18 Ağustos 2008 Pazartesi

babasının kupası

Kimileri kazandığı Türkiye Kupası'nı babasının kupasıymış gibi kayınpederine hediye ede dursun, Silvio Berlusconi'nin babası Luigi Berlusconi adına düzenlenen "Trofeo Luigi Berlusconi" yani Berlusconi Kupası'nı Ac Milan Juve'yi 4-1 yenerek aldı.

Maçı Galatasaray-Kayserispor maçı nedeniyle bol bol zap yaparak seyrettim.

Kadrolara bakıldığında Milan bu seneye damga vurması beklenen hücum 3'lüsünün yokluğunda eldeki bütün orta sahaları oynatmıştı. Pirlo-Gattuoso-Seedorf-Ambrosini-Flamini 5'lisinden bu sene hangi 3'lü düzenli oynar bir türlü kestiremedim. Ama wing backler jankulovski - zambrotta bu sene Milan'ın kanatlarının emin ellerde olduğunu gösterdiler maç boyunca.

Juventus'ta ise yeni transferler Grygera ve Amauri'yi çok beğendim. Özellikle Amauri, Trezeguet'e forma göstermez diye düşünüyorum. Ama sağ bek buram buram bağırıyor benim yerime de bir Grygera diye. Ortanın ortasında Tiago-Sissoko-Poulsen 3'lüsü 1 Vieira etmiyor, oyunu yönlendirecek dünya yıldızı eksikliği ise oldukça net. Chelsea aç gözlülük etmese, Deco-Lampard-Ballack'tan 1'i şu takımda olsa tüm çehre değişecek eminim. Hatta defansın sağına aldıkları Bosingwa ve Teknik Direktör Scolari'yi de keşke Juve alaymış diye içimden geçirmedim değil.

Sonuçta Milan yendi ama yeni sezon için pek de fikir veremedi. Pato-Kaka-Ronaldinho başlasın hele bi o zaman daha detaylı değerlendirelim.

sjakj

10 yorum:

wasted times dedi ki...

tiago-sissoko ve poulsen üçlüsüne biraz haksızlık yapmışsın. evet, dün gece etkili değillerdi ama "1 vieria etmez" dememek lazım peşin peşin..

milan'ın bu kupayı kazanması zaten adettendir..juve'nin ölü hali bile italya'da ilk üç demektir.

Barizzio dedi ki...

Oyuncular kaliteli, ama, Juve'yi dünya takımı yapmak için, viera klasında adamlar da elzemdir.
Hani, rahatlıkla ben söylerim, selçuk, deniz ve emre bence bir alex etmez!

wasted times dedi ki...

hacım tanrı aşkına konuştuğumuz adamlar deniz, selçuk, emre değil.sissoko'dan, paulsen'den bahsediyoruz.vieria ile bu adamlar arasındaki fark dağlar kadar değil..paulsen gibi bi adam dünyanın her takımında oynar..

ayrıca ben olsaydım selcuk, emre, deniz toplamını alex'le karşılaştırmazdım..ne biliyim marco ile filan karşılaştırırdım :)

Al lee dedi ki...

zaman ekibi kardeşim Poulsen schalke, sevilla ayarında takımların topçusudur derim,
ayrıca barizzio yaptığı yorumda Alex'in yeni mevkisiyle ilgili bir latife de bulunmuş kanımca :)

Adsız dedi ki...

Insanlar Hıncal Uluc'u eleştırırler,stadyuma gıdıp macı ızlemıyor televızyondan ızlıyor daha sonra da ahkam kesıyor...sadece televızyonun kendısıne verdıklerıyle yetınıp yorumlar yapıyor,saha ıcınde nelerın olduguna hıcbır zaman vakıf olamıyor dıye...bu soylemlere katılıyorum ve şu yorumu yapıyorum,eger sen zapping yaparak izlediysen bu macı (ki bı yandan da galatasaray'In macını da ızlemıssın) bu youtube'dan oyuncu ızlemek demektır,gecerlılıgı yok denecek kadar azdır.macın tamamını ızleseydın de keske sadece macla ılgılı yorum yapsaydın sora da 3 futbolcu esıttır 1.3 sıyahı futbolcu gıbı yorumlar yapamasaydın :)
neyse yıne de emegıne saglık :)

Al lee dedi ki...

şayet maçı izlemişsen kardeşim, kendi yorumunu yaz bana da dön de ki sen maçın şurasını izlemediğin için bunları göremedin, yok izlemediysen 2 hıncal birarada sayılırız zaten :)

Adsız dedi ki...

Ben maç hakkında yorum yapmadım,sadece senın macın bellı bolumlerını ızleyıp hem mılan hem de juventus hakkında genel yorumlarda bulunmanı eleştırdım.. sen zappıng yaparken o anda poulsen mesela 3 kısı calımlayıp araya pas atsa o zaman poulsen 3 viera eder demıycenı kım garantı edıcek...skor yazarı var ulkede zaten bı de zapping yazarı cıkmasın ıstıyorum :)

Al lee dedi ki...

hocam gönül ister ki, evimde bütün maçları izleyebileceğim bir sistemim olsun, ya da digiturk plus'ım olsun birini kaydederken diğerini izleyeyim, ama senin yazdığın misallerden yola çıkarsak mesela ben poulsen'i schalke'den, tiago'yu porto'dan, sissoko'yu liverpool'dan beri takip ediyor olsam ve poulsen'in 3 kişiyi çalımlayıp ara pası vermesinin benim için oktay'ın 7 kişiyi çalımlaması gibi birşey olduğunu yani oktay'ın futbol karakteri ve yetenekleri hakkındaki yargımı değiştiremeyeceğini söylesem bir garanti olur mu bilemem. Zaten niyet birşeyin garantisini vermek ya da haber yapmak değil, fikir yazmak ve yorum paylaşmak. Blogu fotomacla karşılaştırmamak lazım derim.

KinG dedi ki...

boş lafları geçelim de :P yorumlar fevri duruyor biraz. takımların yapılarının eksik olduğunu sölüyorsan al lee kardeşim,GS ve FB nin daha oturmamış orta sahanın ortası pozisyonlarını da düşünerek 3ü 1arada formüller daha çok konuşulur derim. bilirsin sabırlıyımdır sabır diorum. güzel yazı rep veriyorum ama wasted a katılıyorum, acımasız olma şimdi bu kadar...:)

mehmet erdem perek dedi ki...

savunmayı bırakın (birbirinizi,biribirimizi..) blog kardeşlerim,ardını düşünmeden hücum. yorumladıkça düşüyor standart. bırakın biz yorumlayalım,siz cruyff olun,günde 3 paket sigara içermiş gibi yazın blogu,gerisini düşünmeyin.

bir blog yazıyorsanız savunmayı da hücumu da bize bırakmalısınız,ki sizin pozisyonunuz yazılarda.