17 Ekim 2008 Cuma

Futsal: Hayal kırıklığı


Robinho futsal oyuncusuymuş, ama çocukken. Kendisini sevdiğimi daha önce belirtmiştim.

İlk olarak Robinho sayesinde duydum Futsal ismini. Salonda oynanan futbol.. Fikir ilginç gelmişti bana doğrusu. Hep çimde gördüğümüz gösteriyi başka bir ortamda izlemek de ne zamandır hayalini kurduğumuz bir şeydi.

Dürüst olmak gerekirse şu günlerde yapılan Fifa Futsal Dünya Kupası'na kadar baştan sona bir karşılaşmasını seyretmemiştim bu oyunun, ve hayalimde çok daha şova yönelik, çok daha aktif bir oyun bekliyordum. Hayal kırıklığına uğradım.

Özellikle Rusya'nın gruplardaki iki maçından bahsedeyim:

İlki, sadece ilk yarısına tahammül edebildiğim Rusya-Solomon Adaları maçı. İlk yarıyı Rusya 29-0 önde kapadı!! İnanılmaz bir görüntüydü. Topu alan rus oyuncu üç adım atıp kaleye şut atıyor, gol, dönen topu kapıp bir kez daha... Gerçekten rezaletti!

İkincisi ise Rusyanın Arjantini 2-1 yendiği maç. Son 5 dakikasına denk geldim, Rus oyuncular kaleye baraj kurup Arjantin'e geçit vermedi, maç 2-1 bitti.

Uzattım, bağlayacağım. Neymiş, minyatür kale (ya da japon kale), alman kalesi v.b sporlar (?), toprak ya da beton zeminde, Kames top eşliğinde oynanmalıymış efendim. Profesyonel olunca olmuyormuş..


Sokak futbolu: futsok

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Futsal önceden bu kadar profesyonel yapılmaz iken çok zevkliydi Barizzio..Yurtdışında kaldığım ortaokul yıllarında izlemiştim ve hayran kalmıştım ben de.. çünkü yetenek,hız ve güç her anlamda önemli ve değerliydi..ama eğer dediğin gibi bir görüntü var ise şu an hakkaten yazık olmuş diyebilirim.merakını cezbederse bi öneride bulunmak istiyorum..nereden izleyebilirsin, takip edersin bilemiyorum ama eurosportta bi zamanlar ayakla oynanan bir voleybol maçına denk geldim..filenin yüksekliği ise şaşırtıcıydı, normal voleybol filesi ile hemen hemen aynı yükseklikte idi. smaçlar sadece rövaşata ile vurulabiliyordu...:) şov dersen öte bi zevk veriyor...

burkay

Adsız dedi ki...

bu futsal turnuvasi gercekten cok kotu de biara eski yildizlarin katildigi bir futsal turnuvasi vardi gercekten muthisti mostovoi karpin exteberria guererro alfonso uzerine hirslilardi ona anlam veremedim ama muthisti
trapano

Adsız dedi ki...

buarada konuyla alakasiz ama su fotograf cok guzel degilmi barizzio?


http://www.fifa.com/newscentre/photogallery/gallery=886362.html#886277


trapano

Barizzio dedi ki...

Haklısın dostum mükemmel..
Bir fenerli olarak gurur duyuyor olmalısınız.
Ben bu formayı bobonun üstunde görmeyi ya da arjantin formasını mattiasın.. ne çok isterdim.

lazinyo dedi ki...

yine herşey aşırı profesyonelleşme ve maddi çıkarlar yüzünden oldu. bu zavallı spor bu talihsizliklere çok duyarlı ve şimdiden etkilenmiş görünüyor. ama bu yine sistemin suçu.avrupa ne garip bi kafa. estetiğe göre puanlama sistemi belki kurtarır futsalı olası antifutbol girişimlerinden...zor