)

-Gomez golü atıyor, ama yardımcı hakeme bakıyoruz bir ofsayt kararı var (hakem golün öncesinde penaltı olduğuna hükmederken)

-İşte hareket bu, işte vuruş bu! (Mülleri kötülemek isterken, Robben'in kaleye zor yetişen bir şutunu biraz abartarak överken)

İzledikçe gülmeye devam bu arada, bunlar da İlker Yasin'den.

-İşte felsefe bu olmalı. Bugün Arsenal'in yıldızlarının yarısı yok, ama bu adamlar buluyor, buluyor, buluyor satıyor, ve Şampiyonlar liginde bir üst tura çıkıyor gruplardan. Bizdekinin tam tersi.
-Hakem birden (birden?) devam kararı veriyor, oysa ki beklenti (kimin beklentisi?) penaltı.
-XX XX kanaldan bu maçı aynı Dragao atmosferinde seyredebilirsiniz. Bütün Star'da oynanan tüm karşılaşmaları HD olarak seyretmek tabii ki mümkün.
-Golün sahibi, uzun süre kulüp arayan bir takım (?)(İlker abi circular reference verdi)
-Polonyalı ve Fransız futbolcular, ortak dil ingilizce (Fabianski ve Sagna birbirlerine göz göze bir şeyler anlatırken Yasin Gaipten İngilizce duyuyor)

Tabii her şey bir yana, var olma savaşı veren ve bayağı da başarılı olan Arsenal'in kaleci hatasıyla 2 gol birden yemesi adil midir, hakemin eli havada ve arkası dönükken çift vuruştan gol atılır mı?

İki ev sahibi takım da 2-1 kazanarak ikinci maçlara çok da avantajlı olmayan skorlar elde ettiler. Bence iki ev sahibi de hakemler tarafından çok pis kollandılar.

Hiç yorum yok: