18 Ağustos 2010 Çarşamba

bu adam ne iş yapar?

Resimdeki adam tam anlamıyla, Galatasaray’ın artık yavaş yavaş kronikleşen organizasyonsuzluğunun, futbol yönetiminindeki çarpıklığınının başka bir ifadesidir. Bu adamın aktif futbol hayatında -bırakın Galatasaray kalesini- çıkıp oynadığı yüz tane resmi maç var mıdır acaba? Kaç Avrupa kupası maçı oynadı, uluslar arası tecrübesi nedir ki bu adamın? Ya da geçmişini bırakalım, "iyi antrenör olmak için illa iyi oyuncu olmak gerekmez" diyelim; nezihi beş yıldır bu takımdaysa hangi kaleciye ne kattı şimdiye kadar? Hadi Aykut’un kalecilik adına çözümü olmayan temel sorunları var diyelim, geçen yıl çok büyük umutlarla alınan, geleceğin kalecisi olacak denen Ufuk’a ne oldu peki? Ufuk ne öğrendi nezihi hocadan? Onu da bırakalım, Beşiktaş’ta Rüştü yönetime genç kaleci tavsiye edip aldırıyorken, Nezihi acaba anadolu’da altyapıları araştırıp, alt ligleri didikleyip yönetime kaç tane kaleci tavsiye etti şimdiye kadar. Kocaman bir hiç, zarar ziyandan başka bir şey değil. Yukarıda da belittiğim gibi, Galatasaray’daki anlamsızlıklardan sadece biridir Nezihi Hoca. 20 milyon taraftarı olan Galatasaray’da hiçbir şey yapmadan yıllarca görevde kalabilmek bu kadar kolay olabiliyor işte. Bu takım yıllardır aldığı şansların hiçbirini kullanamayan, iki yıl önce Bükreş maçında yaptığı hatalarla Skibbe’nin gidişinin fitilini ateşleyen, taraftarın onu kalede görünce umutlarının tükendiği Aykut’a mahkumsa eğer hala, Nezihi’nin varlığının da ne iş yaptığının da ciddi şekilde sorgulanması gerekir. Bu takıma yıllarca hizmet etmiş, profesyonelliğin kitabını yazmış Taffarel, Simoviç, Mondragon gibi efsaneler yerine kaleci antrenörlüğü hala Nezihi’ye bırakılabiliyorsa sorunun ciddiyeti çok nettir ve ortadadır. Sadece topa iyi vurmakla kaleci antrenörü olunuyorsa eğer, memleketin halı sahalarında top koşturan milyon tane insanın hakkı yeniyor demektir. Galatasaray’ın artık bu sick kafalı yönetim anlayışından ve bu zihniyetin sahadaki ya da külübedeki yansımalarından bir an önce kurtulması şarttır.
***

4 yorum:

Adsız dedi ki...

...garanti adnangillerin himayesi altindadir, yoksa basarili alt yapi sorumlusu Ali Yavas´i gönderene kadar bu adamlar gönderilmesi lazimdi. ama bizde malesef is yapan taslaniyor, sonrada düstügümüz bu hale yaniyoruz. o kadar emektarin hakkini yedik ki, sadece birinin ahi tutsa GS birdaha ayaga kalkamaz!!! yazik....

ahmetokur dedi ki...

yazık bizeki, 1 yıl daha kalemize her top geldiğinde yüreğimizde ağzımıza gelecek.
Yazık bu yönetime ki, Mondragon gibi bir adamı küçük bir para için bırakıp, De sanctis,leo franco gibi yeteneksiz,beceriksiz kalecileri kalemize dikti, bizi kan kusturdu.
Orta sahayı falanda geçtim, ben bu takıma 1 forvet 1 kaleci istiyorum başka bişey değil.
Ama sanırım bu gidişle hiç transfer yapamyacağız.

Adsız dedi ki...

@ahm3t

de sanctis'e de yeteneksiz demeyelim be hoca. leo franco'ya hiç olmazsa "kaleci" diyebiliyorduk ama ya aykut cibiliyetsizi, aykut denen adam ömrümüzü yedi kaç yıldır. kalede o varsa şampiyonluk hayal.

w.t

ahmetokur dedi ki...

abi getirdiğimiz adamlarda iş yapmıyorki. ben leo franconun neresine kaleci diyeyim, ali samiyende selçuktan yediğimiz golde az mı küfür ettik ?
Bize trabzondaki onur kıvrak gibi bir adam lazım. Ancak onun gibi biri kurtarır. Yada yaşlı kurt bir kaleci getirecez avrupadan. Aykut-Ufukla bu iş hiç ama hiç yürümeyecek.