19 Nisan 2009 Pazar

Pep'in çakması olacağına Kaptan Bülent ol, canımızı ye..


Olimpiyat Stadı'nın Türkiye'nin en büyük sahası olması bugüne kadar Belediyespor'un da rakip kim olursa olsun 4-3-3 dizilimini seçmesine neden oluyordu. Bu sayede 3 orta saha oyuncusu geniş alanı kapatabilirken hücum oyuncuları geniş alana yayılabiliyordu. Rakibi iyi analiz eden Bülent Korkmaz takımı aynı dizilişte oynatarak rakibi bir nevi kendi silahıyla vuruyordu. Galatasaray'ın bugünkü maça 4-3-3 dizilimiyle başlamasından daha öte defansının ortasında Emre Güngör - Semih Kaya ikilisini koyarak başlaması ve Hakan Balta'yı sol beke kaydırması çok önemli bir hamle idi. Zira henüz 10. dkda Emre Güngör sakatlanıp Hakan Balta stopere geçince, Volkan Yaman otobanı Belediye hizmetine açılmış oldu. Herkesin izlemek için sabırsızlandığı Semih bugün gerçekten iyi oynadı. Topa basışları ve birebirdeki etkisi beklediğimin üzerindeydi. Daha önce niye oynatmadı Bülent Hoca diyenlere Kaptan'ın cevabı ise yeteneklerinden şüphe duymadığı bu defans oyuncusunun pozisyon bilgisinin çok zayıf olduğuydu. Zaten yaklaşık 1,5 aydır defans yapmayı öğretmeye çalışıyordu Semih'e. Bugün gördüğümüz tablo gerçekten göz doldurucu ve ümit vericiydi. Sağ bekteki Serkan Kurtuluş henüz çok genç olduğu için kredisi var ama hem savunmada hem hücumda etkisizdi. Hele ortaları Sabri'yi aratmadı. Takım her atağa kalktığında gözler Arda'yı aradı zira Lincoln hala Rio yorgunluğunu üzerinden atamamış gibi. Gerekli verkaçları yapamıyor ve kaleye şut bile çekmiyor. Bülent Korkmaz ilk 11 ve sahaya diziliş doğrularını Nonda-Serkan değişikliğiyle pekiştirdi. Oyuna girdiği andan itibaren olumlu etki eden Nonda zaten golü de attırdı Baros'a. Herkesin bu senenin hayal kırıklıklarından Aydın veya klasik değişiklik Mehmet Güven'in oyuna girmesini beklediği bir anda ise, takımın topu ileriye şişirdiğini farkeden ve yüksek zıplamaktan başka bir yeteneği olmayan diğer yedeği Yaser'i şişen topları yere indirmesi için oyuna aldı. Enteresan bir şekilde Yaser bu topları az çok indirmeyi başardı.

Dünkü Aykut Kocaman hançerinden sonra bugün kendi evladından hançer yemesi çok mümkün olan Galatasaray, Sivasspor ve Fenerbahçe'nin puan kaybettiği bu hafta çok önemli 3 puan almış oldu. Bülent Hoca da takım elbiseyi çıkarıp eşofmanı giyince, bi de üstüne taktiksel anlamda etkisini gösterince hepimizin kalbini bir kez daha kazandı.
Bahit bahit tin tin, bahit bahit tin tin

4 yorum:

Adsız dedi ki...

"Zira henüz 10. dkda Emre Güngör sakatlanıp Hakan Balta stopere geçince, Volkan Yaman otobanı Belediye hizmetine açılmış oldu."

Tek kelimeyle mükemmel. Tebrik ediyorum.

Othello dedi ki...

AOS'nin saha buyuklugu 105x68. Memleketin cogu stadi ile ayni.

Barizzio dedi ki...

Neyse kardeşim 3 puanı aldın da, "abi aykut fenere yatacaak" paranoyasından sen de kurtuldun biz de kurtulduk.
Bu arada, galatasaray, Avcıyla yaptığı 4 maçın 3ünü kazandı, 1inde berabere kaldı :)

Al lee dedi ki...

@othello
Aslında stadın ölçülerini tam olarak bilmiyorum, baz aldığım ise
Hakan Ünsal'ın aşağıdaki açıklaması. Yani stad büyük değilse bile büyük olduğuna dair bir anlayış var bir şekilde:
“Olimpiyat Stadı’nın şartları gerçekten zorlardı bizi oyuncuyken... Diyelim ki, ters kanada uzun bir top atacaksınız, öyle uzak gelir ki, ya gitmezse diye bir endişeye kapılırsınız... Veya topla dripling yaparak ileri çıkmaya niyetlenirsiniz, ya bir daha geri dönemezsem diye düşünürsünüz bazen... O saha sanki 100 değil de, 150 metreymiş gibi gelir insana...”

yine de bilgi için teşekkür ederim zira ben sahayı gerçekten daha büyük zannediyordum.