13 Mayıs 2009 Çarşamba

Kupa önemsizdir (?)


Bugün dev maç var. Öyle ki, ekmek yediğim işe bile konsantre olamıyorum, aklımda varsa yoksa kupa var. Akşamı zor edeceğim.

Öte yanda da, "kupa ne abi yaaa" zihniyeti var. Tamam, belli bir ölçüde katılabilirim buna. Ama, Türkiye'de iki adet kupa var. Lig ülkemiz için Şampiyonlar Ligi ise, kupa da UEFA kupasının muadilidir, benzetme süper değil ama, değer açısından böyle bence.

Tam da buradan yola çıkarak, bazı arkadaşlarımızın, "Şampiyonlar liginde gruplara kalamayanların ve gruplarda bi baltaya sap olamayanların oynadığı kupa" diyerekten UEFA kupasının değerini hiçe saydığını hatırlatalım. Dediğim gibi, bu iki zihniyet de çıkışı itibariyle aynı derecede mantıklıdır. Türkiye'de yaşayan bir futbolsever, "sadece lig önemli, kupa yalan" deme lüksüne sahip değildir bence. "Filanca ülkede kupayı amatör takım almış" cümlesi ise sadece ve sadece "filanca ülke" kupasının değersizliğini gösterir.

Konu uzadı, buradan güzel bir maç dileğimi ileteyim. Kazanan kim olursa olsun, rica edelim kaybeden taraf da, çoktan elenmiş olanlar gibi dışarıdan işemek yerine kazananı tebrik etme büyüklüğünü göstersinler.
fortisten bir tanıdığıma locadan bilet gelmiş aq!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bugun maçı değerli kılan faktör derbi olması:)

trapano

fufinho dedi ki...

bu kupa önemli değil diyenlere;

(bkz:züğürt tesellisi)