13 Ağustos 2010 Cuma

führer!

Fotoyu kim yapmışsa güzel olmuş. Aziz Bey için en doğru benzetmedir hitler benzetmesi. Uzun uzun analizlere gerek yok. 15 yıldır öğütüp çöpe attığı teknik adamın, futbolcunun hatta yöneticinin sayısı herşeyi ortaya koyar. Stad yaptım diyor ama son maçta şampiyonluk gidince o stad ateşe veriliyor, kupa yerine itfaiye giriyor yeşil zemine. Travmayı atlatacağız diyor ama yeni sezona da Young Boys'a elenip yeni bir travmayla başlıyor takım. Geçen sene Mehmet Topuz'a 9, önceki yıl Guiza'ya 14 milyon döken başkan Niang'lara Gomis'lere 15'er 16'şar döküp susturur taraftarı nasıl olsa. Ha pardon bir de spor salonu yapılıyordu ataköy'de...
***

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok zekice bir benzetme, tebrikler! Bir de altına kondurduğunuz, laf gediğine koyan analiziniz, gerçekten şahane olmuş. Neyse, Ağustos ortası oruç tutmaktandır diyelim, geçelim.

Adsız dedi ki...

ne oluyor anlamadım wasted?! blog içi savaş ilanı ediyosun... bundan sonra korkun...

trapano

Adsız dedi ki...

@trapano;

savaş ilan ettiğim filan yok. bunlar sadece fikir. ayrıca aziz yıldırım'ı elbette tek adam olması, dediğim dedik olması, yıllardır kulübün başında olmasına rağmen bir türlü istikrar yakalayamaması, çok kolay td, futbolcu ve yönetici harcaması gibi yönlerden hitler'e benzettim. bu benzetme, en az fenerbahçe taraftarının yaptığı "padişah" benzetmesi kadar masum bir benzetmedir.altında başka şeyler aramayalım, art niyetli olmayalım. ben de biliyorum hitler'in eli kanlı milyonlarca insanların katili cani bir insan olduğunu. ben sadece aziz bey'in yıllardır değişmeyen yönetim tarzının ve ne olursa olsun "tek adamlılığı"na bu benzetme yoluyla bir gönderme yapmaya çalıştım. olayları sapıttırmanın alemi yok.

Adsız dedi ki...

bende adnan polatı yorumlayacam... geçen sağ gösterip sol vurma şovlarınızın kendinize atılan yumruklar oldugunu anlayınca bir anda azize saldırmak karakter olmuş sizde... taksitle aldık peşin paraya sattık tüccarmısın sen adnan diyemiyosun sonra gelip führer aziz diyosun... neyse savaş başladı..

trapano

Adsız dedi ki...

diyor muyum diyemiyor muyum? en üstteki postu bi oku bakalım bi? sen sevdin aziz başkan'ın fotoğrafını kitlendin burda :)

w.t

Adsız dedi ki...

Sevgili w.t.,
İlk yorumun sahibi olarak şunu söyleyeyim: yorumum tamamen ironikti! Kusura bakmayın, Aziz Yıldırım = Hitler benzetmesi oldukça anlamsız bir benzetme! Herşeyin ötesinde Hitler'in katlettiği ve ölümüne sebep olduğu milyonlarca insanın hatırasına karşı işlenmiş büyük bir ayıp!

Adsız dedi ki...

sevgili adsız (keşke adını yazabilsen),

ilk yorumunun tamamen ironik olduğunun farkındayız zaten.

ben gerekli açıklamaları yukarıdaki yorumlarımdan birinde yapmama rağmen sen hala "katil hitler, insanların hatırası" filan diyorsun. zahmet edip yorumları okusan, tartışmamızdaki bu kısır döngü de bi son bulur.

son bir not; bu post bazı art niyetli insanların konuyu saptırma çabalarından dolayı yoruma kapatılmıştır nokta.

w.t