1 Haziran 2008 Pazar

grup b

italya-fransa rekabetinden sonra şampiyonanın en renkli rekabeti kuşkusuz b grubunda yaşanacak..

almanlar, ikinci dünya savaşında topraklarını çaldıkları polonyalıların, milenyimun başında da futbol yıldızlarını çaldılar ve ortaya bol münakaşalı, biraz sosyolojik, hafif politik bir futbol savaşı çıktı..

8 haziran pazar gecesi klagenfurt'da polonyalılar klose ve podolski olmadan da var olduklarını tüm dünyaya göstermek, almanlar da 2006 öncesi ektikleri tohumların karşılığını 2008'de kupa olarak istediklerini göstermek isteyecekler..

almanya turnuvanın en büyük favorilerinden..müthiş bir turnuva geleneğine ve devamlılığına sahipler..takım, 2 yıl öncesinin başarılı takımı..teknik direktör, yine aynı dönemin yardımcı antrenörü..futbol karakteri 2006 ile tamamen aynı..bunlara bir de avusturya'nın coğrafi yakınlığı, italya,fransa,ispanya gibi "ağır top"larla finale kadar karşılaşılmayacak olması da eklenince almanların evlerine en geç döneceklerden olabileceğini söylemek pek yanlış olmaz..takımın oyun yapısı 4-4-2..kalede lehmann, savunmada metzelder, lahm ve friedrich takımın bankoları..ortanın göbeğinde frings var..ortanın önündeki podolski ve ballack'ı herkes biliyor zaten..forvet de klose, kuranyi ve gomez var ama gomez-klose ikilisi daha olası...kadro yeterince iyi ve bundan da önemlisi gerçek bir takım kimliği var..kağıt üzerinde de olsa finalin yolu açık...

polonya ilk kez katılıyor turnuvaya..teknik direktörleri, mesleğin duayenlerinden..çok fazla tanımıyoruz ama elemelerdeki sıradışılıkları (portekizden 4 puan alıp grubu lider bitirmek gibi) onlar için yeterince büyük bir referans..

hırvatlar yıllardır çizgilerini koruyolar..15 yıldır uygulanan hücüm futbolu aynen devam ediyor..takımın başında 98 fransa'dan tanıdığımız biliç var..sahaya yayılışları 4-1-3-2.. eduardo'nun rezil sakatlığı takımı fazlasıyla etkileyecek gibi görünüyor..çeyrek finale kalsalar bile ötesi çok zor...

avusturya, bank asya birinci lig'de olsaydı şampiyon olurdu ama avrupa şampiyonası'ında alınacak bir puan bile süpriz olacak..ev sahibi kontenjanından burdalar ve uefa'ya katılmamak için başvurdukları bile olmuş..

çeyrek finale giderken almanyaya eşlik edecek takım büyük ihtimalle polonya ya da hırvatistan olacak..beenhakker faktörü, genç ve dinamik takım yapısı, polonyayı biraz daha ön plana çıkarıyor..

neticede, önümüzde almanya-polonya derbisiyle soslanmış güzel bir şampiyona yemeği var..

herkese afiyet olsun!



1 yorum:

Adsız dedi ki...

Polonyalılar yanınızdayım kazanacağız ...