17 Şubat 2010 Çarşamba

Milan:2 Man.U.:3


Perde 1:
Daha önce Manchester United'dan San Siro'da gol dahi yememiş olan Rossoneri, kaliteki bir futbolla başladı maça. Ronaldinho'nun 3. dakikadaki hafif "balına" golünden sonra, oyunun tartışmasız hakimiydiler. Beckham-Ronaldinho paslaşmaları, Thiago Sİlva-Antonini ikili oyunları, Patonun sağa kaçışları, birçok farklı şekilde zorladılar Manchester kalesini, ama bence çok hak ettikleri 2. golü bulamadılar. Bu sırada elle oynamalar, penaltılar vardı bence, ama hakem adeta bir Premier Lig hakemi gibi (!) Manchester'ı kolladı.
Milan'ın üstünlüğüyle geçen ilk perde, günün o dakikaya kadar en iyilerinden Antonini'nin sakatlanmasıyla kapandı.

Perde 2:
Antonini sakatken, dışarıda tedavisi yapılırken bunu kaç tane oyun kurucu görür, Milan sol kanadına imansızca yüklenirdi? Kaç bilmiyorum ama Scholes bunlardan biriydi. Sağdaki Fletcher'a süper aktarıp topu (daha müsait görünen arkadaşları olmasına rağmen), sonrasında dağılan savunmanın arasına sızıp Fletcer'ın ortasını yakaladı. Savurduğu ayağıyla değil, yerde sabit kalan ayağıyla attı golü, ama alkışı hak etti. 2.Perdenin kalan kısmı da ezici Manchester üstünlüğüyle geçti. Bir Antonini miydi savunmayı ayakta tutan, yoksa zaten yaşlı Milan düşecek miydi oyundan bilinmez ama kalan 54 dakikada çok aradılar genç sol beklerini. Manchester Rooney ile 2 gol daha buldu. Milan'ın 74. dakikada 3. Golü yemesiyle 2. perde kapandı, oyun tekrar el değiştirdi.

Perde 3:
Bu dakikadan sonra, kanımca oyuna yaşlı kurt Seedorf'un girmesiyle oyunun hakimiyetini Milan tekrar eline aldı. Ronaldinho gözü kapalı anlaştığı arkadaşını buldu ve yine döktürmeye başladı bu dakikadan sonra, ve en az 3-4 gollük pas verdi. Bunlardan sadece birini, o da mükemmel bir topuk hamlesiyle gole çevirdi Seedorf. Pato ve Inzaghi ise biraz beceriksiz, biraz şanssız bir biçimde harcadılar.

Velhasıl 2-3 bitti bu 3 perdeli şizofren maç. Bu sene seyrettiğim en güzel CL maçıydı, seyrine doyamadım. Bu arada top taça ve auta çıktığında zapladığım Lyon Real Madrid maçında, Lyon Catalan yanlısı tavrını bozmadı ve yine Madrid'i evine puansız yolladı.

Hiç yorum yok: