13 Ağustos 2008 Çarşamba

galatasaray-steaua bucharest


barizzio "klonlanması gereken beşiktaşlılar listesi"nde yükselişini sürdüredursun, galatasaray sezonun en kritik maçlarından birine çıkıyor..

20 yıl öncesiyle, tanju'nun sayılmayan golüyle filan vakit kaybetmeyelim.. onu zaten fanatik, fotomaç yeterince yapıyor.

galatasaray'ın karşısında, ne yapacağı belli olmayan, elenebileceği ya da elerken zorlanabileceği bir takım var. ümit, tobi ve kewell yok ama kadro derinliği bu futbolcuları çok aratmayacaktır. fiziksel olarak ne kadar hazır oldukları belli olmayan meira, servet, ayhan, topal'ın mental olarak bu maça hazır oldukları da kesin. maçın şifresi de burda biraz. abuk subuk kaza golleri olmadığı müddetçe galatasaray'ın gol yemesi zor. dakika ne olursa olsun, oyun rakip sahada ne kadar forse edilirse edilsin, savunma konsantrasyonunu kaybetmemek lazım. 0-0 her zaman 1-1 den daha iyidir.

"şampiyonlar ligine kalınırsa golcü transfer edilecek" geyiklerini oldum olası sevmem zira nonda 3 net gol kaçırırsa, mevzu "golcü alınamadığı için şampiyonlar ligine kalınamadı" olacak. bu paradoks bi yana, nonda da, onu arkadan destekleyecekler de rahatlıkla skor yapabilecek adamlar. en azından bükreş'e karşı.

barış'ı sağ bek oynatmak intihar olabilir. barış'ın hiç bir özelliği bek oynamaya uygun değil. çünkü barış'ın dağınık futbolu 2 stoperin de dengesini fazlasıyla bozuyor. (bkz. leverkusen hezimeti). sabri'nin futbolculuğu ile ilgili sabaha kadar tarşılabiliriz ama sağ bekte barış'tan çok çok daha iyi bi alternatif olduğu da kesin..

lincoln hakkında konuşamayacağım, çünkü sabah lincoln'ün ilk 18'den çıkarıldığını görürsem şaşırmam...
asa

Hiç yorum yok: