16 Şubat 2010 Salı

seçim ofisi..


Bugün eğitim için bulunduğum Barbaros Point Otel girişinde Adnan Öztürk seçim ofisi yazısını görünce gözlerime inanamadım. 9 Şubat'tan itibaren Barbaros'un göbeğinde seçim ofisi kuran Adnan Öztürk ile ilgili seçim haberleri gazetelerde yer almış ancak o kadar küçük yer almış ki zaten gazeteleri burnunu kapayarak okuyan bünyem bunu atlamış. Zira geçen sene seçimden izahsız çekilmesinin ardından bu sene çok da ciddiye alınmamış olacak. Seçim ofisi civarında Fatih Gökşen'i gördüm ama Aydemir Akbaş'ı gördüğüme hala inanamıyorum. Liseli falan olsa tamam da anlamadım ne iş tam olarak(edit: kendisi Galatasaray Liseli imiş, yanyana getiremediğimden araştırma ihtiyacı bile hissetmemiştim, özür dilerim).

Adnan Öztürk ismi Canaydın döneminde geçince alternatif hemen her isim gibi heyecanlandırmıştı beni. Ama bugün aynı şeyleri hissedemiyorum. Has adamı Fatih Gökşen 3 güne 1 Radyospor'a bağlanıp Galatasaray'ı eleştirirken niyetlerini belli etmişlerdi az çok. Aday olup geri çekildiği geçen seçimden sonra Galatasaray'ın kurtuluşu için Deloitte'a bir rapor hazırlattığını söylemişti. Deloitte'un uluslararası alanda futbol sektörü ile ilgili önemli bilgi kaynağı sayılabilecek raporları olmasına rağmen en önemli 3 rakibinden 2'sinde çalışmış biri olarak söylüyorum ki, bütün seçim vaadi bu şirkete hazırlatılmış bir rapor olan başkan adayı çok da güven vermiyor bana. Arcelor-Mittal diyenlere de iki lafım var: Auxerre & Queens Park Rangers. Sırf Frankofon devrim için gelsin diye destekleneceğini de düşünmüyorum açıkçası. Zira Liselilerin gönlünün Ali Dürüst'ten yana olduğu ve onun dışında bir adayın etrafında birleşeceklerini zannetmiyorum. Ali Dürüst'ten başka bir aday çıkarsa, her kim olursa olsun Adnan Polat başkanın kalmasını isterim. Ali Dürüst çıkarsa da ben karışmam aralarında halletsinler derim.

Herneyse bu seçim döneminin en kötü etkisi başta Adnan Öztürk yalakası olduğunu her fırsatta ortaya koyan Bahri Havadır ve Adnan Polat'ın başkanlığından rahatsızlığını farklı mecralarda dile getirmeye çekinmeyen Fatih Altaylı önderliğinde, tam da çok kritik bir dönemeçte olan Galatasaray'ın yıpratılacak olmasıdır. Acıdır ama gerçektir..

6 yorum:

ramram dedi ki...

medar-ı iftiharımız 4 aylık emeğimiz www.millifutboltarihi.com açıldı. bi post yazmaz mı insan be kardeşim.

Adsız dedi ki...

"Aydemir Akbaş'ı gördüğüme hala inanamıyorum. Liseli falan olsa tamam da..." liselidir zaten kendisi.

kupabizim.blogspot dedi ki...

Adnan Öztürk bu kulübe hizmetleri olmuş değerli bir insandır. Tanıştığım bir kişi olduğu için çok fazla objektif olamayacağım o yüzden fazla yorum yapmak istemiyorum.

Adnan Polat seçime tek başına girmemeliydi en azından rekabet yaratacak Adnan Beyin adaylığı. İki taraf da en güçlü listeyi oluşturmaya çalışacak. Bu Galatasaray'a zarar getirmez. Daha önce de gördük birbirlerine karşı aday olanlar sonra birbirlerinin listesinden seçimlere girdiler.

Seçim olayı taraftarlığın tamamen dışındadır. Bizimkisi renk aşkı forma aşkıdır.

Al lee dedi ki...

@adsız

kusura bakma ihtimal bile vermemiştim, düzelttim şimdi :) Yine de Aydemir Akbaş'ı bir türlü yakıştıramıyorum. Bülent Kayabaş'la Brezilya'dan futbolcu avlamaya giderler artık.

köşeli dedi ki...

madrid maçlarının polat'ın koltuktaki geleceğini etkileyebileceğine dair yazılar gördüm bugün. gs böyle bir kulüp olsaydı sportif açıdan başarısız bir dönem geçiren canaydın bu kadar süre koltukta kalamazdı.. ayrıca hala kulüpte akbaş, altaylı, gökşen, albayrak gibilerinin esamesinin okunması da beni rahatsız ediyor.
takım için yatırımlar yapılmış, dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biri getirilmiş, modern bir stad hayal olmaktan çıkmış, gün sayılmaya başlanmış ve beraberinde bir kaç kat artacak gelir kaynakları yaratılmış..
başkan'da, yönetim de iyi işler yapıyor.. nalga olayındaki dikkatsizlik dışında bir problem yok gibi..
başta dediğimi farklı şekilde tekrar edeyim,
türkiye'yi recepler yönetiyor onu anladık, bari galatasaray'ı sakiller yönetmesin!
altaylı, albayrak ne lan! hele de ibo'nun kankası akbaş! tövbeler olsun!

Al lee dedi ki...

@ramram

kardeşim bilgisayarımın flash problemi var. Eve gider gitmez inceleyeceğim, pek heyecanlıyım :)