10 Şubat 2009 Salı

Kimi getirsek?


Dün gece mesaiden çıkmış, müdürümün arabasında BBC radio (?) dinleyerek eve doğru gidiyorduk. Spor haberlerinin mükemmel olduğunu söylemeliyim, klasik ingiliz anlatımına Türkçe seslendirme eklenmiş sadece. Tek dezavantajı çok büyük oranda Premier Lig üstüne olması, diğer ligler ve sporlar yok.

Haberin sonlarına doğru yayını kesip duyurdular, Scolari kovulmuş! Açıkçası ilginç bir karar oldu. Abramoviç, "proje"sini tehlikeye atmaya başladığını söylemiş. Acaba projesi, Aston Villa'ya 3. lüğü kaptırmamak mıydı da gününde kovdular adamı (Aston Villa'nın ve O'neall'ın inanılmaz yükselişi başka posta inşallah)? Fevri ve acele bir karar bence.

İngiliz basınında geçen Scolari'nin halefi adaylarına bir göz atalım:

Gianfranco Zola: Birçoğumuzun futbolu sevmeye başladığı zamanların Napoli'lisi, Parma'lısı. Tabi ingilizler kendisini 96-03 arası Chelsea'de geçirdiği 7 sezondan tanıyorlar, ve kendisini çok seviyorlar. Tecrübesiz olmakla birlikte, West Ham'da iyi bir başlangıç yaptı Menejerlik kariyerine.

Guus Hiddink: Abramoviç, Hiddink'in Rus milli takımının başına geçmesinde rol oynadı, bu yüzden koltuğu bırakmasını istemeyebilir. Ama "proje"sine ne kadar değer verdiği de ortada.

Sven Goran Erikson: Eski İngiliz milli takım çalıştırıcısı. Hiddink'in atak oyununa karşılık, kapalı bir orta saha oynatmak isteyen takımlara tavsiye ederiz.

Frank Rijkaard: Kendisini çok severim. Barcelona'ya yeniden dinamik bir ruh kazandıran adamdır benim gözümde. Chelsea'ye aradığı devrimi getirebilecek adamların başında bana kalırsa.

Jose Mourinho: Halen birçok Chelsea taraftarının sevgilisi. Dile kolay, 50 yıl sonra şampiyon yaptı takımı, 2 yıl üstüste. Yine de Inter'in Jose'yi bırakma ihtimalini yakın görmüyorum, Jose de gelmesin bence bir kere kovulduğu takıma!

Roberto di Matteo: Açıkçası benim ciddiye almadığım bir ihtimal. Chelsea geleneksel bir ingiliz takımı modunda yönetilseydi, taraftarların çok sevdiği bir eski futbolcunun başa getirilmesi mantıklı olurdu. Ama dedim ya, proje...

Didier Deschamps: Futbolcularını da kendisi gibi, arı gibi yetiştirmesiyle ünlü. Juve'nin halen onun mirasından yediğini düşünenler de çok. Dezavantajı ise ezilmeye ve haksızlığa tahammülünün hiç olmayışı, işine karışılmasına verdiği tepkilerin sertliği, önceki işlerinde bela açtı başına. Bu açıdan Roman'la işi zor gibi.



Roberto Mancini: Serie A'da üstüste 3 şampiyonluk! süper. Gerçi hiçbirinde karşısında rakibi yoktu. Rakibinin olduğu yer olan Şampiyonlar Ligi'nde ise hiç başarısı yok. Zaten dezavantajı da burda başlıyor. CL yoksa tatmin de yok Roman'a. 4 senedir her seferinde bu kadar yaklaştığı "kıymetli"sinden ölür de vazgeçmez.

Avram Grant: Hiç bir zaman sevmedim kendisini. Ama gerçek şu ki, kendisinin görevde bulunduğu süreçte Chelsea çoık az maç kaybetti, iyi de top oynadı. Terry o penaltıyı kaçırmasaydı, belki halen görevdeydi kendisi.

üşüdüm, üstüme google earth, iyi espiriymiş!

9 yorum:

Adsız dedi ki...

güzel çalışma kardeşim. ben de mancini - rijkaard ikilisinden biri olur diyorum. Ama Türk basınında Scolari Fener'e, Aragones ya da Terim Chelsea'ye haberleri süsler yakında manşetleri

allee

Barizzio dedi ki...

hahahaha
Haklısın :) Biz yine kendi kendimize gelin güvey olcaz dem mi ya..
Ziya Doğan Beşiktaş'a :)

Adsız dedi ki...

bariz güzel çalışma..zola geçerse takımın başına, sempatim artacak chelsea'ye..bu arada mourinho dışında saydığın diğer adayların şu an boşta olduklarını da eklemeli..

sevgili bariz,

w.t

Adsız dedi ki...

ben de allee'ye katılıyorum. sabah saraçoğlu'nun oradan geçtim. aceto'nun deyimiyle "scolari,scolari" fısıltıları dolaşıyordu.

ayrıca harika çalışma bariz. +rep

"türk demişsin ama bu kız avram grant hocam"

perek

Adsız dedi ki...

+rep

aylardır beklediğim bi haber bu...

aynısını Fb den bekliorum o da yakındır...

burkay

Bhut_Jolokia dedi ki...

rijkaard gelsin belki toparlar takımı yeniden

Adsız dedi ki...

zola icin erken
hiddink milli takim hocasi
erikson bi tek lazioda is yapti( o kadroyla h.kalpar is yapardi)
rijkaard olmaz barcadaki duellosu yuzunden taraftar isinamaz
di matteo futbolu biraktiktan sonra ne is yaptigindan haberim yok
descamps daha buyuk bi basarisini goremedik laudrup mclaren gibi
mancini saclari guzel
avram grant lucescu gibi illa mac kazandirir ama sevilmez

lippi iyidir

trapano

Adsız dedi ki...

konuyla alakasiz ama haber cok guzel

http://www.antakyagazetesi.com/News2.asp?NewsID=22583

trapano

fufinho dedi ki...

deschamp:basarısı var monacoyu s.l finale yukseltemesi herkesin yapcagı bir sey degildi
hiddink:sen gel Beşiktaşa kanka
erikson:senden bi cacık olmaz
zola:daha çömez
rijkaard:sen sadece futbol oyna
mancini:sevilmeyen.
avram grant:chealsede basarız degildi.
barizzio:yükselen değer