18 Ekim 2010 Pazartesi

alem puşt olmus, zaman gitme vakti


En basta futbolcuya dayali sistem, sisteme dayali futbolcu vs. ile ilgili nihai kanaatimi paylasayim. Sistem futbolcuya dayali bir olgudur, elinizde uygun futbolcu yoksa istediginiz sistemi uygulayamazsiniz. Eldeki futbolculardan maksimum verimi almak bir teknik direktorun onceligi olmalidir. Buna paralel olarak adim adim altyapisindan ustyapisina, transfer politikalarina kadar hayal ettiginiz sistemi yerlestirirsiniz. Yani sistemi takima degil kulube, onu da bir gunde degil zaman icinde verebilirsiniz. Bu bilgiler isiginda dogru insan Rijkaard'in herseyi tam dogru olarak yapabildigini soylemek zor. Galatasaraydan ayrilmamasini temenni etmekle beraber artik kacinilmaz sona geldik gibi gorunuyor.
Ama baslikta kazananlar kavraminin sahsinda vucut buldugu kisi Servet vb olsa da kaybeden Rijkaard degil burada. Rijkaard Turkiyeden ayrilan pek cok meslektasi gibi kupa koleksiyonuna kaldigi yerden devam edecekken bizler donup Servetler Mustafalarla harcadik adami diyecegiz. Kaybeden biz olduk, cunku hocasini gondermek icin alenen sabote edenlere yenildik. Cunku Rijkaard ile yollarini ayiracaklarin testis ve beyin caplari Servet, Hakan gibi adamlari bu takimdan gondermeye yetmeyecek. Cunku bu kirli oyun oynanirken Baros kadar isyankar olamadik. Yedekte umarsiz Elanolar olarak kaldik. Bu bitmis askin hikayesini tekrar dinlemek isteyenler ise Nazim'dan "mavi gozlu dev, minnacik kadin ve hanimelleri"ni okusun.
vatan yahut silvestre

2 yorum:

köşeli dedi ki...

yönetim çıkıp dese ki;
"balta, servet, barış, mustafa, ayhan, serdar özkan süresiz kadro dışı kalmışlardır.. teknik direktörümüzün sonuna kadar arkasındayız.. takım içinde hizipçilik yapıp, teknik direktörümüzü yollatırmak namına cephe alan oyuncularımızla devre arasında yollarımızı ayıracağız.."
derler mi ?..
nahh derler!!
ancak fatih terim'i getirmeye çalışırlar..
ama dün geceki gibi rijkaard'ı yuhalayıp, imparator terim diye bağıran bu taraftar bundan sonra yaşayacağımız herşeyi hakkeder.. lanet olsun..

Adsız dedi ki...

harika demişsin allee, içimden geçenler.

ayhan, mustafa sarp ve servet..o armanın olduğu formanın arkasında o adlar yazıyorsa hala ve yazacaksa eğer, galatasaray camiası sözün bittiği yerdedir.

w.t