12 Nisan 2009 Pazar

paravanını yaratmak


İsmini vermek istemediğim, zira ekmek yemişliğim ve kariyerime katkısı olmuştur, bir şirkette, yıllardır süregelen bir uygulama vardı. Aynı kıdemde olan kişilere aynı maaş ve aynı prim verilirdi. Lakin şirket ortaklık yapısını değiştirince pastadaki paylarını arttırmak isteyen ortaklar kendilerine kalacak karı büyütebilmek adına yöntem değişikliğine gittiler. Artık performansa göre prim verilecekti. Pek çok şirkete ve anlayışa göre başarılının ödüllendirilmesi, başarısızın cezalandırılması pratiği doğru gelebilirdi. Ancak bu pastanın aynı büyüklükte tutulmasıyla doğru kabul edilebilecek bir durumdur. Burada yanlış pastayı küçültüp insanlara farklı oranlarda prim vererek pastanın küçüldüğü gerçeğini insanların kendilerini başkalarıyla karşılaştırmasıyla örtbas etmektir. Zira kıdem atlamış olmasına rağmen bir önceki sene aldığından daha düşük prim alan insanlar şirkette en fazla primi aldıkları için değer gördüklerini düşünmüşler ve işlerine yüksek motivasyonla devam etmişlerdir. Şirket dikkati başka noktaya çekmeyi ve kendi yanlışını gizlemeyi çok güzel bir şekilde başarmıştır.

Bunun bugünkü maçla ne alakası var derseniz ben anlatmak istediğim kısmını deşifre edeyim. Bugün dünya derbisi denen Galatasaray - Fenerbahçe maçında zerre keyif alınacak görüntü yoktu. Kendisine sol kanadı neden koridor yaptın, neden sağ kanattan tek orta yapamadın ve bunu hayatın boyunca yapamadın denmesinden korkan insanlar maçın sonunda bu tribünlerin eğitilmesi lazım diyerek demeçler verdiler. Rakip tribüne münasip yerini gösteren(maratonda gösterilenden çok daha ağır hareketler yaptı) ve bunu her maç yapan bir adam neden her maç küfür yediğini sordu ve rakip takımın kaç antrenörünün kendi sahalarında kaşının gözünün yarıldığını kendine soramadı. Geldiği takım tribünlerine yapmış olduğu terbiyesiz hareketlerle meşhur bir başkası ise onun dediğini yanlış anlayarak cevap verdi. Hiçkimse; doğru düzgün mücadele edemedik, 2 pas yapamadık, 60'tan sonra koşan yoktu, evet kanadımı koridora çevirdim demedi, gerek duymadı. Resimdekiler zaten Rio karnavalı seyrediyor, takım arkadaşlıklarını, sevgilerini yeterince açık seriyorlardı ortaya. Çünkü herşeyi örtbas edecek kargaşayı herberaber yaratmışlardı zaten. Bu şekilde derbi maçlarında herkes kendi paravanını, merdivenini yaratıyor bir şekilde ve biz dünya derbisi pornosu izleyip mastürbasyon yapıyoruz her sene..
Volkan ve Sabri kırmızı yemedi, Emre Aşık niye yedi anlamadım gitti, asın bu pzvnkleri

5 yorum:

Adsız dedi ki...

emre aşık luganoyu ısırdı diye gördü

trapano

nameless dedi ki...

insanlar kendi değerlerini bile kendilerini başkaları ile kıyaslarak belirledikçe bu bahsettiğin şey malesef sürüp gidecektir sevgili al lee..
çok güzel bir yorumda bulunmuşsun, eline sağlık.. ve foto da o kadar iyi sergiliyor ki tezatı, başka söze gerek bile yok..

Adsız dedi ki...

medya portekizce olsa yada biri 25yaşında digerinin de bileti kesilmemiş olsa bu foto farklı olabilirdi.

trapano

Al lee dedi ki...

haklısın trap kardeşim ben de maçtan sonra gördüm emre'nin hareketini. gerginlik iyidir çirkeflik kötüdür diyorum. bi de maçtan sonra "Volkan o hareketi yaptı ya maçın parasını çıkardım" diyen bir kardeşim var ki benim, kapalının üstü yıkılsaydı vebalin bir kısmı Volkan'a ait olacaktı bunu bile düşünemiyor.

Adsız dedi ki...

kapalının üstü yıkılsın diye çok dua ettik ama olmadı.