23 Haziran 2009 Salı

Tim Henman


Geçen Burkayla Wimbledon üzerine yaptığımız sohbette (çok seviyeliyiz biz) hatırladık Tim Henman'ı. Kabarık yana taralı saçları (bu resimde traşlı hali var, aldanmayın) gözümüzün önünde halen, bu Oxford beyefendisinin. Hiç grand slam kazanamamış da olsa, Wimbledon'da 4 kez yarı final oynamış (herhalde Pete Sampras'tan onun kadar nefret eden bir insan yoktur dünyada), çimlerin "efendi"si olmuştur. Efendi adamdır evet, ama 1995 yılında bir Wimbledon çiftler karşılaşmasında, top toplayıcı kızın kafasına top fırlattığını da hemen ekleyelim siciline.
güzel yorumlara dayanamam osman aga
henman'dan laf açılmışken 2001 wimbledon'da goran ivanisevic'le yaptığı efsane maçtan bahsetmemek olmaz. hatta barizzio henman'ın sampras'a olan nefretinden bahsetmiş. bence henman hayatındaki en büyük öfke ivanisevic'edir. henman favori ivaniseviç'se yaşlı kurt esamesi okunmuyor. setler 2-0 henman lehineyken yağmur yağar ve maç ertesi güne ertelenir. o gün bence 60 set yapsalar 58'ini henman alırdı ivanisevic o kadar kötü durumdaydı. ertesi gün maç tekrar başlar ve (yamulmuyorsam) setler 2-2 di yine yağmur, yine erteleme. velhasıl ivanisevic oynadığı 4 wimbledon finalinden sonra ilk defa o sene şampiyon olur. gönülleri de fethetmiştir o henman zaferiyle. ardından hırvatistan'a döndüğünde milyonlar havalimanında karşılar ivaniseviç'i, hatta başbakanlarının karşılamada olduğunu hatırlıyorum o kadar büyük bir coşku yaratmıştır, biraz rocky havası olmuştur, zayıfın güçlüyü gururla yenmesi.üzerinde trafik kazasında ölen ünlü hırvat basketbolcu drazen petrovic'in forması vardı. şampiyonluğunu ona adamıştı. böyle güzel bir adamdı ivaniseviç. ("köşeli" adlı okuyucumuzun cümleleridir, çok teşekkür ederiz kendisine)

Bir sonraki sayıda: Martina Navratilova (!)

6 yorum:

köşeli dedi ki...

henman'dan laf açılmışken 2001 wimbledon'da goran ivanisevic'le yaptığı efsane maçtan bahsetmemek olmaz. hatta barizzio henman'ın sampras'a olan nefretinden bahsetmiş. bence henman hayatındaki en büyük öfke ivanisevic'edir. henman favori ivaniseviç'se yaşlı kurt esamesi okunmuyor. setler 2-0 henman lehineyken yağmur yağar ve maç ertesi güne ertelenir. o gün bence 60 set yapsalar 58'ini henman alırdı ivanisevic o kadar kötü durumdaydı. ertesi gün maç tekrar başlar ve (yamulmuyorsam) setler 2-2 di yine yağmur, yine erteleme. velhasıl ivanisevic oynadığı 4 wimbledon finalinden sonra ilk defa o sene şampiyon olur. gönülleri de fethetmiştir o henman zaferiyle. ardından hırvatistan'a döndüğünde milyonlar havalimanında karşılar ivaniseviç'i, hatta başbakanlarının karşılamada olduğunu hatırlıyorum o kadar büyük bir coşku yaratmıştır, biraz rocky havası olmuştur, zayıfın güçlüyü gururla yenmesi.
üzerinde trafik kazasında ölen ünlü hırvat basketbolcu drazen petrovic'in forması vardı. şampiyonluğunu ona adamıştı. böyle güzel bir adamdı ivaniseviç.

Barizzio dedi ki...

@köşeli
kimsin bro bilmiyorum, ama unutmuştum bu maçı. Öyle ki, ÖSS gazisiydim o günlerde. Her maçı seyrediyordum, ama 2-0'da ertelenen maçın son setini "boşuna" seyretmemiştim. Çok fena sevinmiştim sonrasında duyduğumda haberi, zira ben de senin gibi severdim Ivan'ı, çok naif ve içten gelirdi tavırları.
Süper hatırlatma, dev katkın için teşekkürler, yazıya ekliyorum.

trapano dedi ki...

köşeli de antakyalı, bloga kazandırdığım gençlerden

Barizzio dedi ki...

eline sağlık güzel kardeşim, iyi kazanım olmuş :)

Adsız dedi ki...

servis voleydi bunun olayı

kif

köşeli dedi ki...

asıl ben teşekkür ederim barizzio. hafızamı dürten sizin yazılarınız. zevkle takipteyiz. (trapano için ileriki zamanlarda köşeli parantezler açacağım)