7 Nisan 2010 Çarşamba

El dios del dios


Öğle yemeğinde 3 büyüklerle ilgili hararetli bir tartışma içinde olan iş arkadaşlarıma "dünkü maçı seyretmeden ne kadar boş bir şey tartıştığınızın farkına varmayacaksınız" dedim. Söylenecek fazla söz yok, burada bir kaydı bulunsun diye yazıyorum sadece, yazılabilecek , aklımdan geçen, mantık içeren her şeyi Aceto yazmış, isteyen oradan okusun.

Ben sadece şunu söylüyorum: Messi ile aynı dönemde yaşıyor olmaktan dolayı, erken ölüm vs yaşamazsak, futbol hayatının sonuna kadar kendisini seyredecek olmaktan dolayı çok şanslı hissediyorum.
edit: yazıyı yazdıktan sonra muhtelif bloglarda kadraj muhabbeti dikkatimi çekti. Naçiz tahminimi sunayım. HD yayınlar için 16-9 kamerayla çekim yapıldığı için biz ezikleri ununttular ve kameranın kenarlarına topu çok aldılar. Oysa ki bzizim için kadrajın daha ortalarında tutsalardı topu, biz de daha fazlasını seyredebilecektik maçın. Saygılarımla..

1 yorum:

köşeli dedi ki...

yaşlarımız 3 aşağı 5 yukarı aynı..
maradona'nın son dönemi, bazı kayıtları dahil, ronaldo, zidane, hagi, ronaldinho, c.ronaldo gibi yıldızları seyretme şansına erişti bu yaş grubu..
hepsini bi yana bırakın; çok iddialı söylüyorum messi'yi çocuklarımıza, torunlarımıza anlatacağız.. ve onu seyretme şansına eriştiğimiz için nasıl ki şimdilerde pele'yi izleyenler canlı yayınlara konuk oluyor, bizede o şekilde gıptayla bakılacak..
bu yorumu dünkü maçın gazıyla yaptığımı zannedenler bence futboldan tek kelimeyle "anlamıyordur"..
küçük yaşlardaki rahatsızlığından dolayı mıdır, iyi bir aile terbiyesi aldığından mıdır, bilmiyorum ama yukarıdaki starların ayrı ayrı saha içi agresiflik, alkol, şımarıklık, gece hayatı, uyuşturucu, kadınlar gibi problemleri vardı.. bu çocukta bunlarda yok..
hani haber spikerlerinin klişe bi lafı vardır ya "tarihe tanıklık ediyoruz" diye, inanın bu çocuğun başına bi sakatlık belası filan gelmezse dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusunu seyreden nesil olarak bunaklayınca askeri müdahaleleri anlatan dedeler gibi bizde messi'den bahsedeceğiz..