11 Mayıs 2009 Pazartesi

Aragones gitmeli mi?





Son haftalarda takımınızın bir iddiası kalmamışsa, medyanın tek eğlencesi t.direktör ve bomba transfer tahminleridir. Taraftarların çoğu medyanın bu eğlencesinin esiri olurken sağlıklı düşünmeyi bir kenara bırakır, hergün çıkan haberlerin gazına gelerek mevcut kadrodan giderek soğur...Bu aralar eğlencenin fenerbahçe tarafındaki isim: luis aragones. medya çoktan ipini çekmiş kurt hocanın; sakatlanan yasin'i kadroya almayışını bile "luis'ten şaşırtan bir karar daha" başlığıyla verecek kadar da acımasız. Belki medya haklı; aragones bütün sezonun medya ile sıcak ilişkilere girmemiş olabilir, onlara yönetimi, taraftarı harcadıgı haber malzemesi vermemiş olabilir, basının sunduğu kaos asistlerini bilerek gole çevirmemiş olabilir. Ama bunu fenerbahçe taraftarı yaparsa Luis'e haksızlık yapmış olur. Neden mi? Çünkü biz basın değiliz, fenerbahçe'den sevgi dışında bir çıkarımız yok, olamaz da! O yüzden medyadan farklı olarak Dede'yi değerlendirirken tamamen objektif olmalıyız. Peki çok mu başarısız bu Dede gerçekten? Futbolcuya yaklaşımı gerçekten kötü mü? Başarıya doymuş, sadece para için mi burada? Vatandaşlarını kayırıyor mu? Elindeki kadroyu tam olarak kullanabildi mi?



-Bir defa Aragones o kadar paragöz(!) ki avrupa şampiyonu olduktan hemen "1 gün" sonra fenerbahçe'de topbaşı yaptı. 70yaşına gelmişsin arkadaşım, git dinlen! Biz Türkler alışkın değiliz böyle şeylere...Takımı tanımak için kısıtlı zamanı olduğunu bilen Dede medyaya bu fırsatı vermedi. Ama medya golünü yine attı: O gün teknik direktör gibi değil de bir amigo gibi giyinen Bülent Uygun'u tanımadığı için demediğini bırakmadı.

-İkinci olarak takım kondisyonu eleştiriliyor medyada: Sezon başında bu takımın topsuz antremanlarını irfan hoca yaptırdı, kondisyon eksikse bu irfan hocanın hatasıdır. İrfan hoca yetersizse bu yönetimin hatasıdır. ha toparlasaydı? ya takımın yarısı sakat, idmana çıkamıyor, okunmuş pirinç mi yedirsin adam?

-Hoca Deniz'i oynatmıyor? ya sanki Aurelio'yu yedek bırakmış gibi tepki vermemi beklemeyin. Siz de vermeyin! cezayayının fenerbahçeli takipçilerinden ricam budur! Deniz'e muhtaç kalmayı daha hiçbir teknik adam yaşamamıştır. Bende olsam Dede gibi önce maldonado, josico, selçuk, deniz sırasıyla denerdim.
-Futbolcunun ruh halinden anlamıyor? Her Türk futbolcusunun sözlerine başladığı kalıp " SONUÇTA BEN PROFESYONELİM" olmasına rağmen, selçuk, emre ve semih'in oyundan çıkarken verdikleri tepkilere yaklaşımını futbolcu psikolojisinden anlamayan biri gösteremez.

-İstediği yerden bol paslı, rakibi izlemeyip topa hakim olan futbolu derbilerde, sivasspor(2maç) ve kayseri deplasmanında ancak oyuncular isteyince yansıtabilen aragones mi suçlu? futbolcular mı?

Ben Aragones'in sezon boyunca hiç hata yapmadığını söylemiyorum, ama onun hata yaptığı 1 2 maç yüzünden kaybedilmedi şampiyonluk; ligin lideri 31 maçın 13ünde puan kaybetmiş...

Bütün bu söylediklerime rağmen Aragones gitsin diyenlere: gitmeden önce stajyer olan zico'dan önceki adaylar akıllarına gelsin. İsimler çok farklı değil: hiddink(nasıl gelecekse), paul le guen( lyonda babam bile yapar), bülent uygun( tam adamı), löw(saçları güzel olmuş), daum, capello(sanki bir ara geldi), mancini, scolari(bileti hazır)...
farketmez,pencereye çıkmasın...

4 yorum:

Barizzio dedi ki...

Süper yazı olmuş lan, eline sağlık!

Adsız dedi ki...

adam yazmış.

Adsız dedi ki...

uzun zamandır hiç bu kadar güzel yazı okumamıştım...
+rep

burkay

trapano dedi ki...

eyv hepinize