1 Ekim 2010 Cuma

mağlubiyeti takiben aklıma takılanlar


Hani 2 gol yiyebilirsin maçın başında ve bir tanesi yoktan bir penaltı da olabilir, bu golleri çıkartamayıp maçı kaybedebilirsin. Hiçbir takım her maçı kazanmak zorunda değildir yani. Buraya kadar tamam da bir takım futbol namına hiçbirşey koyamaz mı ortaya. Haftalardır süregelen hücumsuzluk had safhada. Peki burada tek suçlu uyumu sağlayamayan, yeni çözümler yaratamayan ve eldeki futbolculardan yeterince verim alamayan F.Rijkaard mıdır, yoksa hem bu blogda hem de başka bloglarda arkadaşlarca benim de kışlada defalarca söylendiğim üzere görünen köy olan kadro yapılandırmasındaki doktora tezi durumu mudur?

Zerre heyecan uyandırmayan yedek kulübesine bakıldığında mı daha çok kararıyor insanın içi yoksa sahada Ali Turan gibi Galatasaray futbol tarihinin en kötü topçularından birini ve diğer gamsızları gördüğünde mi onu da bilemiyorum.

Daha da vahim sorularım var takiben. Hani Servet çok önceden gönderilmeliydi dengesiz açıklamaları yüzünden de Elano iyice soğutulduktan sonra böyle bir maçta bile yer alamaz mıydı? Ya da takımın defanstan topu oyuna sokabilen yegane oyuncusu Neill'i çıkarıp Ali Turan'ı almak hele orta sahada topu ileriye oynamaya niyetli yegane insan Cana yerine gol atmasına rağmen futbol özrüyle göz dolduran Barış ve halı saha topçusu Miss Kolombiya Pino'yu sahada tutmak ne oluyor ki? Bir an hakikaten Rijkaard birilerine kızdı maçı bilerek veriyor diye düşündüm. Hani aşağıdaki postta Hiddink'e lafı soktuğu gibi bu hareketleriyle de yönetime mi bir imada bulunuyor anlayamadım. Bir maçı kaybederek daha fazlasını mı kazanacak acaba ya da çok Ezel izledim film elden gidiyor derken geri dönüşlere ve arka planda akıllı sebeplere mi inandırmak istiyorum kendimi onu da bilmiyorum. Öğrenince yazarım elbet..

8 yorum:

trapano dedi ki...

abi alişan bu alişan, kaç dere dedim size.. kadro geniş deil evet, ama önlibero dışında sorun yok gsda, teknik kadro fazla havalı geldi, balon dedik, alişan dedik, zenciden td olmaz dedik.. adamın futbolundan çok, açıklamaları dikkat çekmeye başladı... zenci olduğu için olabilir..

köşeli dedi ki...

@trapano
gs'ın tek eksiği ön libero değil -ki oranında en önemli mevki olduğuna inanıyorum- mesela sağ açıkta pino, serdar özkan ve aydın arasında tercih yapmak zorunda rijkaard -fb dia, stoch, özer, topuz, kazım arasında yapıyor mesela- veya sizin niang, semih, g.ünal bjk'nin bobo, nobre, f.tekke, bursa'nın sercan, turgay,nunez gibi 3'lü tercihleri varken tercihleri varken gs'ın o mevkide sadece 2 alternatifi var ki dün kewell oynamak zorunda kaldı.. sizin 10 numaranız 6 senelik, bjk kampın taa başından almış bizse 2-3 haftadır misimovic'le oynuyoruz.. defansın göbeğindeki kazmalık oranından hiç bahsetmiyorum milli defansları başkası alsın kardeşim.. gs'ın kadrosu bana sorarsan trabzonunkinden bile kötüdür.. bırak bjk veya fb'yi..

trapano dedi ki...

trabzonun kadrosu bildiğin kalitesizdir, bakma geçen sene bursa şampiyon oldu diye, bunlar yine ümitlendi (k.bakma barizzi0).. hatta eskişehirsporun kötü formunu bile bursaya bağlıyorm.. neyse şunu söyleyim.. bizim on numaramızın performansını 6yıllık oluşuna bağladın, 6haftalık niang? geç bunları koçum.. ezik bir zenciye destek olacam diye gerçekleri görmüyrsunz, gsnın kadrosunun çok daha kötü oldugu zamanlarda luce gerets hatta kalli çok daha keyifli top oynattı. e bu adamın daha iyi oldugnu söylüyosan onlardan daha iyisini bu kadroyla yapması lazım

köşeli dedi ki...

http://wwwextensor.blogspot.com/2010/10/yo-ne-ti-le-me-mek.html

bence tüm galatasaraylıların içinden geçen cevaplar burda -blogidmanyurdundan aldım bu bağlantıyı, al lee abimizin kritiğide editörün seçtikleri arasına girmiş buarada-

yazıya zaman ayırıp bakarsan kime niye kızdığımızı veya kime niye kızmadığımızı anlayacaksın trap..
yarın öbür gün iyi kadronuza rağmen başarılı olamazsa kocaman hoca, onun için çalarsın istifa tamtamlarını ama ben gerekirse takımda yönetimde gitsin rijkaard kalsın diyorum.. bütün futboldan birazcık anlayan galatasaraylılar gibi..

köşeli dedi ki...

trabzon meselesine gelince, peki tek tek bakalım;

onur kıvrak türkiye'nin en iyi kalecilerinden biri, ufuk'la karşılaştırmak ayıp olur..

defanslarındaki yeni polonyalıları veya egemen'in bizim milli defanslardan çok hata yaptığını iddia edemeyiz herhalde?..

sağ bek serkan sabri'den iyi midir?.. eyvallah değildir diyelim.. peki bakalım devamlılıklarına, hangisi daha çok sahada kalmış geçtiğimiz 2 sezon ?..

sol bekleri geç, nötr.. insua'dan birşey anlamadık daha ama ben ümitliyim. balta'nın son bir seneki performansıyla bakarsak deli ibo bile beş basar bu kesin..

geldik en güzel yere..
selçuk-colman-ceyhun üçlüsüyle bizim işe yaramaz ayhan-sarp-barış üçlüsüne.. sussak daha iyi bence.. çünkü özellikle selçuk ve colman sizde bile yok.. bjk'den sonraki en iyi, box to box orta saha trabzon'da..

kanatlar..
özellikle sağ açıklarında yattara ve burak var.. sen pino ve aydın'ını mı yoksa bu ikiliyi mi alırsın sağ açığına?.. dürüst ol..

sol taraf..
tartışmasız en iyi olduğumuz mevki..
ama eminim ki takım içinde alazinho bizdeki bazıları gibi hizipçilik yapmıyordur (!)

forvet..
evet baros hepsinden iyi..
peki trabzon'un kaç alternatifi var?.. jaja, teo, umut.. üçü birbirine yakın oyuncular, olumlu bir rekabet var bence.. cimbom'un forvet hattında necati, hakan, hasan kabze, nonda, ümit karan bolluğundan beridir rekabet veya alternatif var mı ?.. geçen sezon arda iki ay forvet oynadı!

velhasıl eze eze iyidir demek abartılı bir yorum olur.. ama bizden iyidir demek dünkü kulübemizi gördükten sonra "lan gerçekten ha!" dedirtir..

trapano dedi ki...

ahaha askerde aynı birliğe düşsek, kısa dönem yetmez trabzon için ikna olmama.. bana gs kadrosunu övdürtecen

1) ufuk demet akalın, onur akmerkez kaliteli eskortla takılıyor.. şaka bi yana onuru abartma..
2) sabri ile göbekli serkan arasındaki farkı hiddink görüyor.. glovackinin 1 maç iyi oynadı. digerleri? egemen bir tek iyi terliyor..
3)selçuk sadece gol atıyor diye iyi görünüyor bizim selçuku tercih ederim, ankaragücün eski kaptanı önlibero yılmazın esmeri önce görevini yapsın, bal yoksa kaymağı ne yapayım.. colmanın devamlılıgı ortada.
4)yattara burak dedin?ikisi de adam deil, yattaranın oynadıgı 4 maçla olmaz.. pino 5 6maç 90dk oynatırım o zencinin yerinde olsam öyle hermaç kadroyla oynamakla rotasyon olmaz bence..
5)baros kewell arda elanon varsa sonuna kadar yarışta olmalısın..

geçen sene 9da9 yaptıgın kadroyla kıyaslarsak, bu takımı sag kanat dışında daha iyi.. ağlamayın kadroya

Barizzio dedi ki...

Ulek dovusmeden oynayiiinn..
Blogumuz alinin gelisiyle ikinci bahar yasiyo, 2 gundur zirvedeyiz :)

trapano dedi ki...

http://www.milliyet.com.tr/39-yasinda-milli-takim-da/spor/sondakika/02.10.2010/1296417/default.htm

kadroya bak utan